reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

justjestem a napisz mi proszę jak u Was było z zazdrością starszego o młodsze dziecko? Było coś takiego? Widzisz nasza córa jest super ważna dla nas i nie chcę jej dać odczuć, że zjechała na boczny tor. A jeżeli bobo nr dwa będzie podobne do pierwszego no to nie ma mocy się nie rozdwoje... i stąd moje obawy. Z jednej strony chcę żeby między dziećmi nie było dużej różnicy wieku, żeby się dogadały, ale z drugiej przez większość czasu to będę ja kontra dwa bobasy
Mój syn starszy chyba był trochę może zazdrosny, ale tata poswiecal mu dużo czasu. A teraz kochają się bardzo.

reklama
@HoneyBee potem doczytałam, że to do mnie ale i tak Ci odpisałam. Mi się wydaje że nie ma co panikowac na zaś. Każde dziecko może być inne. Moi synowie są zupełnie różni. Ja się zastanawiam natomiast jak młodszy zareaguje na następne dziecko. Ale chyba będzie dobrze. Bo mają siebie. Pójda razem do przedszkola, a ja wtedy będę miała błogi luz przez 4h [emoji28]

@justjestem fajnie czekam [emoji5][emoji5] a pisałaś jak u Ciebie z terminem. Chyba dopiero sie dowiesz tak? Kiedy masz wizytę. Fajnie byłoby mieć znowu wspólny podobny termin.

Ann napisalam, zerknij [emoji5]
Z moich obliczen wychodzi mi ze od 30/04-02/05 a co wyjdzie z usg to dowiem sie na pierwszej wizycie 11/09. Czekam i doczekac sie nie moge [emoji47]

No dziewczyny chciałam Wam dać znać, że dziś tak się zniecierpliwiłam, że zrobiłam test. W zasadzie nim zdążyłam przeczytać Wasze odpowiedzi. Wyszedł negatywny. Więc póki co kulam się dalej, czekam na @.

@justjestem też już bym chciała zobaczyć "dzidziusia", czekam na twoja wizyte. Ja mam termin chyba na 7 maja, tak by wynikało, bo wiem kiedy miałam owulacje. Ale ja jestem w Polsce przed 2 tygodnie. Mój lekarz w Niemczech kazał ki przyjść szybciej niż zwykle przychodzę, ale chyba nie będzie wyjścia i te 2 tygodnie minimum muszę zaczekać do wizyty.
Na razie mam codziennie bóle w podbrzuszu, ale takie normalne jakie mam z doświadczenia.
Chyba pójdę na betę może to mnie uspokoi w oczekiwaniu na wizytę.

@HoneyBee końców ty biały test tak szybko nie zwiastuje @. Dziś dopiero wtorek. Robiłaś wczoraj grano tak? Więc 4 dni wcześniej. Moim zdaniem to nie zwiastuje jeszcze okresu. Czekaj cierpliwie [emoji5]

Witajcie!
Można dołączyć? Jestem Misia i właśnie Dzisiaj się się dowiedziałam, że po raz drugi zostanę mamą. Starsza córka ma 8 lat i póki co nic jej nie mówimy, bo na pewno za moment wiedziałby cały świat ;)
Jestem już po wizycie u ginekologa, ciąża potwierdzona, na usg malutka kropeczka, 4 tydzien :)
Mam wrażenie że śnie, nie mogę w to uwierzyć. Jestem najszczesliwsza na świecie

W pierwszej ciąży też byłam majową ciężaróweczką, tylko córa się troszkę pośpieszyła i przyszła na świat w kwietniu ;) Idealny czas i termin sobie dziewczyny wybrałyśmy, w maju będzie już cieplutko, gdy zaczniemy wychodzić z maluszkami na pierwsze spacerki :)

reklama
Do góry