reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Juz poprosilam swoja lek zeby sie dowiedziala gdzie takie robia, wiec przy nastepnej wizycie czyli juz 7.10 bede wiedziec

reklama
Cóż, znów zauważyłam, że moja znajomość nowinek o ciąży jest skąpa. Postanowiłam, że zapytam moją lekarkę o wykonywanie takiego usg w moim województwie za dwa tygodnie na kolejnej wizycie.
A teraz pytanko: Czy któraś z Was dziewczyny ma pobolewania w dole brzucha takie podobne jakie zwiastują nam nadejście miesiączki. Wszyscy znajomi i rodzinka mówią mi, że to rozciąga się macica, gdyż dzidzia rośnie. Dzisiaj zadzwoniłam do szpitala do mojej lekarki (zazwyczaj nie zaprzątam jej głowy głupotami) i zapytałam o to oraz czy można temu jakoś zaradzić, gdyż robi się to troszkę uciążliwe. Potwierdziła wypowiedzi moich najbliższych i zaleciła mi brać przez kilka dni nospę trzy razy dziennie po 1 tabletce. Po nospie jest mi lepiej.

Aska00 ja takie bóle miałam kilka tygodni temu i od dwóch lekarzy usłyszałam to samo wytłumaczenie - rośnie macica. W dodatku moja była bardzo mała przed ciążą i na początku dość szaleńczo się rozrastała. Dostałam nakaz zażywania nospy w takich sytuacjach (podobno skurcze są groźniejsze niż mała dawka tego leku). Ale na razie mam spokój.
Więc chyba nie masz się czym martwić :)

Łykam nospę i czuję się lepiej. Mam lepsze podejście do życia, uśmiecham się bo nic mnie nie boli. A to najważniejsze jak ma się w domu jeszcze dwa kochane słoneczka (córeczka i mąż). Wszyscy mają lepsze humorki bo nie ma chmurki gradowej czyli mamusi a jest uśmiech i zrozumienie.

Ja tez miewam bole, najgorzej jest jak za szybko probuje wstac, zwlaszcza obracajac sie przy tyms w ktora strone. Czuje wtedy straszny bol naciagnietego miesnia. Lekarka zalecila na to Asmag Forte 3 x 1 tabletce - magnez na relaksacje miesnia macicy. Jest lepiej bo nie boli caly czas.

Witam wszystkie Mamusie!
Chciałabym dopisać się do kwietniowych M - z terminem na 1-ego.
U nas dotychczas wszystko przebiega prawidłowo :D oprócz bóli, które odczułam w ostatni weekend. Dosyć ostro bolały mnie biodra, stawy biodrowe (ja mówię na to potocznie "zawiasy"). Ból był odczuwalny falami, czasem tak intensywny, jakby mi gwoździe wbijano. Trwało to 2 i pół dnia podczas, którego mąż przegonił mnie na spokojne parę spacerków :) Wieczorem dostałam termofor i grzałam boczki. Na szczęście dolegliwość minęła, była ona naprawdę uciążliwa, tymbardziej, że należę do osób ruchliwych. Podobno jest to spowodowane powiększaniem macicy co prowadzi do naciągania wiązadeł lub nacisku na nerw kulszowy.
Napiszcie proszę czy miałyście coś podobnego i spotkałyście się z tym samym wytłumaczeniem.

Cześć Aynne i Path!
Dopiszę Was do naszej listy.
Prawda jest taka, że nasze organizmy nie są dostosoawne do ciąży i dlatego teraz muszą radzić sobie z nową sytuacją czyli rozciąga się macica (bóle w podbrzuszu) czy też dolegliwości opisane przez Path - tutaj prawdopodobnie dostosowuje się miednica do rozszerzającej się macicy (musi się rozciągnąć). Dla pocieszenia Path, miałam tak przy pierwszej ciąży, niestety trzeba to przecierpieć.

reklama
Hej Path,
Co do rozciągania to zgadzam sie z Asia, natomiast w kazdej ksiazce o ciazy czytalam (nie wiem czy to prawda) ze raczej nie nalezy uzywac termoforow, kocow elektrycznych itp. Nie wiem dlaczego ale lepiej ograniczyc icg uzywanie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry