reklama
kalina.kalina
Fanka BB :)
Również nie planuje, sama polozna mówiła mi w 1 ciazy ze można się tylko wystraszyć jak się nie wyłapie a dziecko uciekloJa nie mam, nie używałam i nie planuję kupować
Matuszka
Prawda jest taka, że rozsądny i zdrowy tryb życia są najważniejsze. Nie naprawimy organizmu w 9 miesięcy, więc warto o siebie dbać. To, co zdecydowanie najbardziej wikła ciąże, to infekcje i nadciśnienie. Warto pamiętać, że stomatolog to też mus
Vabien40
Zaangażowana w BB
Tak się dziś zrelaksowałam po tej kawusi i przy pięknej pogodzie , że wysprzątałam cały dom (prócz mycia podłóg ) bo mi czasu brakło a zaraz muszę po córkę do szkoły jechać@Vabien40 Ja czytałam, że lekarze w większości każą przeczekać te plamienia, jeśli takowe wystąpią. Zrelaksuj się dziś. Gdzieś tam czytałam , że chyba Ty nie bierzesz suplementów. Moim zdaniem konieczne - szczególnie kwas foliowy
No dziś czuję się najlepiej od dobrych kilku tygodni
… mimo mdłości i tych plamien.
sandera
Zaangażowana w BB
Nie badałam nigdy tego genu MYHFRKiedyś jeszcze (bo ja tez brałam femibion jak zaczęłam starania 3 lata temu) to był sam kwas foliowy. Teraz pewnie po tym ogłoszeniu zmienili skład. Generalnie to chodzi o to, ze jeżeli masz tak jak ja i wiele innych dziewczyn mutacje genu MTHFR to organizm nie przyswaja niezmetylowanych form witamin B.
kalina.kalina
Ojej ja też, od kiedy jestem w ciąży jestem ciagle nerwowa, moja mama i babcia mnie tak irytują, babcia starsza kobieta powinnam być wyrozumiała bo chcce pomoc a ja fukam jak glupia, do tego mam dziwne stany rozchwiania emocjonalnego i niepotrzebnie namieszałam że żłobkiem córki, ostatecznie udało się przywrócić stan pierwotny. Po całym weekendzie wymiotowania urotawala mnie w końcu xonvea ale mdłości dalej mam. Wczoraj na noc nie wzięłam tabletki i myślałam że nie wytrzymam w łóżku.Hejka od wczoraj mam ciążowy rollercoaster uczuć plus wymioty i mdłości... Czekam na II trymestr jak dziecko na czekolade
Jeśli chodzi o glukozę to nie wiem jak to się skończy... W pierwszej ciąży za pierwszym razem zwymiotowałam a za drugim razem udało się a w drugiej 2 razy się nie udało i lipaaa ..
kalina.kalina
Pueria uno.Dziewczyny a co suplementujecie? Jak dowiedziałam się o ciąży poszłam do pierwszej lepszej apteki i Pani dała mi Femibion.
kalina.kalina
Zgadzam się i to na podstawie własnego doświadczenia. U mnie wprawdzie było plamienie takie że cała wkladka czerwona i to żywa krew a lekarz na izbie niepotrzebnie mnie nastraszył i jeszcze na oddzil chciał położyć.Mamy sezon infekcyjny. Ja bez aktywnego krwawienia nie pchałabym się w duże skupiska ludzi.
Zawłaszcza, że plamień się nie leczy.
Jeśli brązowe krwawienie to jest starą krew może być nawet po jakimś l urazie mechanicznym sprzed kilku dni
kalina.kalina
Potwierdzam dwa razy doświadczyłam tegoNiektóre szpitale z takich powodów kładą na kilka dni obserwacji - zwłaszcza takie, które nie mają zbyt wielu pacjentek
reklama
fckathy
I pewnie nie ma potrzeby, żebyś badała, bo to stosunkowo drogie badanie. Natomiast tę mutację posiada około 60% społeczeństwa. Ja nie wiedząc, czy ją mam nie przejmowałabym syntetycznej formy kwasu foliowego (czyli tej, która jest tez obecna w femibionie). Syntetyk wychodzi w krwi, wiec może zawyżać faktyczny poziom kwasu foliowego we krwi i w zły sposób oddziaływać na płód. Na pewno nic złego się nie stało, jak teraz brałaś przez jakiś czas, ale jeżeli masz możliwość to przerzuć się na 800 jednostek zmetylowanej formyNie badałam nigdy tego genu MYHFR