reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

U nas nie wiem czy są takie pakiety, bo był temat ale ucichł, muszę się dowiedzieć ale ciekawe czy wtedy obowiązuje jakaś karencja tak jak w przypadku ubezpieczenia grupowego czy można korzystać po wykupieniu. Chociaż badania zrobię z NFZ, teraz pójdę prywatnie i później prenatalne. A potem to nie wiem może z raz jeszcze prywatnie.

reklama
Ja tylko na chwilę... po wizycie nie jest najlepiej😓 wg apki mam 7+6 tydzień ciąży a wg USG 6+5 więc ciąża jest mniejsza serduszka jeszcze nie ma.. jutro i w sobotę mam iść na bhcg zobaczyć czy przyrasta.. jak nie to znaczy że ciąża obumiera...😓 Dostałam acard i clexanei i trzeba czekać...
Kochana trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze... ✊✊✊ Dawaj znać co i jak!

Ja tylko na chwilę... po wizycie nie jest najlepiej😓 wg apki mam 7+6 tydzień ciąży a wg USG 6+5 więc ciąża jest mniejsza serduszka jeszcze nie ma.. jutro i w sobotę mam iść na bhcg zobaczyć czy przyrasta.. jak nie to znaczy że ciąża obumiera...😓 Dostałam acard i clexanei i trzeba czekać...
Bardzo mocno trzymam kciuki za betę ✊ może owulacja się przesunęła i po prostu ciąża jest młodsza 🤔

Młodsza ciąża nie oznacza, że coś jest nie tak! Sama mam młodszą ciąże o 2 tyg niż wg OM i doktor mi powiedziała, że wszystko jest ok tylko owulacja musiała się przesunąć, co by się akurat zgadzało w stosunku do ostatniej miesiączki. Czy lekarz coś Ci powiedział, że jest nie tak? Głowa do góry Kochana 😘 wszystko będzie dobrze!

Ostatnia edycja:
Przykro mi strasznie :( ale wszystko jeszcze może być dobrze. Może faktycznie ciąża jest młodsza , a serduszko jeszcze zacznie bić ❤️ a jaką ma wielkość fasolka?

Przykro mi strasznie :( ale wszystko jeszcze może być dobrze. Może faktycznie ciąża jest młodsza , a serduszko jeszcze zacznie bić ❤️ a jaką ma wielkość fasolka?
no właśnie oto chodzi że chyba nie ma fasolki.. jest ciałko żółte i kosmówka ale zarodka nie ma.. a przecież w 6 TC powinien już być... Na domiar mojego nieszczęście w sobotę mamy wyjazd do Chorwacji zapłacona kwaterę a jak beta okaże się w sobotę spadać to co dalej?! 😱😓😓😓 Nie mam pojęcia co ze sobą zrobić a jeszcze nie mode okazać smutku bo zaraz dzieci pyt co mi jest.. a że od rana mnie nie widziały to wszystkie i przytulać się chcą i wygadać....

Ogólnie się tego spodziewałam bo w dniu miesiączki miałam taką małą betę, że ta owulacja musiała być później. Ale w takim razie wszystko wskazuje na to, że zrobiliśmy dziecko w dzień dziecka 😂
W pierwszej ciąży beta tydzień (!) po dacie miesiączki wynosiła 40 😁

reklama
Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze.
A masz pewność, kiedy była owulacja, czy mogła się przesunąć?

Do góry