reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hej :)
Nie odzywałam się parę dni bo musiałam przetrawić widmo kolejnej straty... ale!
Dzis byłam prywatnie u innego lekarza i okazało się, że jest zarodek i bijące serduszko ❤️❤️❤️
Ja poszłam z nastawieniem, że dostanę skierowanie do szpitala. Beta rośnie, ale nie podwaja się i spadł mi progesteron z 35 na 24, a piersi przestaly boleć i nawet troszke zmalały, juz mnie nic nie pobolewa. Lekarz powiedział, że on nie jest zwolennikiem bety bo miał już tyle razy zle przyrosty a rodziły się później piękne dzieci. Progesteron spada podobno w ciąży, więc nie należy nim się martwić ale mam zwiększyć troszkę dawkę.
Wg miesiączki dziś powinno być 7+2, ale wg usg jest 6+3. Mam nieregularne miesiączki więc pewnie ciąża jest młodsza.
Ogólnie nie mogę w to uwierzyć! Cały tydzień przeżywałam wewnętrznie żałobę, tym bardziej, że prawie wszystkie objawy ciąży mi ustąpiły. W pracy nawet powiedziałam o ciąży i wizji pobytu w szpitalu z powodu zabiegu. A tu takie coś 🥰 Dostałam nawet skierowanie na prenatalne🥹
Także @Bafinka trzymam za Ciebie kciuki! 🥰
Cudowne wieści! ❤️meeega się cieszę! także @Bafinka jak sama widzisz nic straconego! 😊trzymam za Was kciuki!✊

reklama
Schodzenie później na jaśniejsze lub blond jest ciężkie , miałam klientkę gdzie rozjaśniając włosy po hennie wychodziły zielone. Jeśli nie jesteś osoba która cały czas coś zmienia z włosami to czemu nie w innym przypadku nie polecam . Ja takich włosów nie chwytam , nie biorę odpowiedzialności za to .
A to słyszałam o tym. Akurat ja sobie sama ogarniam :)

A ja coraz bardziej czuje się jak w pierwszej ciąży - zaczynają doskwierać mi lekkie mdłości i jedyne na co mam jakaś konkretną ochotę to maczek 😅 właśnie małż przywiózł do domu mc wrapa z frytkami❤️ cały dzień za mną chodził i długo walczyłam ale w końcu pękło… 😂 może jednak te podobne objawy/zachcianki zwiastują drugą 👧🙈

Ja tylko na chwilę... po wizycie nie jest najlepiej😓 wg apki mam 7+6 tydzień ciąży a wg USG 6+5 więc ciąża jest mniejsza serduszka jeszcze nie ma.. jutro i w sobotę mam iść na bhcg zobaczyć czy przyrasta.. jak nie to znaczy że ciąża obumiera...😓 Dostałam acard i clexanei i trzeba czekać...
Doskonale wiem co czujesz 😔 ale nie możesz już skreślić fasolki. To zaledwie tydzień, dużo może się zmienić jeszcze . No i bardzo dużo przypadków jest takich ze ciąża młodsza a wszystko ok było. Wiem bo kiedyś przeglądałam cały internet szukając ratunku dla siebie. Może potrzebuje czasu ? Na która idziesz zrobić betę ?

Cześć Dziewczyny! Czy można się jeszcze przyłączyć? :)
Jak pewnie większość, czuję się narazie mega niepewnie i jeszcze nie pozwalam sobie na radość, ale pomału dochodzi do mnie myśl, że jednak może będzie dobrze.
W zeszłą środę zrobiłam pierwszy test, w sobotę i poniedziałek Beta, przyrost 166%, we wtorek było widać pęcherzyk ciażowy (tak, poszłam do lekarza w 5 tc... ale na usprawiedliwienie powiem, że pierwszy progesteron wyszedł 13,7) Teraz pozostało mi tylko czekać...
To moja czwarta ciąża i trzecia w tym roku. Dwie pozostałe skończyły się właśnie w 5 tc. Mam córeczkę 19 miesięczną :)

Hej :)
Nie odzywałam się parę dni bo musiałam przetrawić widmo kolejnej straty... ale!
Dzis byłam prywatnie u innego lekarza i okazało się, że jest zarodek i bijące serduszko ❤️❤️❤️
Ja poszłam z nastawieniem, że dostanę skierowanie do szpitala. Beta rośnie, ale nie podwaja się i spadł mi progesteron z 35 na 24, a piersi przestaly boleć i nawet troszke zmalały, juz mnie nic nie pobolewa. Lekarz powiedział, że on nie jest zwolennikiem bety bo miał już tyle razy zle przyrosty a rodziły się później piękne dzieci. Progesteron spada podobno w ciąży, więc nie należy nim się martwić ale mam zwiększyć troszkę dawkę.
Wg miesiączki dziś powinno być 7+2, ale wg usg jest 6+3. Mam nieregularne miesiączki więc pewnie ciąża jest młodsza.
Ogólnie nie mogę w to uwierzyć! Cały tydzień przeżywałam wewnętrznie żałobę, tym bardziej, że prawie wszystkie objawy ciąży mi ustąpiły. W pracy nawet powiedziałam o ciąży i wizji pobytu w szpitalu z powodu zabiegu. A tu takie coś 🥰 Dostałam nawet skierowanie na prenatalne🥹
Także @Bafinka trzymam za Ciebie kciuki! 🥰
Takie niespodzianki są najlepsze gdy myślisz ze jest źle a wcale tak nie jest ❤️ Cieszę sie

Doskonale wiem co czujesz 😔 ale nie możesz już skreślić fasolki. To zaledwie tydzień, dużo może się zmienić jeszcze . No i bardzo dużo przypadków jest takich ze ciąża młodsza a wszystko ok było. Wiem bo kiedyś przeglądałam cały internet szukając ratunku dla siebie. Może potrzebuje czasu ? Na która idziesz zrobić betę ?
zaraz zaprowadzę dzieci do przedszkola i od razu podjadę

reklama
Cześć Dziewczyny! Czy można się jeszcze przyłączyć? :)
Jak pewnie większość, czuję się narazie mega niepewnie i jeszcze nie pozwalam sobie na radość, ale pomału dochodzi do mnie myśl, że jednak może będzie dobrze.
W zeszłą środę zrobiłam pierwszy test, w sobotę i poniedziałek Beta, przyrost 166%, we wtorek było widać pęcherzyk ciażowy (tak, poszłam do lekarza w 5 tc... ale na usprawiedliwienie powiem, że pierwszy progesteron wyszedł 13,7) Teraz pozostało mi tylko czekać...
To moja czwarta ciąża i trzecia w tym roku. Dwie pozostałe skończyły się właśnie w 5 tc. Mam córeczkę 19 miesięczną :)
Spokojnie ja to chyba tutaj najszybciej wylądowałam u lekarza bo w 4 tc. To tez moja 4 ciąża. Jedno mam a dwa w 7tc odeszły .

Do góry