reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ja 32 w styczniu, nasz syn tez jedyny wnusio w rodzinie mojej i meza wiec taki rodzynek i tez mowi ze nie chce rodzenstwa ale szczerze ja mam 2 siostry i nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo i tez chcialam zawsze zeby on nie zostal sam jak nas zabraknie
bo ja tak mysle, że tak jak u mnie było 2,5 roku róznicy to trochę rodzenstwo lepiej to znosi. Tobiasz nie miał żadnej obawy że teraz coś straci. Od początku to jest jego Hela i wszystkim dookoła ja przedstawia :) Teraz boję się, że może nie być tak łatwo :) Ale zobaczymy. My czekamy aż brzuch urośnie, bo teraz myślę że to dla Niego by była zbyt duża abstrakcja

Ann nie czuje. Ale zrobilam szybki przeglad i wyczytalam ze do 14 tyg macica jest schowana za wzgorkiem lonowym i dopiero ok 16 tyg jest wyczuwalna. Tak samo jak niemozliwe jest wyczucie ruchow dziecka ponizej 16 tyg
O to dobrze, bo myślałam, że to już wyczuwalna jest. Uspokoilas mnie.

Ja też nie chcę angelsounds, bo boję sie że wpadałabym w panikę i kilka razy dziennie szukała tętna.To nie dla mnie, ale wiem że dla niektórych to przydatny gadżet.

reklama
Co do pierwszych ruchów dziecka to w pierwszej ciąży poczułam je w 16tc a w drugiej w 14tc gdzie się wtedy trochę zdziwiłam że już ale to było to :) jutro w końcu i ja idę do gin ma pierwsza wizytę zobaczymy któż to się tam u mnie kryje bo ostatnio to mam dziwne sny najpierw śniło mi się że to ciąża bliźniacza a ostatnio że to trojaczki i że były trzy maleństwa i biły już 3 serduszka więc tym bardziej jestem ciekawa jutrzejszego dnia :D

Do góry