reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Wczoraj, po powrocie do domu, nie miałam już sił żeby pisać jak było.

Dr W. nie był zadowolony, gdy usłyszał o antykoncepcji i wyciszaniu jajników - powiedział, że z jego doświadczeń wynika, że tym sposobem, przy niskiej rezerwie jajnikowej, niestety uzyskujemy jeszcze - o średnio 2 komórki - mniej (co przy 6/8 pęcherzykach antralnych już ma znaczenie), a i ilość gonadotropin, które należy wówczas podać podczas stymulacji jest bardzo wysoka, a reakcja jajników nie zawsze jest współmierna do zastosowanej ilości.

Zrobił usg - nie ma już żadnej torbieli, więc to sukces i powiedział, że wygląda to lepiej niż się spodziewał.

Już wczoraj kazał odstawić antykoncepcję, a zamiast tego na 5 dni włączyć estrofem (co ma spowodować obniżenie fsh w końcowej fazie tego cyklu). Kolejna wizyta w poniedziałek - zobaczymy wówczas jak wygląda obraz usg i jeśli wszystko będzie ok, od poniedziałku rozpoczniemy stymulację - na początek letrozolem, a później włączając gonadotropiny.

Trochę mnie ta wizyta uspokoiła, bo jednak obawy krążące po mojej głowie nie dawały spokoju. Mam poczucie, że mogę zaufać temu lekarzowi (czy słusznie, czy nie - czas pokaże).
Mówisz o tym doktorze Wyrobie z Krakowa tak?

reklama
A ja mam dziś doła trochę.
Bo mam wrażenie że nigdy nam się to nie uda.
Przeraża mnie ta myśl.
Bardzo tego pragnę.
Nigdy nie zobaczyłam tej drugiej kreski ,jak robię testy to jak głupia szukam jej pod każdym kątem a jej nie ma. I co okres to taki żal że czemu zaś to samo.😒

Też tak macie że w głowie jest już ułożony plan jakby wyglądał pokój dziecka ?
Nie mogę się doczekać tego momentu aż będzie mi dane ten pokoik dla tego maluszka urządzić ❤️
Mam już wybrany wózek, fotelik i dodane mnóstwo ubranek na vinted do ulubionych. Tylko się regularnie wykupują, a ja znów oglądam i dodaje i tak w kółko. 🙄

nawet mi nie gadaj, mam rzeczy w koszyku i nawet mam wymyślone jak przekażę tą informację naszym rodzicom. Wszystko zaplanowałam ale ciąży brak 😜 a też żyjecie nadzieję w płodne dni że tym razem się uda a jak jest po owu to macie depresje bo czujecie że się nie udało :p
Oj tak.
Przyjd,ie okres gorszy czas później już zaś nastawienie a może tym razem o die działa a później oczekiwanie wypatrwyanie czegoś nowego w organizmie (objawów) I tak w kólko😔

Dzien dobry w ten deszczowy luty.
Chyba dzisiaj sporo nas ma depresje bo mnie tez dopada chodz to dopiero 2 miesiac staran . Ale jak siebie przypomnę ile czekałam na nasz mały cud to lzy my lecą 😞 bo boje sie ze bede przechodzic to samo te poronienia i te dlugie starania ..
U mnie dzisiaj depresja miesza się z ekscytacją. Z jednej strony chciałabym już czekać na testowanie i strasznie mnie dobija, że znowu jestem na początku drogi. A z drugiej cieszę się, że wzięłam się za badania (właśnie włożyłam do paczkomatu wymaz na trombofilie) no i dzisiaj zaczynamy przeprowadzać się do nowego mieszkania. Taki rollercoaster emocjonalny

Aaa to ja tak nie idę chop do przodu.
Tylko w głowie taką wizualizację tego pokoju 🙈
Za to pokoiku nie mam w głowie.

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, trochę nie na temat, ale jak wyłączyć, aby nie dostawać powiadomienia mailem za każdym razem, jak któraś z Was odpowie w tym temacie? Bo mi poczta wariuje. 😅

reklama
Za to pokoiku nie mam w głowie.

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, trochę nie na temat, ale jak wyłączyć, aby nie dostawać powiadomienia mailem za każdym razem, jak któraś z Was odpowie w tym temacie? Bo mi poczta wariuje. 😅
Wchodzisz w konto - ustawienia i tu masz opcje
1706784593702.png

Do góry