reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
:) ;) :laugh: Dziś nadrobiłam troszkę zaległości, jutro kolejna część. Wciąż dopisujecie do tej listy? Jak tak to mogłabym się na niej znaleźć? Iza termin na 12 kwietnia.
Pozdrawiam!

Poczytałam sobie troszkę o Waszych początkach ciązy: mdłościach, osłabieniu itp. W moim przypadku objawy były raczej łagodne, zorientowałam się ze jestem w ciąży ok.6 tygodnia. Zaczęłam się wtedy dziwnie czuć, byłam ciągle zmęczona, senna. Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu a ten zapytał czy wykluczamy ciążę. Jak powiedziałam że nie to było już prawie pewne że zostanę mamusią :) Lekarka dała mi skierowanie na badania krwi i moczu z próbą ciążową i wszystko było jasne, później jeszcze dla własnej chyba przyjemności (żeby zobaczyć to na własne oczy) zrobiłam teścik. Do ginekologa poszłam w 9 tygodniu, zrobił mi usg i miałam śliczne  zdjęcie małej fasolki. Wtedy termin był wg usg na 2 kwietnia, ale na ostatnim badaniu przesunął mi się na 12 :)
Jeśli chodzi o mdłości to miałam je rano (ale bez zwracania :)) zawsze jak jechałam do pracy było mi po prostu niedobrze. Od października jestem na zwolnieniu, siedze sobie w domciu i w ogóle sie nie nudze :) ale chciałabym już tulić moje maleństwo.
Idzia - mamy tylko 2 dni różnicy w terminie :)

iza1 poszlam w Twoje slady i przejrzalam nasz watek od paczatku gdy sie dowiedzialysmy ze mamy lokatorow w brzuszkach....mam wrazenie ze to bylo pare tygodni temu, ja dolaczylam w listopadzie byl to poczatek zwolnienia i nareszcie moglam na spokojnie poczytac cos na temat ciazy i tak trafilam na forum..a teraz juz prawie koncowka zaraz Magdaleona pierwsza zostanie mama a pozniej to juz poleci....strasznie szybko zlecialo. Zaraz zaczniemy zakladac watki na temat kolek i karmienia piersia a zamiast suwaczkow pojawia sie zdjecia najmlodszego pokolenia...

iza - dokladnie :) pozostaje tylko pytanie co uwazamy za date porodu - co masz wpisane w karcie ciazy - jaki termin ? moj od poczatkiu jest na 10 IV - nie zmieniam go po kolejnych badaniach usg ... trzymam sie tego terminu choc nie wiem na ile jest dokladny ... znam date poczecia dzidzi i ten termin jest w miare zblizony ale przeciez dziecko rodzi sie +- 2 tyg :)
pierwsze dzicko urodzilam 2,5 tygodnia po terminie - ale fakt ze termin nie uwzglednial moich dlugich okresow - i w ostatecznosci zaliczono mi porod jako o czasie po skorygowaniu przewidywanej daty porodu ... jak teraz bedzie ? tez urodze po terminie czy moze wczesniej ???
w poniedzialek ide do gin i zobaczymy czy cos sie dzieje :)

Idzia - przykro mi ale z moim terminem nie jest taka prosta sprawa. Nie zapisałam sobie kiedy miałam ostatnią miesiączke, orientacyjnie podałam 15 czerwca, i wg tego termin mam na 22 marzec - w karcie ciąży. Jest to jednak mało realne, bo na ostatnim USG wyszło że dzidzia jest mniejsza. Wg pierwszego USG które było zrobione w na samym początku ciązy wychodził termin 2 kwietnia, natomiast wg ostatniego które było 1 marca pani doktor wyliczyła 12 kwiecień. Wszystkie usg pomiędzy mniej więcej pasują, czyli dzidzia rośnie prawidłowo. Data ta nie jest pewna z tego względu ze wiadomo różne są dzieci a wynika ona tylko z wielkości dzidzi. Chciałabym urodzić do końca marca ale nie wiadomo kiedy maleństwo zechce wyjść na świat. Zdaję sobie sprawę z tego że może to być nawet 2 tyg po terminie czyli gdzieś pod koniec kwietnia. Ja czuję że urodze w marcu (chociaż moge sie mylić) praktycznie nie mam już zgagi i wydaje mi się że brzuszek się obniżył. Wiem że usg wykonane w pierwszych tygodniach ciąży jest najbardziej wiarygodne. Tak bardzo chciałabym przytulić już swoje maleństwo. Najlepsze jest to że ja dokładnie wiem kiedy nasze dziecko zostało poczęte, pamiętam dokładnie jak to się odbyło tyle tylko że nie zapisałam sobie daty.  Gdybym zapisywała miesiączki też nie byłoby problemu.

zrobiłam nową liste bo Asia jest ostatnio mniej aktywna (mam nadzieje że nie będzie mi miała za złe), poprosiłam też Aletke żeby podpieła temat, będzie wtedy zawsze na wierzchu...

reklama
Kosmi ja tez o tym myślałam! Możnaby też na tej liście wpisywać już daty urodzin i wszystkie ważne dane o wzroście i wadze maluchów. Oraz oczywiście imiona. Lista bardzo ładna! Olu i moja osobista prośba: na liście mam termin 15 kwietnia, ale tak pokazało tylko USG z 13 tyg. pozostałe pokazują już podobnie wiek ciąży zgodny z miesiączką - czyli proszę o korektę na 21 kwietnia. Z góry dzięki!
A! I w tym wątku który założyłaś może by wpisywać TYLKO zgłoszenia o narodzinach a na gratulacje założyć osobny wątek. I podobnie zrobić ze zdjęciami też tylko w osobnym wątku. Co Wy na to? Tak mają m.in. Marcówki i mnie się to osobiście podoba. ;D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry