reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
IZA ja nie mam pojecia czemu tak jest ani jakiego rodzaju jest ten ból
mnie bolało wczoraj pod mostkiem i tez sama nie wiem czemu
moze dzidzia zmienila pozycje
to był taki tłumiący ból jakby mi sie cos rozciągało
tez wzięłam nospe i mi akurat pomogła

reklama
Iza z tego co pamiętam to bóle na początku to były takie ukłucia. Jeżeli czujesz coś podobnego tylko na całej powierzchni brzucha - np w dole (ból podobny do kolki, tylko mocniejszy i na całe podbrzusze) to lepiej idź do lekarza. Jak mnie tak bolało to mi lekarka powiedziała, że to jest skórcz. Lepiej sprawdzić czy już nie zaczynasz się rozdwajać ;)
Tylko pamiętaj spokojnie! Ja takie skurcze mam juz od miesiąca - dlatego musze leżeć.

Hejka!
Melduję sie po wizycie u gina. Wszystko jest w porządku, to są skórcze przepowiadające ale nic groźnego się nie dzieje, ujcie szyjki macicy zamknięte a z dzidzią ok. Ulżyło mi, ufff. Lekarz zrobił mi usg i mam zdjęcie głowki dzidzi z profilu, niestety płci nie było widać :( ale ja i tak wiem że to dziewczynka :) Mam brać magnez na rozluźnienie macicy, powiedział mi nazwę ASMAG, ale w aptece babka powiedziała że to są witaminy a nie sam magnez, a witaminy już biorę. Więc nie wiem co kupić, chyba gin pomylił nazwe.

Witaj Charietta!!!

Iza Twój Gin się nie pomylił ! Ja też biorę ASmag Forte i dodatkowo witaminy!
A babka w aptece chyba była niedouczona, bo asmag zawiera sam magnez!! (właśnie patrzę na opakowanie) Ja biorę 4 x dziennie po 2 tabletki - ale Ty pewnie masz mniejszą dawkę. I jest to standard, że kobieta w ciąży powinna dodatkowo uzupełniać magnez właśnie tymi tabletkami, bo dziecko musi dostać zapas wszystkich witamin na około 6 miesięcy - kiedy to zacznie się wprowadzać do diety inne pożywienie niż pokarm matki

Mam już ten ASMAG, pisze na nim jak byk ze jest to magnez, nie wiem co to była za aptekarka, jakaś chyba nienormalna ;D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry