reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
Ale idąc tym tokiem myślenia, to tematem do rozwodu jest też granie na emocjach uczuciach i właśnie konkretnie albo chce się mieć dziecko i działamy razem, albo odpuszczamy i nie gramy sobie na uczuciach.
U nas było ze chcemy porobiliśmy badania u męża wyszły bardzo słabe wyniki, ale on z góry powiedział że będzie brał suplementy, ale więcej badań nie powtórzy i na in vitro też nie wchodzi w grę. Zresztą badania były robione po sporych infekcjach u męża,a wcześniej udało się za pierwszym razem zajść w ciążę, także lodze się że w końcu może się uda, albo nie
Gdybyśmy się tak starali o pierwsze dziecko to bym się z nim od razu rozwiodła 😂 Ale mamy już trójkę wymodlonych, dużo przeszliśmy i ja jestem w stanie pogodzić się z faktem że z trójką zostaniemy. Ale póki widzę że on mówi co innego (że nie chce więcej dzieci) a mimo to uprawiamy sex bez zabezpieczenia to widzę szanse że mimo wszystko się uda :-)

U mnie dzisiaj 14 dpo i biało. Jutro dla pewności zrobię betę żeby z czystym sumieniem odstawić proga i dam znać jak 🐒 przyjdzie

No nie do końca się z tym zgodzę. Na pewno gdyby na 100% nie chciał, to by nie kończył w środku. Co innego mydlenie oczu rozmowa, a co innego czynami. Przecież jest dorosły i wie czym to grozi. Bardziej obstawiam, że chce, ale się waha

Gdyby tak było to nie było by wpadek z jednorazowego seksu - nawet nie w małżeństwach, czy stałych związkach ale po prostu powiedzmy imprezowych. Albo nie było by wielu nastoletnich ciąż bo ciężko mówić, że 15 latek chce na 100% dziecko skoro się nie zabezpiecza. A takich sytuacji jest raczej dość sporo.

Wielu mężczyzn się zwyczajnie nie chce zabezpieczać bo "to jak lizanie lizaka przez papierek" itd. i liczy na to, że albo jakoś się uda, albo że to kobieta zadba o zabezpieczenie.

Dla mnie tu generalnie przydałaby się chyba terapia bo dla mnie to nie jest do końca normalne - nie da się mieć dobrego związku, w której jeden partner lubi denerwować drugiego (wtf?), czy decyzje jednego partnera są olewane (np. sytuacja z psem). I skoro tak jest od początku, od 15 lat to w mojej ocenie coś tu jednak nie gra.

Dziewczyny , jak to z gorączką w pierwszych dniach ew. Ciąży ?
Ja dzisiaj od rana męczę się z temp powyżej 39, dosłownie zwaliło mnie z nóg . Na jutro termin miesiączki , zrobiłam dzisiaj rano test czułości 25- też jakiś słaby duszek … i teraz moje pytanie - czy przy ewentualnej wcześniej ciąży stosować sam paracetamol ? ( tak wyczytałam w internecie ) .
Jutro idę do lekarza z tym grypskiem
Pozdrawiam. W załączeniu zdjęcie kolejnego duszka :)

Załączniki

• IMG_7682.jpeg
    IMG_7682.jpeg
    63,7 KB · Wyświetleń: 126
Ja dzisiaj od rana męczę się z temp powyżej 39, dosłownie zwaliło mnie z nóg . Na jutro termin miesiączki , zrobiłam dzisiaj rano test czułości 25- też jakiś słaby duszek … i teraz moje pytanie - czy przy ewentualnej wcześniej ciąży stosować sam paracetamol ? ( tak wyczytałam w internecie ) .
Szkoda że nie miałaś testu o czułości 10. Ale dzień przed miesiączką to nawet te 25 powinny być mocniejsze. Masz jeszcze test na jutro ?

reklama
Hmm, a wczoraj robiłaś ten 10? Bo skoro dziś jest duszek na 25, to wczoraj na 10 powinno być już dość mocno widać 🤔 tak mi się wydaje.
Może skocz na betę, to będziesz miała jasność 😊
Co do leków, tak paracetamol 😊

Do góry