reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Oh jaka ja niewychowana! Witam nową mamę! ;D Lepiej późno niż wcale! Fajnie, że z nami jesteś. Im więcej tym lepiej.
Anek@ masz rację zleciało! Ale teraz to już będzie się dłużyć, zobaczysz! Ja już jestem na etapie cieszenia się tą ciążą póki mogę, bo mało mi zostało i wcale się nie martwię, że się dłuży! Przez ten remont, szpital i strach o małego na początku nie odczułam tej ciąży jako stanu błogosławionego - nie nacieszyłam się nim. Teraz mam zamiar! Czasem zazdroszczę dziewczynom, które rodzą w pażdzierniku czy listopadzie, bo one mają jeszcze tyle przed sobą! Takie ważne rzeczy je spotkają - pierwszy ruch, kopniak, poznawanie płci. Może tak to odczuwam, bo wszystko w tej ciąży przeżywałam tak napradę sama?

reklama
Kosmi lista super!!! I od razu widać czy chłopczyk czy dziewczynka...
Faktycznie można tam potem dopisywać daty porodu, imiona dzieci będzie wszystko w jednym.
A na zdjęcia i inne potrzebne tematy zrobimy osobne wątki

świetny pomysł z tą listą. Olu, jakbyś znalazła chwilę to ja też poprosze o zmianę terminu z 4 kwietnia na 2 kwietnia. Z góry dziękuję.

Jest przyklejona na samej górze pod tytułem - Kwietniowe brzuszki - lista

kosmi - pomysl z nowa lista jest super (podobnie jak irlandia myslalam mo tym tez ale tak jakos czasu malo :) )
te  nowy watek faktycznie powienien byc podpiety i nie powinien pozwalac nikomu dopisywac nowych postow - bo lista wyladuje na koncu watku; niech tam bedzie tylko jeden post - nasza lista;
potem osobny watek tylko do zglaszania narodzin i osobny watek do gratulacji :) na zdjecia tez osobny i bedziemy mialay pozadek :)

i jeszcze prosze o korekte daty - od poczatku mam termin na 10 IV - wczesniej chyba nie zauwazylam roznicy :)

iza - faktycznie u ciebie nie jest tak latwo stwierdzic kiedy urodzisz :) ale czy w karcie nadal masz wpisana date porodu 22 marzec ? lekarz powienien ci to zweryfikowac - tak mi sie wydaje; potem beda sie czepiac w szpitalu przy porodzie jak nie bedzie tam twojego lekarza - w koncu karta ciazy jest twoim jedynym oficjalnym dokumentem potweirdzajacym ciaze; ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok - czekamy na relacje ;)

Hej!
Idzia w karcie ciąży nadal mam 22 marzec ale jest tam znak zapytania, mam nadzieje że nie będą się w szpitalu czepiać.
Dziś coś się źle czuję  :-[, tylko bym spała i spała a najgorsze jest to i to mnie najbardziej niepokoi że boli mnie podbrzusze. Może dzidzia przesunęła się na dół i tam się musi teraz macica rozciągnąć? To są bóle podobne do rozciągania macicy z początku ciązy, tylko wydaje mi się że silniejsze. Wzięłam jedną nospe forte ok.11, zaraz chyba wezme drugą. Ale ta pierwsza jakoś nie bardzo mi pomogła. Z dzidzią chyba ok. bo czuje jak się wierci. Powiedzcie mi czy to może być coś poważnego? Moze powinnam szybko iść do lekarza??

reklama
iza1 wydaje mi sie ze powinnas pojsc do lekarza i np. zrobic KTG zwlaszcza ze nie jestes pewna terminu porodu, byc moze masz juz skurcze przepowiadajace moze tez nic sie nie dzieje, jednak lepiej skonsultowac sie z lekarzem poniewaz nigdy nic nie wiadomo zwlaszcza ze no-spa nie dziala.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry