reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
O a możesz opisać jak to wygląda jak się chodzi tu i tu?

Ja bym chciała tak zrobić że na NFZ i prywatnie też.
Ja tak chodziłam normalnie na NFZ jak umówili wizyty, a prywatnie jak chciałam odrazu USG bo w państwowym nie było w gabinecie. NFZ i prywatnie chodziłam do tej samej lekarki. Teraz też tak i tak ale u innych lekarzy.

Ja tak chodziłam normalnie na NFZ jak umówili wizyty, a prywatnie jak chciałam odrazu USG bo w państwowym nie było w gabinecie. NFZ i prywatnie chodziłam do tej samej lekarki. Teraz też tak i tak ale u innych lekarzy.
No właśnie u mnie by było 2 różnych.

Ten z Medicover - pracuje w szpitalu ale nie przyjmuje na NFZ w gabinecie.

Musiałabym znaleźć jakiegoś osobno.

Cześć Dziewczyny! Czy można się jeszcze przyłączyć? :)
Jak pewnie większość, czuję się narazie mega niepewnie i jeszcze nie pozwalam sobie na radość, ale pomału dochodzi do mnie myśl, że jednak może będzie dobrze.
W zeszłą środę zrobiłam pierwszy test, w sobotę i poniedziałek Beta, przyrost 166%, we wtorek było widać pęcherzyk ciażowy (tak, poszłam do lekarza w 5 tc... ale na usprawiedliwienie powiem, że pierwszy progesteron wyszedł 13,7) Teraz pozostało mi tylko czekać...
To moja czwarta ciąża i trzecia w tym roku. Dwie pozostałe skończyły się właśnie w 5 tc. Mam córeczkę 19 miesięczną :)
Witaj! Trzymam mocno kciuki żeby tym razem ciąża okazała się bezproblemowa i nudna ✊❤️ kiedy masz kolejną wizytę?

Widzę, że maluszek ma 0,32mm. Mój przy 0,29 miał tętno 95 i lekarz powiedział że serce jeszcze powstaje i się rozkręca więc myślę, że w tym przypadku podobnie jest 🙂🙂
Oby było tak jak piszesz :)
Cześć Dziewczyny! Czy można się jeszcze przyłączyć? :)
Jak pewnie większość, czuję się narazie mega niepewnie i jeszcze nie pozwalam sobie na radość, ale pomału dochodzi do mnie myśl, że jednak może będzie dobrze.
W zeszłą środę zrobiłam pierwszy test, w sobotę i poniedziałek Beta, przyrost 166%, we wtorek było widać pęcherzyk ciażowy (tak, poszłam do lekarza w 5 tc... ale na usprawiedliwienie powiem, że pierwszy progesteron wyszedł 13,7) Teraz pozostało mi tylko czekać...
To moja czwarta ciąża i trzecia w tym roku. Dwie pozostałe skończyły się właśnie w 5 tc. Mam córeczkę 19 miesięczną :)
Witamy! Jak najbardziej Cię rozumiem , po stratach sama bym biegła do ginekologa jakbym się tylko dowiedziała o ciąży. Tym razem na pewno będzie wszystko dobrze ❤️
owulacja była ok 19 DC więc ciąża może być młodszy ale skoro na usg wielkość odpowiada 6+ 4 to zarodek powinien już być 😓
A czego wielkość odpowiada 6+4 ? Jaja płodowego ? U mnie duża różnica, bo wielkość jaja płodowego wychodziła na 7+1 a zarodek na 5+4 , także jeszcze wszystko może się zdarzyć

Ja też planuję chodzić równolegle prywatnie i na NFZ :) Wizyta dopiero 28.06, a ja nie lubię tak żyć w niewiedzy... Chciałabym już być po, wiedzieć co i jak... Dziewczyny, serio nie wiem, co powinnam zrobić z pracą 😒 Na pewno przyszły tydzień cały pójdę (teraz siedzę z chorą 4-latką w domu 😅), a później mam 2 tygodnie urlopu. I nie wiem właśnie, czy po urlopie wracać do pracy, czy iść na L4... W ciągu urlopu mam jeszcze jedną wizytę u ginekologa. Trochę się boję tych upałów.

Dziewczyny jak się dziś czujecie? Ja dziś obudziłam się z bólem głowy, miłościami, a do tego piersi wcale nie przestały boleć a mam wrażenie, że ból się nasila -.- nie wiem czy to ta pogoda, upały czy po prostu ciąża aleee szczerze mówiąc marzy mi się deszcz a w Łodzi się raczej póki co nie zapowiada 🥲

reklama
Hej! My wizytę mieliśmy jednak dzisiaj, z naszą kropeczką wszystko w porządku, termin na 11.02, aktualnie 6+2, kolejna wizyta 20.07 😊 schodzimy pomału z leków

Załączniki

• ec0110ae-7ea5-48dd-a8ed-45cab249e7a6.jpeg
    ec0110ae-7ea5-48dd-a8ed-45cab249e7a6.jpeg
    46,3 KB · Wyświetleń: 80
Do góry