reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Co do pierwszych ruchów dziecka to w pierwszej ciąży poczułam je w 16tc a w drugiej w 14tc gdzie się wtedy trochę zdziwiłam że już ale to było to :) jutro w końcu i ja idę do gin ma pierwsza wizytę zobaczymy któż to się tam u mnie kryje bo ostatnio to mam dziwne sny najpierw śniło mi się że to ciąża bliźniacza a ostatnio że to trojaczki i że były trzy maleństwa i biły już 3 serduszka więc tym bardziej jestem ciekawa jutrzejszego dnia :D
O to trzymam kciuki za jutro czy sie sny spelnija [emoji14]

reklama
Szara trzymam kciuki zeby bylo dobrze!

Rossiczka ja w pierwszej ciazy raz na kilka dni sprawdzalam, bylam spokojniesza przez sam fakt, ze mam ten detektor [emoji4]
Ja rozmawialam z Migdalove ale nie chce sie za nia wypowiadac. Na pewno za jakis czas sie odezwie.

Powiem wam, ze ja w pierwszej ciazy tez polecialam do lekarza zaraz po tescie, nic widac nie bylo, poszlam tydzien pozniej, sam pecherzyk, potem tylko cialko, dopiero na kolejnej wizycie serduszko. To jest mega stresujace. Teraz poszlam w 7tc i byl stres ale nie tak duzy.

Powiem wam, ze ja w pierwszej ciazy tez polecialam do lekarza zaraz po tescie, nic widac nie bylo, poszlam tydzien pozniej, sam pecherzyk, potem tylko cialko, dopiero na kolejnej wizycie serduszko. To jest mega stresujace. Teraz poszlam w 7tc i byl stres ale nie tak duzy.
Ja w pierwszej ciąży prawie 5 lat temu poszłam zaraz po teście pozytywnym do lekarza. Nawet nienwiedzialam, że jest coś takiego jak badanie bety. Dopiero potem zaczęłam się edukować [emoji6] teraz poszłam w końcówce 7tc i zobaczyłam idealny zarodek z pięknym serduszkiem. Oby jeszcze tydzień do kolejnej wizyty i jak będzie dobrze to może wreszcie stres mnie już opuści.

Ja w tej ciazy nie robilam bety bo w poprzednich beta rosla ja mialam wszystkie obiawy a potem sie okazywalo ze puste jajo plodowe. Wiec teraz nie robie i mniej sie stresuje poza tym jak juz uslyszalam serduszko to juz wiem ze musi byc dobrze.

Ja w pierwszej ciąży, zrobiłam test zobaczyłam dwie kreski zaczęłam brać kwas foliowy i wizyta w 7 tc. To była kinder niespodzianka.
Ciąża z Helenka była planowana, byłam na forum w grupie staraczek tam wiadomo wiele dziewczyn po mega przejściach. Jakiś rygor współżycia wymyśliłam.I w ogóle bo trzeba co drugi dzień itp. Przez dwa miesiące nic nie wyszło, mąż się wściekł że on tak nie chce. Wrzuciłam na luz i bach w tym cyklu zaszlam. Ale ta grupa spowodowala, że badałam betę, progesteron. Na pierwszą wizytę poszłam z plikiem wyników. Czułam się że lekarz mnie pochwali że taka świadoma pacjentka. A on zaczął się śmiać, że lepiej było za ta kasę z mężem do kina.pójść.
Trzecie dziecko chcieliśmy, ale ja nieco później, a znowu z wakacji kinder niespodzianka. Nic nie badalam poszłam.na wizytę wszystko ok. Jakoś mi brak kontrolowania wszystkiego daje spokój. Bo i tak na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu, a stres nam nie pomaga.

reklama
Do góry