reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja dzisiaj tez planuje taka liste - jutro na zakupy (bo dZis dopadl mnie len a mialam isc :) )
wiem ze takie listy juz nie raz byly ale ewach - zapodaj nam ta liste :)

reklama
Ewach6 jeśli chodzi o ciuszki dla maluszka to ja biorę pełne dwa komplety (+skarpetki, czapeczki, rękawiczki), w domu mam dwa inne na wszelki wypadek przygotowane, żeby mąż mógł dowieźć i trzeci na wyjście z takim pluszowym cieplejszym pajacykiem na wierzch (żeby można było wpiąć dzidzię w fotelik w samochodzie, bo bezpieczeństwo to rzecz najważniejsza).

wiecie ze ja kompletnie nie pamietam co i w jakich ilosciach mialam z michalem :) ale prawda jest taka ze faktycznie maz lub inna osoba zawsze moze nam dowiesc cos potrzebnego :)

U mnie w szpitalu dzieciaczkom dają wszystko, tylko ciuszki na wyjście muszę przynieść ale to dopiero przy wypisie

ja osobiscie - jezeli chodzi o ubranka to wole miec wlasne dla dzidzi i dla siebie; to takie moje zboczenie :)
a reszte moze dawac szpital :) ale niestety tak nie jest i wlasnie zrobilam sobie liste co powinnam zabrac deo szpitala i sporo tego wyszlo ... ale jakos damy7 sobie rade :)

ja prawie skonczyłam pakowanie i wszystko zmiescilo mi sie w jedną torbę

Ewach w jedną torbę to mi też się zmieściło... inna sprawa to jakiej wielkości jest ta torba ;)
A co du ciuszków to u mnie nawet nie ma możliwości żeby dziecko było we własnych bo przebierają je na sali z noworodkami i dzieci nie są z mamami cały czas więc ciężko było by upilnować żeby moje ciuszki nie wymieszały się ze szpitalnymi

reklama
magdaleona - nawet na zyczenie matki dziecko nie moze przebywac z nia caly czas ??? ja sobie tego nie wyobrazam - po porodzie michala nie stracilam go z oczu ani na sekunde ... to jak go ubieralam i karmilam sama - pielegniarki przychodzily tylko na wieczorne mycie pod kranem w zlewie i na przerozne badania - ani razu mi go nie zabrali;

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry