reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja mysle ze mama chociaz pierwszą dobę powinna byc odizolowana od dziecka zeby mogła sie wyspać
a przywozic dzidzie powinni tylko na karmienie

reklama
a+t+? chyba tak :)

ja może z ostateczną opinią poczekam do porodu jak się sama przekonam jak to jest... ale ja poporstu w naszą służbe zdrowia nie wierze i nie wyobrażam sobie jak mogłabym spać gdybym nie wiedziała co się dzieje z maluszkiem...

A ja się cieszę na myśl o dziecku przy mnie. Jasne, że będę zmęczona, ale takie wyczekane maleństwo mieliby mi od razu odebrać? Chyba będę się cały czas wpatrywała w ten cud natury :)

hehehe Magda ja się właśnie boje, że na początku będe się wpatrywać w maleństwo jak w malowany obrazek - nawet jak będe mieć chwilke dla siebie, to będe patrzeć jak śpi zamiast coś wokół siebie zrobić ;)

To jest chyba jedna z najważniejszych rzeczy - nauczyć się wykorzystywać czas gdy maleństwo śpi. I to nie na pracę a na odpoczynek!!

Kosmi ja wpatrywałam sie w Gabrysie jak była malutka i nie mogłam sobie zorganizowac zadnej pracy w domu.
zaglądałam do łózeczka co chwila, nawet woziłam ja w wózku za soba zeby nic jej sie przypadkiem nie stało

Magdalena25 a na odpoczynek był tylko czas jak dzidzia spała
nawet kurze zaczynaly sie przwracac po podłodze

bo to na początku chyba taki naturalny odruch, kiedy człowiek nie może się nadziwić temu cudowi :)

No tak w szkole rodzenia padło takie stwierdzenie, że przed pierwszym spacerem trzeba ustalić kto pcha wózek, bo się można o to pozabijać, a potem to już jedno drugie wypycha na spacer i samo chce odetchnąć w domu. Pewnie coś w tym jest :) Takie zauroczenie na początku, ale potem jednak przychodzi całkiem naturalne zmęczenie.

zmeczenie to juz bedzie na samym początku bo nie bedzie przespanych całych nocy
Gabrysia budziła sie tylko raz wiec ja nie miałam źle ale inne mamy wstają kilka razy

reklama
Ewach6 to niech kolejny szkrab też bedzie takim aniołkiem, bo ty będziesz miała więcej zajęć niż większość z nas. Dwójka dzieci i Gabrysia jeszcze całkiem mała.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry