reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Justyna no właśnie nam się sprawdza droga za dnia. A innym, jak wam, w nocy. Inni znajomi też z 2 dziś i z Belgii grubo ponad 1000 jada w nocy.i dzieci śpią cała drogę. I właśnie tak jak piszesz mamy całe Niemcy autostrade, dopiero w Polsce mamy miasto za miastem ale czas To już pod wieczór nie ma takiego ruchu. Staramy się jeździć już mniej bo to serio ciężka droga.

Oj z tym "porwaniem" to słabo wyszło. Tylko strachu się dziewczyna najadla. U mnie nie bulo takich akcji. Spokojne przyjęcie na 40 osób.

Ja teraz zrobiłam test polski Pink test super czuły. Bo akurat byłam w Polsce już. I nie kupowałam w DE bo w Polsce mam 3 testy za cenę jednego niemieckiego. Zrobiłam go dziś przed planowaną miesiączka 12dpo i miałam taka wyraźną kreskę ale słabsza od testowej. W sumie podobnie miałam z Niemiec kim w ciąży z czerwca. Tylko wtedy kupiłam niemiecki test ale o czułości 25U/ml i też dzień przed terminem wyszła wyraźną ale słabsza od testowej. Czyli nie ma jak porównać bo ten Polski mila 10U/ml

reklama
Niestety dziewczyny zrobiłam ponownie test i biel. Więc już nie wiem, pewnie wczorajszy test był jakiś wadliwy. Szkoda bo już tak się nastawilam

Kasia poczekaj kilka dni i powtórz. Albo leć na bete. Z doświadczenia Ci powiem że przy mojej starszej córce beta HCG wyszła mi powyżej 30 a test o czułości 10 nawet cienia nie miał. Dwa dni później beta powyżej 90 test ten sam delikatny cień... Także nie nastawiaj się na nic. Ja dzisiaj zrobiłam test podobnej czulosci jak poprzedni i juz lepiej widać. Ann jaki masz termin?
IMAG3085.jpg

Załączniki

• IMAG3085.jpg
    IMAG3085.jpg
    76,5 KB · Wyświetleń: 389
@Kasia654 ja zrobiłam test 5 dni przed planowanym @ w piatek i był biały. Byłam na weselu na szczęście więc się nie zastanawiałam co i jak i do poniedzialku szybko mi zleciało i miałam już 1 dzień przed @ i wyszła wyraźna kreska na teście. Ile masz dpo? Jeśli się niecierpliwisz idź zrób betę. To upewni cie lub wykluczyć ciążę.

@anieok mi by wypadało termin na 7-8 maja, nie wiem jak ginekolog mi to policzy. Ale na pewno coś w tej okolicy [emoji4] też mam ochotę zrobić test, ale nic mi on nie da. Jak straciłam ciążę ostatnia to zrobiłam sobie ostatni mój test żeby mieć ładna kreskę, a wieczorem zaczęło się krwawienie. Heh także tu nie ufam im. Mam raz kreskę na teście ż dnia przed terminem okresu i widoczny brak @ oraz kilka innych objawów także zostawiam to losowi.

Ania wiesz nie spodziewałam się Ciebie tutaj, nie mialam pojęcia że chcecie jeszcze dzieci. Ale to jest super. Jak ty się czujesz?

Ania my o czawrtym dziecku rozmawialiśmy długo. Zawsze planowo miało być troje a później pomyślimy. Pierwszy rok życia Julki mnie wykończył bo dziewczynki rok po roku były mega wymagające. Ale teraz jest super. W dodatku Zosia poszła do przedszkola, Michał do szkoły. Więc stwierdziliśmy ze to najlepszy moment. Mlodsza nie będę. :) a ogolnie czuje sie dobrze. Troche zmeczona i bardziej senna i mdłości mnie łapią jak jestem głodna. Ale narazie jest ok nie narzekam :)

Ann ja zrobilam z 6 testow ze strachu od terminu @ [emoji12] ciaza to dla mnie mega stresujacy czas. Myslalam , ze teraz bede spokojniejsza, ale nie jestem, bo nic nie zalezy ode mnie juz.
No wlasnie ja pamietam, ze w pierwszej ciazy siknelam na test w dosyc zaawansowanej ciazy na pamiatke i nie bylo takiej kreski jak na tym tescie teraz przed terminem @.

Anieok ja tez jestem zaskoczona, ze Cie tu widze i chyle czola [emoji6]

To juz bedzie moja ostatnia ciaza. Chyba ze moze kiedys cos sie zmieni, ale poza takimi moimi prywatnymi watpliwosciami, na ta chwile mamy i tu i w PL dwa wolne pokoje, sypialni nie oddam, a znowu nie chce zeby dzieci mialy pokoj razem, bo pamietam, ze ja nie wyobrazalam sobie miec pokoj z siostra, niech maja swoj prywatny kawalek swiata, chyba ze beda to blizniaki [emoji4]

Ostatnia edycja:
Ania czyli w sumie tylko Julka w domu, a pozostali w przedszkolu na codzień. To na pewno odpoczywasz za dnia hihi [emoji6] ja już wyszukuje 15 października. Nikodem ma zacząć przedszkole. I będą razem chodzić do 12 ale zawsze to 4h dla mnie.

Just właśnie dla mnie testy to takie są tylko dla "pamiatki" żeby sobie spojrzeć raz na jakiś czas. Mam jeszcze testy po Nikosiu[emoji6] ja wiem że jak nie mam okresu, a się staramy to jestem w ciąży i kropka. Nie muszę się upewniać. Niby rozwazam bete dopuki jestem w polsce ale jakos jie moge sie zdecydowac czy powinnam isc.

Ann no narazie Jula jest absorbujaca jak reszty nie ma bo przyzwyczaiła się że zawsze któreś się z nia bawi. Teraz najbardziej tęskni za Zosią przez co wisi na mnie cały czas. Ale myślę że to jest do unormowania.
Ja wam powiem tak. Testy sikane mam z każdej ciąży na pamiatke. A bete robiłam też w każdej dwa razy... Zobaczyłam przyrost i byłam spokojniejsza. A ogólnie mam podejście wszystko albo nic. Jak ma sie coś stać to się stanie i w żaden sposób nie mam na to wpływu.

Marceli tez od pazdzienika idzie do przedszkola, on juz nie moze sie doczekac, mnie troche smutno, ze on jest juz na TYM etapie[emoji4]

Ja bete robilam chwile po pierwszym tescie, ladnie rosla, teraz juz nie chce robic, bo tak naprawde przy np pustym pecherzyku beta tez rosnie, przy ciazy pozamacicznej tez rosnie...

Ostatnia edycja:
reklama
Just conka być to będzie.... Ja mam podejście takie że na dzień dzisiejszy jestem w ciąży. Nie mam wpływu na to co bedzie dalej.

Do góry