reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

A ja dziś ostatni dzień w pracy. Mieszanka emocji. Wiem, że będę tęsknić za tymi małymi ludźmi wiec jak najszybciej trzeba robić dziecko na własność żeby nie uschnąć z tej tęsknoty 🥹

reklama
Wiesz statystyka mówi, że ludzie koło 30stki, uprawiajacy seks reguralnie co 2-3 dni mają tylko 30% szans na ciążę.
Przy 40stce już to chyba spada nawet do 20% więc reguralny seks nie musi się wcale = ciąży
Niestety wiem o tym. Chodziło mi o to że jakbyśmy mieli częściej i cały cykl sexy to bym się tak nie skupiła na tym progesteronie. A tak jak dziś w becie nic nie wyjście w badaniach to już mi nawet nie potrzebna informacja jakby progesteron wzrósł bo ciąży nie będzie jak ostatnie sexy tydzień temu w poniedziałek 😅

Dziewczyny, takie mam pytanie … w 16 dc czułam możliwe pęknięcie graffa- dość intensywny kłujący ból w ciągu dnia ( dwa dni wcześniej czułam takie ćmienie lewego jajnika) tylko śluz płodny zaobserwowałam dopiero 18 dc . Czym w tym momencie bardziej się sugerować ?? Nie robiłam monitoringu ani testów owu. Cykle 29 dni .

Hmm, to nie wiem. Zawsze myślałam, że bolesność piersi w drugiej fazie to od progesteronu. W cyklach bezowulacyjnych w ogóle mnie nie bolą. Tutaj zastrzyk i ta sztuczna beta mogły rzeczywiście sprawić, że zaczęły boleć wcześniej, ale to, że bolą mocno, poczułam dopiero wczoraj. A zastrzyk się już raczej wypłukał…
A bierzesz progesteron?

Niestety wiem o tym. Chodziło mi o to że jakbyśmy mieli częściej i cały cykl sexy to bym się tak nie skupiła na tym progesteronie. A tak jak dziś w becie nic nie wyjście w badaniach to już mi nawet nie potrzebna informacja jakby progesteron wzrósł bo ciąży nie będzie jak ostatnie sexy tydzień temu w poniedziałek 😅

No tak. Wiadomo, że reguralny seks daje większe szanse 😊

Dziewczyny, takie mam pytanie … w 16 dc czułam możliwe pęknięcie graffa- dość intensywny kłujący ból w ciągu dnia ( dwa dni wcześniej czułam takie ćmienie lewego jajnika) tylko śluz płodny zaobserwowałam dopiero 18 dc . Czym w tym momencie bardziej się sugerować ?? Nie robiłam monitoringu ani testów owu. Cykle 29 dni .
Oczywiście możesz mieć 11 dni przed okresem owulacje
Niby ta faza jest stała ale wiele czynników może je zmienić choroba wiek,leki .
Ja mam fazę lutealna 10-11 dni .

Ja, żeby nie było testowałam rano, ale nie ma czym się chwalić 😐

20250214_075422.jpg

reklama
Do góry