93kora
Fanka BB :)
A toByłam przewietrzyć głowę , teraz sprawdzam i nadal nie ma wyników![]()
![Pig face :pig: 🐷](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f437.png)
![Pig face :pig: 🐷](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f437.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A toByłam przewietrzyć głowę , teraz sprawdzam i nadal nie ma wyników![]()
Probowałam z nimi ten miesiąc ale nie pokrywało się to z USG.w 12dc miałam pik który nim nie był.myślałam że uda mi się trochę zaoszczędzić na monitoringu no ale jednak nie będzie opcji.swoją drogą ile kosztuje was pełen monitoring 3 wizyty ? U mnie to koszt 750zlPrzy PCOS robisz testy owulacyjne mimo wszystko? Ja po 3 cyklach przestałam, bo u mnie nie były w ogóle miarodajne
A czemu chciałaś odczekać po SSRI? Wiem, że to bardzo szeroka grupa leków, ale one są coraz bardziej bezpieczne i nie ma potrzeby nawet ich odstawiać na czas ciąży.
Mnie się udało w tym cyklu iść raz na monitoring na NFZ , niestety druga wizyta to teleporada żeby omówić badania tzn wyniki i byłam teraz prywatnie to 350zl zapłaciłam za wizytę z USGProbowałam z nimi ten miesiąc ale nie pokrywało się to z USG.w 12dc miałam pik który nim nie był.myślałam że uda mi się trochę zaoszczędzić na monitoringu no ale jednak nie będzie opcji.swoją drogą ile kosztuje was pełen monitoring 3 wizyty ? U mnie to koszt 750zl![]()
Tak zalecała moja pani doktor.aby odczekać chociaż 3msc.brałam najmocniejsza dawkę. teoretycznie podaje się je kobietom w ciąży ale tylko w przypadkach kiedy korzyści z leczenia przewyższają możliwe szkody.np gdy kobieta ma myśli samobójcze.bałam się że jednak będą one miały wpływ na układ nerwowy dziecka.a patrząc na to ile już czekaliśmy to te 3msc jednak nie były długim okresem czasu
Przykro mi że się nie udało w tym cykluSą wyniki ! Niestety ciąży nie ma ale prożek spadł do 0.81 więc liczę że jednak okres szybko przyjdzie i zacznę nowy cykl z przytupem![]()
Ok, rozumiem. Ja biorę na stałe od 7 lat, ale ufam swojej doktor i najprawdopodobniej nie będę odstawiać. Drugi lek bezwzględnie, jak tylko będzie pozytyw, ale niewykluczone, że będzie zamiana na bezpieczny. Wszystko zależy od mojej kondycji psychicznej (niestety choruję na depresję nawracającą i leki trzymają mnie w ryzach). U mnie, ze względu na geny, dziecko i tak pewnie odziedziczy skłonności do zaburzeń psychicznych typu depresja, ChAD, bo to już co najmniej dwa pokolenia wstecz będzie sięgaćProbowałam z nimi ten miesiąc ale nie pokrywało się to z USG.w 12dc miałam pik który nim nie był.myślałam że uda mi się trochę zaoszczędzić na monitoringu no ale jednak nie będzie opcji.swoją drogą ile kosztuje was pełen monitoring 3 wizyty ? U mnie to koszt 750zl![]()
Tak zalecała moja pani doktor.aby odczekać chociaż 3msc.brałam najmocniejsza dawkę. teoretycznie podaje się je kobietom w ciąży ale tylko w przypadkach kiedy korzyści z leczenia przewyższają możliwe szkody.np gdy kobieta ma myśli samobójcze.bałam się że jednak będą one miały wpływ na układ nerwowy dziecka.a patrząc na to ile już czekaliśmy to te 3msc jednak nie były długim okresem czasu
Przy PCOS robisz testy owulacyjne mimo wszystko? Ja po 3 cyklach przestałam, bo u mnie nie były w ogóle miarodajne
A czemu chciałaś odczekać po SSRI? Wiem, że to bardzo szeroka grupa leków, ale one są coraz bardziej bezpieczne i nie ma potrzeby nawet ich odstawiać na czas ciąży.