reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zgadzam sie z idzia,nasza firma nie jest wielka, taka srednia raczej bym powiedziala ale jest tylko po 1 osobie do kazdego zadania wiec jak kogos nie ma to jest problem bo nikt nie wie co i jak ma robic,ale podobno ma to sie zmienic.
ja pisze do Was z pracy.w domu nie mam dostepu do internetu

reklama
No właśnie, chodziło mi o te maleńkie firmy, gdzie pracodawca myśli, że jest bóstwem a Ty masz mu dziękować, że łaskawie pozwolił Ci u siebie pracować. Duże sprywatyzowane firmy mają inny stosunek do kobiet w ciąży, są bardziej przyjazne.

aska00 pisze:
Duże sprywatyzowane firmy mają inny stosunek do kobiet w ciąży, są bardziej przyjazne.

Dokladnie, ja od prawie 5 lat pracuje na 3/4 etetu, teraz tez nie ma problemu ze zaraz bede zmykac - zamierzam wrocic tez na 3/4;
a ostatnio wrocila do nas kolezanka po 4 latach nieobecnosci (macierzynski a potem wychowawczy) i tez jest ok - nie bylo mowy o zwolnieniu, tez jest na 3/4. Wiem ze nie odbywa sie to bez echa - bo mamy malo dziewczyn w pracy i kazdy zauwaza ze wychodzisz wczesniej niz inni, czasami pytaja sie managerowie czy nie zamierzamy przypadkiem przejsc na caly etat, ale jest ok :)

A ja pracowałam w bardzo małej firmie. Jest na w sumie 6 osób i moja nieobecność przez całą ciążę i macierzyński jest sporym obciążeniem dla apteki. Ponadto pracę zaczęłam w maju a na zwolnienie poszłam w sierpniu, pod koniec. Nikt mi nigdy nie powiedzał złego słowa a nawet szefowa była w szpitalu. Cieszą sie ze mną. Tylko mi troche smutno bo bardzo lubie swój zawód i miejsce też super i warunki i atmosfera.
Tylko trochę się martwię bo umowę mam tylko do końca kwietnia i nie wiem czy będę mogła wrócic. Mogą znaleźć kogoś na moje miejsce bo chętnych nie brakuje a ręce do pracy potrzebne. Ale póki co dzidzia najwazniejsza a co dalej to się okaże!
Idę troche pomieszkac bo dwie godziny już kompa katuję a zmywanie płacze. A potem znów leżenie do góry brzuchem. Dziś czuję sie lepiej tylko ten katar taki natrętny! ;D

ja mam takiego lenia ze nawet zmywac mi sie nie chce az wstyd
moze gdybym mieszkala sama z facetem byloby inaczej bo wtedy wiem ze musze!!!

Nie ma się co dziwić, że w małych firmach można się z taką sytuacją spotkać w końcu muszą opłacać składki i inne mimo, że pracownika niet, w dużych też muszą, ale wiadomo, że i tam zyski są inne. Ale tak naprawde wszystko zależy od ludzi bo jak firma dobrze prosperuje to nigdzie nie powinni robić problemów, a i w dużych przedsiębiorstwach potrafią stwarzać nie miłą sytuacje. Niestety u nas możliwość wyboru firmy w której się by chciało pracować to duży luksus...

Ja jeszcze nie, ale niektóre dziewczyny mają podaną prawdopodobną płeć dzidzi: Kosmi - dziewczynka a Idzia - chłopczyk, narazie mamy 1:1

dokladnie :)
ciekawe jak bedzie wygladac wynik ostateczny - troche kwietnoweczek nas tu jest :)

reklama
dori ma powiedziane ze dziewczynka ja jeszcze nie wiem według teori z kreseczka na brzuszku to chłopczyk :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry