reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dokładnie najważniejsze żebyś się nie odwodniła. Wiem że na nudności też pomaga lokomotiv, ale czy przy wymiotach coś by pomógł? Długo się już tak męczysz?
Dzisiaj 3 dzień.. meczy mnie to, bo chętnie bym coś zjadła, ale nie mogę, bo wszystko leci ze mnie :( właśnie zrobiłam sobie kisiel i zastanawiam się, czy to tknąć ..

reklama
Kisiel fajnie wysciela żołądek. Wiec jak masz śluzowke naruszona wymiotami to tylko na dobre Ci wyjdzie nawet jakbyś miała go zwrócić

A ile jest badań iść na cała ciążę w Anglii? Ja pamiętam, że prowadząc ciążę w Polsce przyzwyczaiłam się, że na każdej wizycie widzę dziecko. Więc potem prowadząc ciążę w Niemczech wykupiła pakiet usg gdyż tutaj mieszkam, a a państwo płaci tylko 3 usg na cała ciążę. Nie wiem co zrobię teraz. Pamiętam że w 1 i 2 razy spałam non stop ile się dało. Teraz jakoś nie ciągnie mnie tak do spania, mam zupełnie inne objawy wczesnej ciąży niż poprzednio.
Z tego co wyczytałam, to minimum 2..
Potem stwierdzaja czy jest potrzeba na wiecej.
Ja nie mam żadnych objawów poza bólem podbrzusza i piersi.. Odbija mi się też ciagle :D a szczerze to nie mogę się doczekać czegokolwiek..

Witam się dziewczyny. Czy mogę dołączyć do grona majowych mam? Mam na imię Justyna, to moja druga ciąża, jestem po wizycie u ginekologa - dziś wg OM 5t1d. Jestem taka szczęśliwa i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze aż do terminu porodu [emoji4] gratuluję wszystkim przyszłym mamą i mocno trzymam kciuki za te, które są przed testowaniem [emoji110] [emoji110]

Gratulacje!

@anieok prawda, fajnie sie znowu spotkac[emoji846] na kiedy wypada Ci termin porodu?

@Misiactwo ja myślałam że nie kupię witamin, ale znalazłam prawie idealne. Mają odpowiednią ilość tylko zalecanymch składników. Biorę od kilku dni Omegamed Optima Forte.

@Kasia654 rozlało się pewnie dlatego, że za dużo moczu dałaś do próbki. Ale to nic bo kreska jest! I to piękna, gratuluję [emoji173]

@justjestem ja miałam wesele 4 dni przed terminem miesiączki, zrobiłam test ale była blada kreska więc wypiłam drinka jednego i szampana. A tu dwie kreski 2 dni później. Ale bawiłam się dobrze. Teraz mam trochę stresu do czasu powrotu do Niemiec. Będę za tydzień w niedzielę i lecę od razu do ginekologa [emoji849]

@agrest może na wizycie dla pewności powiedz znowu i częstych wymiarach. Lekarz powinien Ci coś przepisać, bo są od tego leki dla ciężarnych. To jest niebezpieczne. Jeśli lekarz nadal Cię oleje to lepiej jak najszybciej bo zmień.

@Migdalove obyś mogła tu z nami być, mam nadzieję że "weekend miodowy" był owocny. Kiedy testujesz?

@Sechmet tylko dwa [emoji32] jej dla mnie 3 to mało. Co oni tacy oszczędni co Anglicy?

Ja mam trochę stres, bo za kilka dni będę w "czarnym tygodniu" czyli 7. Mam za sobą 2 ciążę stracone właśnie w 7 tygodniu i aż mi słabo na sama myśl [emoji12]

Ann no my mamy 1000 km przed soba na dwa dni tak naprawde. Takze w ogole nie mam ochoty jechac.

Dobrze, ze sie wybawilas, dopoki jest na to sznasa, bo z brzuszkiem juz ciezko [emoji4]

Nie strasz z tym 7 tc bo ja bez tego jestem cala w stresie. Za 4 dni mam wizyte i wariuje.

Just ale ty nie masz powodów do stresu przecież. [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
My jechaliśmy do Zakopanego od nas było 1200km zrobiliśmy to w 12h. Zazwyczaj jedziemy ok 1000km a teraz w całości od rodziców mam 1500, ale dzielimy trasę najpierw do Łodzi, a potem dwa d impozniej do domu. Dzieciaki sie mega mecza, bo w nocy nie umią spać w fotelikach, a i my nocą nie dajemy rady jechać. Więc podróżujemy w ciągu dnia. Ale ile tak można. Tak na prawdę średnio co 6-8mcy jeździmy do Polski mąż 2 razy w roku.
Mamy w lutym imprezę. Mąż bardzo chce jechać bo to 50 jego mamy. Będę wtedy na początku 7mca i nie wiem jak to wytrzymam. No j zabawa z brzuchem to już h mnie standard haha, zaczynałam od własnego ślubu w 6mcu [emoji16]

@Sechmet tylko dwa [emoji32] jej dla mnie 3 to mało. Co oni tacy oszczędni co Anglicy?

Ja mam trochę stres, bo za kilka dni będę w "czarnym tygodniu" czyli 7. Mam za sobą 2 ciążę stracone właśnie w 7 tygodniu i aż mi słabo na sama myśl [emoji12][/QUOTE]

Nie mam pojęcia co z nimi nie tak.. ale moja koleżanka mówiła, że jeśli się czujesz nie pewnie to można poprosić o wizytę.. wyjdzie w trakcie.

Teraz na pewno będzie dobrze!! Niema co się stresować za wczasu.
Ja nawet nie myślę, że mogłoby coś być nie tak ..

reklama
Do góry