reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

A ja jestem na tym etapie, że jak tylko widzę 2 kreski to zaczynam panicznie myśleć nad imieniem, żeby już mieć gotowe jak będę rejestrować kolejne martwe urodzenie w USC.
Ja od lat mam wybrane, wymarzone imie dla dziewczynki ale dopiero ostatnio zaczęłam się zastanawiać co by było gdybym zaczęła ją tak nazywać (jeszcze będąc w ciąży) a potem nie daj Boże poroniła.. Dlatego stwierdziłam że chyba nie ma co się wychylać z nazywaniem we wczesnej ciąży czy ogłaszaniem jej całemu światu. I oczywiście nieraz już myślałam jak ogłoszę najbliższym- rodzicom, teściom czy rodzeństwu nowinę ale słysząc ciągle i czytając na forach o poronieniach zaczęłam się zastanawiać czy to po wyjściu z pierwszej wizyty na której będzie serduszko to nie za wcześnie.. Jeśli oczywiście bym do tego momentu wytrzymała i nie wypaplała im zaraz po wyniku drugiej bety 😅 Reszte świata planuje powiadomić po badaniach połówkowych o ile rodzina się wcześniej nie sprzeda (a to bardzo prawdopodobne😅)

reklama
Mnie by chyba zabiło jakbym wybierała ubranka, mebelki itd. Absolutnie tego nie robie, bo wtedy przy każdym negatywie albo okresie bardziej bym przeżywała.

Ja od lat mam wybrane, wymarzone imie dla dziewczynki ale dopiero ostatnio zaczęłam się zastanawiać co by było gdybym zaczęła ją tak nazywać (jeszcze będąc w ciąży) a potem nie daj Boże poroniła.. Dlatego stwierdziłam że chyba nie ma co się wychylać z nazywaniem we wczesnej ciąży czy ogłaszaniem jej całemu światu. I oczywiście nieraz już myślałam jak ogłoszę najbliższym- rodzicom, teściom czy rodzeństwu nowinę ale słysząc ciągle i czytając na forach o poronieniach zaczęłam się zastanawiać czy to po wyjściu z pierwszej wizyty na której będzie serduszko to nie za wcześnie.. Jeśli oczywiście bym do tego momentu wytrzymała i nie wypaplała im zaraz po wyniku drugiej bety 😅 Reszte świata planuje powiadomić po badaniach połówkowych o ile rodzina się wcześniej nie sprzeda (a to bardzo prawdopodobne😅)
też mam już wybrane imię dla dziewczynki. Najgorsze jest to, ze jak je wybrałam, to jeszcze nie było tak popularne a teraz już jest i pewnie bym myślała o innym. Ale nie ma co rozkminiać.

On przyjmuje w Krakovi tak?
(Tak wyczytałam w necie)
Tak się zastanawiam czy się nie zapisać do niego
Bo niby mam tą swoją ginekolog ale czy ona mnie dalej jakoś sensownie poprowadzii to nie wiem.
Tak, w Krakovi

W. jest sympatyczny i bez zadęcia, trochę śmieszek, ale konkretny - bez owijania w bawełnę czy głaskania po główce. A w samej klinice jest wg mnie hmmm swojsko (mniej formalnie niż w Bocianie) - tylko miejsca w poczekalni jest znacznie mniej, przez co, gdy jest więcej ludzi, ma się uczucie tłoku.

@wrobelmm czyli przenosicie się do doktora W. i in vitro w KrKOvi? Cieszę się że ta wizyta Cię uspokoiła :) a co z Twoim obecnym lekarzem? Robisz ghosting czy będziesz tłumaczyć zmianę planów? ;)
Tak, będziemy robić w KrakOvi - to była szybka decyzja i podjęliśmy ją w zasadzie bez jakiejś dyskusji :)

Właśnie mi przypomniałaś, że muszę tam zadzwonić i odwołać wszystkie wizyty, bo mam je rozpisane na cały miesiąc 🤦‍♀️ Powiem, że odkładamy temat, bez zbędnego tłumaczenia ;)

Ja w czasie kiedy przygotowywaliśmy się na ciążę i robiłam podstawowe badania to oglądnęłam cały internet z polecajkami co kupić niemowlakom, jakie wózki, babybrezzy, babyhugi czy butelki. Miałam wybrane imię, lekarza do prowadzenia ciąży i wymyślone sposoby jak powiemy rodzicom o ciąży. Heh… naiwna ja :) dwa lata minęły od tego czasu a bejbika dalej nie ma, więc już nie myślę w ogóle o dziecku, bo stało się czymś totalnie nieosiągalnym…. Na razie skupiam się na diagnostyce i pogłębianiu wiedzy jak w ogóle zajść w tą ciążę :)

też mam już wybrane imię dla dziewczynki. Najgorsze jest to, ze jak je wybrałam, to jeszcze nie było tak popularne a teraz już jest i pewnie bym myślała o innym. Ale nie ma co rozkminiać.
Imię dla dziewczynki też mamy wybrane - i ten wybór nie zmienił się po ostatnim poronieniu. Chociaż też słyszałam ostatnio, że stało się w minionym roku bardzo popularne 🤷‍♀️

reklama
Tak, będziemy robić w KrakOvi - to była szybka decyzja i podjęliśmy ją w zasadzie bez jakiejś dyskusji :)

Właśnie mi przypomniałaś, że muszę tam zadzwonić i odwołać wszystkie wizyty, bo mam je rozpisane na cały miesiąc 🤦‍♀️ Powiem, że odkładamy temat, bez zbędnego tłumaczenia ;)
Mam nadzieję że będziesz zadowolona z nowej kliniki ;) jak wszystko pójdzie z planem to też tam będę robić ivf pewnie w drugiej połowie roku.

Do góry