reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
Eeej, kto bogatemu zabroni,co ? 🙃🤣🤣

Choroba to hipochondria jak sobie wmawia się choroby a Ty ewidentnie na to nie chorujesz 🤞😃.
Hehe ja tam liczę nie na chorobę a ciążę. Teraz z dwa dni mnie brzuch przestał boleć i zero objawów a dziś znowu boli jak po treningu. Już by mogła być jasna sytuacja , okres lub ciąża. Ale jak dziś beta nie wyjdzie to następna beta w kwietniu 🤣

Hehe ja tam liczę nie na chorobę a ciążę. Teraz z dwa dni mnie brzuch przestał boleć i zero objawów a dziś znowu boli jak po treningu. Już by mogła być jasna sytuacja , okres lub ciąża. Ale jak dziś beta nie wyjdzie to następna beta w kwietniu 🤣
Jak to w kwietniu ?
Dobra już wiem, po 30 dniach masz wziąć duphaston 😱.
To ja Ci życzę tej ciąży ♥️.

Jeszcze jakiś błąd 😵

Załączniki

• Screenshot_2025-02-18-14-29-14-49_28956bccf57017f478d6fee42c002b65.jpg
    Screenshot_2025-02-18-14-29-14-49_28956bccf57017f478d6fee42c002b65.jpg
    116,4 KB · Wyświetleń: 60
Aż się przerazilam ! 7 razy byłam badać krew w tym cyklu 😵 To już pod chorobę podchodzi. Obiecuję poprawę.
pewnie jestem zaraz za Tobą na podium, bo ja w lutym byłam 5 razy, mogłabym nawiązać współpracę z Alabem 8-) ale jeden z tych pięciu to sama beta i TSH.

Przy jakim TSH może być problem z ciążą?
Moja endokrynolog powtarza, że dla kobiet w ciąży górna granica to 2,5, jeśli tą granicę poziom tsh przekroczy trzeba się skonsultować i najpewniej brać euthyrox. Ciąża obciąża tarczycę, żeby dzidziuś zdrowo rósł, trzeba kontrolować poziom tsh - tak mi powtarza moja lekarka. Jeśli ktoś miał wcześniej problemy z tarczycą to już w ogóle zaraz po pozytywnym teście powinien lecieć zbadać poziomy. W moim przypadku (mam można powiedzieć początkowe stadium hashimoto, ale opanowane dietą, póki co bez leków), po pozytywnym teście kazali badać tsh co 4 tygodnie.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z biochemiczną/ poronieniem? udało się Wam niedługo po kolejny raz zajść w ciążę?

reklama
Moja endokrynolog powtarza, że dla kobiet w ciąży górna granica to 2,5, jeśli tą granicę poziom tsh przekroczy trzeba się skonsultować i najpewniej brać euthyrox. Ciąża obciąża tarczycę, żeby dzidziuś zdrowo rósł, trzeba kontrolować poziom tsh - tak mi powtarza moja lekarka. Jeśli ktoś miał wcześniej problemy z tarczycą to już w ogóle zaraz po pozytywnym teście powinien lecieć zbadać poziomy. W moim przypadku (mam można powiedzieć początkowe stadium hashimoto, ale opanowane dietą, póki co bez leków), po pozytywnym teście kazali badać tsh co 4 tygodnie.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z biochemiczną/ poronieniem? udało się Wam niedługo po kolejny raz zajść w ciążę?
Ja miałam w kwietniu 2022 biochemiczną.w następnym cyklu po niej wykonałam badania hormonalne i trafiłam do mojej przecudownej pani endokrynolog.skierowala mnie do szpitala i tam zrobili mi całe mnóstwo badań.wyszlo że mam policystyczne jajniki,hiperprolaktynemie,hipoglikemię,anemię,niedobory witamin.kazala na jakiś czas wstrzymać się ze staraniami i podnieść to wszystko.w zeszłym roku w maju dała zielone światło,ale chciałam odczekać jakiś czas po przyjmowaniu leków SSRI od psychiatry.w zasadzie od lipca nie pilnowaliśmy się już jakoś bardzo ale ciąży z tego nie było.od grudnia już zaczęłam bardziej pilnować dni płodnych,monitoring itd.poki co czekam na testowanie i zobaczymy co z tego wyjdzie 😊

Do góry