penguinlicious
Fanka BB :)
Nie. Ja proga do tej pory brałam tylko na wywołanie okresu w cyklach bezowulacyjnych.A bierzesz progesteron?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie. Ja proga do tej pory brałam tylko na wywołanie okresu w cyklach bezowulacyjnych.A bierzesz progesteron?
Oczywiście możesz mieć 11 dni przed okresem owulacje
Niby ta faza jest stała ale wiele czynników może je zmienić choroba wiek,leki .
Ja mam fazę lutealna 10-11 dni .
Mi kiedyś 14 wyszła biel vizira, a 16 dpo blada kreska. Pewność to jedynie będzie beta z krwi. W moczu sie pojawia ok. 2 dni pozniej. A zagnieżdżenie może być nawet 12 dpo.Jestem 12 dpi testy białe
Chyba już nie ma szans co nie?
U mnie przy długich cyklach nie było sensu zaczynać wcześniej niż 12-13dc. A potem się okazało, że to w ogóle bez sensu, bo mam lekkie PCOS i od początku cyklu podwyższone LH.ja zamówiłam właśnie testy owulacyjne, chcę sprawdzić mój cykl, bo możliwe, że owulacja jest później niż ból owulacyjny i dlatego w tym cyklu nic z tego nie wyszło + dwa razy chora ..
Od którego dnia zacząć je robić?
Ja miałam śluz płodny 2 dni temu a owulacja dopiero max w poniedziałek bo jutro zastrzyk robię i max w ciągu 48h peknieTo tak, rozumiem . Tylko skoro komórka żyje maks 24 godz po uwolnieniu tzn, że mogło to zadziać się między 16 a 17 dniu cyklu. Zastanawia mnie w takim skąd ten płodny śluz dopiero po tym okresie .
Ja przyjmuje aktualnie duphaston.ale nic takiego u mnie się nie dzieje.czasem czuję takie jakby bulgotanie w podbrzuszuCzy któraś z was dziewczyny używała progesteronu,czuje od czasu inseminacji skurcze macicy,nie wiem czy to przez progesteron który przyjmuje dopochwowo w żelu czy też przez sam zabieg ..
tak tak, wszystko rozumiem, pierwsze starania nie były przerwane po bólu owulacyjnym (biochemiczna)U mnie przy długich cyklach nie było sensu zaczynać wcześniej niż 12-13dc. A potem się okazało, że to w ogóle bez sensu, bo mam lekkie PCOS i od początku cyklu podwyższone LH.
W każdym razie, do testów są z reguły dodawane takie tabelki, które pokazują kiedy zacząć w zależności od średniej długości cyklu.
A co do objawów okołoowulacyjnych to serio, to rzadko kiedy jest tak, że boli/kłuje w dzień owulacji. To może boleć, bo pęcherzyk rośnie, może boleć, bo pękł i płyn się wylał do otrzewnej. Dlatego sugerowanie się samymi objawami typu ból/kłucie nie jest wystarczająco miarodajne.