reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jak to dobrze, że mamy to forum i możemy się wymieniać wzajemnymi doświadczeniami :) Chociażby kiedy się trafia taka aptekarka!

reklama
Przepraszam bardzo a ja to co??????
Dyplom magistra farmacji w szafce leży - dla niedowiarków zdjęcie moge zrobić! ;D
Iza1 zmień aptekę! Asmag to NAPEWNO magnez tylko są trzy rodzaje: ASMAG "zwykły" - tylko magnez, ASMAG FORTE - większa dawka magnezu i ASMAG B - magnez z wit B6.
Magnez bierze się z trochę innych przyczyn. Po to żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia skurczów nie tylko macicy. W ciąży, szczególnie pod koniec mamy skłonność do "trzymania wody" i rozcieńczamy te elektrolity, które wystarczału nam do tej pory już nie starczają i mogą nas łapać skurcze np. w łydki. Niedobór magnezu przysposabia też do skurczów macicy - tak m.in tłumaczy się skurcze przepowiadające. A maluch akurat elektrolity, w tym magnez dostaje od nas w mleku, gorzej z witaminami. Dlatego po porodzie dostaje np. od razu wit. K bo sam nie ma jeszcze flory bakteryjnej w jelitach, która ją produkuje. Taki zapas wystarcza na czas do zasiedlenia jelit przez dobre bakterie. Wit. D musimy podawać same inne są w niewielkiej ilości w naszym mleku. No to chyba tyle w kwestii wyjaśnienia. ;)

A nie mówiłam, że dobrze, że to forum mamy!! Nieoceniona jesteś Irlandio :)

Jak to dobrze mieć fachowca w swoim gronie. Irlandio przewiduję, że jak już dzieciaczki będą na świecie to wiele z nas będzie się zwracało do Ciebie z prośbą o pomoc w tych kwestiach.

Oj dużo mądrzejsza to ja od Was nie jestem! Pewnie juz o tym pisałam, ale w ciąży i potem przy dziecku mam zasadę: Staram się nie wtrącać w to co robią lekarze i w miarę możliwości nie mówie, np. w szpitalu, jaki mam zawód. To bardzo pomaga, bo nie blokuje lekarzy - nie czują się oceniani, czy obserwowani. Poza tym ja naprawdę mam mała - w porónaniu do nich - wiedzę z położnictwa i pediatrii. ;D A to co wiem pozwala mi jedynie wytłumaczyć sobie ich działania i je zrozumieć. A jak czegoś nie wiem lub nie rozumien to pytam - tak jak Wy! ;D

ale to dobrze ze zawsze jest ktoś kto moze pomóc w różnych problemach,

Irlandia nasz ty doradzco;) powiedz mi czy kobiety w ciazy moga AMOL bo ja mam ostatnio takie problemy znosem jakby zapuchniety raz za bardzo wysuszona sluzowka raz karat i tak byl chciala jakie parowki sobie zrobic powdychac co co by mi pomoglo a nie wiem co moge!

Możesz bo ja ostatnio tez takie robiłam. Tylko jak poczujesz, że Ci duszno to nie przesadzaj i skończ zabawe żeby Ci się słabo nie zrobiło!

reklama
no dziewvzyny ja dzis w koncu zrobiłam liste co mi bedzie potrzebne do szpitala
i część juz spakowałam
moze pomozecie mi jeszcze jakie ubranka bierzecie dla dzidzi zeby było jej cieplutko

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry