reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

W zeszłym tygodniu dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie, znów od razu jak tylko postanowili że chcą to się udało. Widzę że każda taka kolejna historia na mnie gorzej wpływa, zrobiłam staremu dramę, ryczalam, wkurwa miałam, biedny nie wiedział o co mi chodzi.
No ale nic, korona na miejsce i ciśniemy dalej. Umówiłam sie w końcu na konsultację do immunologa, na dniach powtarzam wymazy, badam cycki. Swoją drogą jak często robicie USG piersi?

Sarah Burke Queen GIF by asianhistorymonth
W rodzinie często jest tak, że historie są przekoloryzowane. Nie wierze we wszystko co usłysze. Może się im udało od razu jak sobie to zaplanowali a może tylko tak mówią, kto to wie. W moim towarzystwie już kilka osób mi powiedziało, że dzisiaj mieć dziecko to ciężka sprawa więc uszy do góry. Kolejny cykl, kolejne szanse.

reklama
W rodzinie często jest tak, że historie są przekoloryzowane. Nie wierze we wszystko co usłysze. Może się im udało od razu jak sobie to zaplanowali a może tylko tak mówią, kto to wie. W moim towarzystwie już kilka osób mi powiedziało, że dzisiaj mieć dziecko to ciężka sprawa więc uszy do góry. Kolejny cykl, kolejne szanse.
Oni akurat tak faktycznie chcieli, mówili już dawno o tych planach.
Mam wokół siebie kilka par które też walczą o dziecko, wiem że to nie takie łatwe ale jednak emocje i tak różne we mnie są.
No nic, miłego dnia dziewczyny!

Ja po nieudanych próbach między płaczem a czasami pretensjami do partnera,mówiłam sobie - jak nie teraz to później,kolejny cykl= cykl bliżej do dziecka ❤️
Wiem co czujesz... Gdy przechodziłam przez cp to dowiedziałam się ,że moja siostra jest w 4 mc drugiej ciąży... Ta co najgłośniej mówiła,że się nie nadaje do dzieci i ich nie chce - a jednak je ma...
Tak jak mówiłaś - popraw koronę i zasuwaj 👸🏻💐

W zeszłym tygodniu dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie, znów od razu jak tylko postanowili że chcą to się udało. Widzę że każda taka kolejna historia na mnie gorzej wpływa, zrobiłam staremu dramę, ryczalam, wkurwa miałam, biedny nie wiedział o co mi chodzi.
No ale nic, korona na miejsce i ciśniemy dalej. Umówiłam sie w końcu na konsultację do immunologa, na dniach powtarzam wymazy, badam cycki. Swoją drogą jak często robicie USG piersi?

Ja w taką histerię wpadłam w sobotę że kolejnej się udało a w pon mnie na kreskach namówiły na test, w końcu się uda 😘

Ani razu...

Ja w tym roku chciałabym zrobić... Mam starszą o 2 lata siostrę i u niej wykryli dwa guziki i torbiel.
Gdzieś czytałam ,że kobiety o pełniejszym biuście (takim mięsistym) mają większe zagrożenia na powstawanie guzków i torbieli... Także cycki w garść:)

A czy któraś z Was brała tabletki Lametta? Przepisał mi to ginekolog na wypadek gdyby się nie udało w tym cyklu I miałam brać od kolejnego. Ale naczytałam się w internecie, że to na nowotwory itd. I jeszcze mam brać Miovelia NAC. Teraz nie wiem co robić, owulacja była, pecherzyk pękł więc zastanawiam się czy potrzebne są te wszystkie specyfiki. Nie wiem już co robić dziewczyny 😟

Ogólnie niektórzy lekarze zlecają stymulacje uważając, że wpływa ona też na jakoś komórki. Ja na żadnej stymulacji nie zaszłam. Tylko że cykl miałam ładny książkowy 🤷‍♀️🙈😅

reklama

Raz w roku zwykle.
Z tym, że ja mam piersi do usunięcia dla bezpieczeństwa za jakiś czas.

Do góry