reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ja niestety muszę opuścić majóweczki. Nad ranem przyszla @ wiec próbujemy dalej [emoji6] wam tu życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania w kwietniu/maju / czerwcu

Ann_ narazie tak [emoji16] ale tak jak piszesz to kwestia tego że tutaj jeszcze mało co się pisze. A jestem i tu i ma kwietniowkach bo nie wiem jaki będę mieć termin. Dowiem się dzisiaj po wizycie
O to czekam na wieści od lekarza
Ann u nas zmiany zupelne [emoji4]Marceli jest baaardzo grzeczny, choc zaczal sie budzic w nocy jak niemowlak, my mieszkamy 40 km od Zurych, za dwa tyg idzie na 3 h do takiego malutkiego przedszkola (4 maluszkow na jedna opiekunke), opiekunka jest polka, ale zajecia sa prowadzone po niemiecku, Pani zrozumie jesli on cos do niej powie po polsku, ale zlapie szybko niemiecki [emoji4]
Super, ze sie udalo, trojka maluszkow to juz bedzie Wyzwanie! A jak Twoje maluchy? [emoji4]
A to mieszkacie teraz w Szwajcarii? Na stałe? Ile to już? To chyba mamy blisko do siebie [emoji6] bo ja przy granicy z Francją i Luxenburgiem mieszkam. Jak zbyt wscibskie to olej pytanie. Nie chciałbym tu pisać czegoś czego nie chcesz napisać sama. Z kim tam wyjechalas? Mój starszak chodzi do przedszkola niemieckiego od roku. Ale właśnie zaczął na dwa lata jednak poszedł rok później. A to wszystko dlatego, że jak miał 2 lata dopiero zaczynam mówić i rozumiał tylko Polski, jakoś nie mógł się tam odnaleźć i ciągle przez miesiąc płakał, wręcz krzyczał. No i wtedy urodził się Nikodem więc też to mogło mieć wpływ. Ale po roku już więcej rozumiał po niemiecku i poszło gładko. Bez płaczu i krzykow. Mam wrażenie, że im więcej dzieci tym latwiej. Liczymy teraz bardzo na córkę [emoji173][emoji173]

@ HoneyBe u nas chłopcy maja 2 i 4 lata i powiem Ci że 2 latka trzeba normalnie we wszystkim było starszego pilnować, ale potem się unormowalo więc nie martw się. Potem będą się razem bawić i będziesz śmiała chwilę wytchnienia. Ale na początku na pewno jest trudniej.

reklama
Do góry