reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Witam. Jestem tu nowa i myślę że się tu odnajdę 🫣. Czytałam dużo forum i tak trafiłam na tą stronę. Chciała bym komuś się wygadać odnośnie mojej sytuacji może któraś z was tak miała i będzie umiała ocenić moja sytuację. Jestem mama 3 dzieci córka 10lat córka 6 i synek 9 a zaraz 10 miesięcy. Ostatnio byłam u lekarza i okazało się że znów rodzina nam się powiększy. Powiedzcie czy to źle że się nie cieszę z tego bo obawiam się o najmłodsze dziecko że nie poświęcę mu tyle czasu ile powinnam? Niewiem czy dobre forum ale warto próbować. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży i bardzo się boję. Pozdrawiam

Jesteśmy z Tarnowskich Gór a Ty ? :)
Do dr Agaty Włoch idę 29.10 ale prywatnie bo mój gin chce bym ze skierowaniem szła tam gdzie on chce - no comments .
Jak to masz zły kariotyp?
Też uważam że Sanco/Nifty to chwyty reklamowe by zarobić . To tylko badania przesiewowe/szacunkowe . Chwilę myślałam o Panoramie …
Skłaniam się ku manipulacji mikromacierzy, ale decyzję podejmie po badaniu dr Włoch .
Ja jestem ze Śląska, u dr Włoch byliśmy w Katowicach, od nas to okolo 40km.

No tak to, o kariotypie dowiedziałam się po drugim poronieniu. Badaliśmy razem z mężem. Nazywa się to translokacja robertsonowska chyba, zdrowy człowiek ma 46 chromosomów, ja mam 45. Wyglądam normalnie, normalnie się rozwijałam od dziecka, problem pojawia się właśnie w przypadku ciąży... na szczęście organizm najczęściej sam odrzuca te wadliwe zarodka, ale gdyby nie to niestety mamy
duże ryzyko ciężkich wad letalnych 😔 z trzeciej ciąży mamy zdrowego, rezolutnego dwulatka 🥰 pytałam mojego lekarza o invitro z badaniem zarodkow, ale powiedział że gdybyśmy byli jego rodziną to doradziłby nam próbować naturalnie mimo wszystko. No i się udało na szczęście, ale cała ciąża to był ogromny stres, nerwy, porównywanie wymiarów itd 🙉 Synek nie odziedziczył kariotypu po mnie, ma normalnie 46 chromosomów 😊

Jutro mam wizytę i też już się stresuje co tam się dzieje 😱

U mnie mdłości troszkę odpuściły. Ma któraś z Was detektor tętna płodu? Ja mam po najmłodszej i tak leży i mnie kusi 🫣🫣
Ja mam detektor, chciałam się wzbraniać przed nim ale jak w ciąży z synkiem trafiłam na kwarantannę to od razu zamawiałam z allegro 🙈 teraz pewnie też będę używać dla własnego spokoju.
Mi w ogóle jest niedobrze z rana. Mdli mnie bardzo już po przebudzeniu. Potem w ciągu dnia jest już znośnie. Byłam kawoszką. Odkąd zaszłam w ciążę odrzuciło mnie od kawy. Wczoraj pierwszy raz zrobiłam sobie taką słabą filiżankę, ale wypiłam trzy łyki i już nie wróciłam do niej😂
Ja już też od dwóch tygodni bez kawy, a wcześniej to był obowiązkowy punkt rano. Mogłam nie zjeść śniadania ale kawą musiała być 🙈
Podobno najnowsze stanowisko jest takie że w ciąży nie ma bezpiecznej dawki kofeiny...

Witam. Jestem tu nowa i myślę że się tu odnajdę 🫣. Czytałam dużo forum i tak trafiłam na tą stronę. Chciała bym komuś się wygadać odnośnie mojej sytuacji może któraś z was tak miała i będzie umiała ocenić moja sytuację. Jestem mama 3 dzieci córka 10lat córka 6 i synek 9 a zaraz 10 miesięcy. Ostatnio byłam u lekarza i okazało się że znów rodzina nam się powiększy. Powiedzcie czy to źle że się nie cieszę z tego bo obawiam się o najmłodsze dziecko że nie poświęcę mu tyle czasu ile powinnam? Niewiem czy dobre forum ale warto próbować. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży i bardzo się boję. Pozdrawiam

To całkowicie normalne, że masz w sobie lęk. Faktycznie różnica wieku, będzie niewielka, ale znam sporo rodzin, które z takiej są zadowolone :) u nas są mniej więcej dwa lata między dziećmi (najwięcej 2l8m) i jest fajnie.

reklama
Ja mam detektor, chciałam się wzbraniać przed nim ale jak w ciąży z synkiem trafiłam na kwarantannę to od razu zamawiałam z allegro 🙈 teraz pewnie też będę używać dla własnego spokoju.

Ja już też od dwóch tygodni bez kawy, a wcześniej to był obowiązkowy punkt rano. Mogłam nie zjeść śniadania ale kawą musiała być 🙈
Podobno najnowsze stanowisko jest takie że w ciąży nie ma bezpiecznej dawki kofeiny...

Do góry