reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LISTA KWIETNIOWYCH MAMUŚ

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zgadzam sie z idzia,nasza firma nie jest wielka, taka srednia raczej bym powiedziala ale jest tylko po 1 osobie do kazdego zadania wiec jak kogos nie ma to jest problem bo nikt nie wie co i jak ma robic,ale podobno ma to sie zmienic.
ja pisze do Was z pracy.w domu nie mam dostepu do internetu

reklama
No właśnie, chodziło mi o te maleńkie firmy, gdzie pracodawca myśli, że jest bóstwem a Ty masz mu dziękować, że łaskawie pozwolił Ci u siebie pracować. Duże sprywatyzowane firmy mają inny stosunek do kobiet w ciąży, są bardziej przyjazne.

aska00 pisze:
Duże sprywatyzowane firmy mają inny stosunek do kobiet w ciąży, są bardziej przyjazne.

Dokladnie, ja od prawie 5 lat pracuje na 3/4 etetu, teraz tez nie ma problemu ze zaraz bede zmykac - zamierzam wrocic tez na 3/4;
a ostatnio wrocila do nas kolezanka po 4 latach nieobecnosci (macierzynski a potem wychowawczy) i tez jest ok - nie bylo mowy o zwolnieniu, tez jest na 3/4. Wiem ze nie odbywa sie to bez echa - bo mamy malo dziewczyn w pracy i kazdy zauwaza ze wychodzisz wczesniej niz inni, czasami pytaja sie managerowie czy nie zamierzamy przypadkiem przejsc na caly etat, ale jest ok :)

A ja pracowałam w bardzo małej firmie. Jest na w sumie 6 osób i moja nieobecność przez całą ciążę i macierzyński jest sporym obciążeniem dla apteki. Ponadto pracę zaczęłam w maju a na zwolnienie poszłam w sierpniu, pod koniec. Nikt mi nigdy nie powiedzał złego słowa a nawet szefowa była w szpitalu. Cieszą sie ze mną. Tylko mi troche smutno bo bardzo lubie swój zawód i miejsce też super i warunki i atmosfera.
Tylko trochę się martwię bo umowę mam tylko do końca kwietnia i nie wiem czy będę mogła wrócic. Mogą znaleźć kogoś na moje miejsce bo chętnych nie brakuje a ręce do pracy potrzebne. Ale póki co dzidzia najwazniejsza a co dalej to się okaże!
Idę troche pomieszkac bo dwie godziny już kompa katuję a zmywanie płacze. A potem znów leżenie do góry brzuchem. Dziś czuję sie lepiej tylko ten katar taki natrętny! ;D

ja mam takiego lenia ze nawet zmywac mi sie nie chce az wstyd
moze gdybym mieszkala sama z facetem byloby inaczej bo wtedy wiem ze musze!!!

Nie ma się co dziwić, że w małych firmach można się z taką sytuacją spotkać w końcu muszą opłacać składki i inne mimo, że pracownika niet, w dużych też muszą, ale wiadomo, że i tam zyski są inne. Ale tak naprawde wszystko zależy od ludzi bo jak firma dobrze prosperuje to nigdzie nie powinni robić problemów, a i w dużych przedsiębiorstwach potrafią stwarzać nie miłą sytuacje. Niestety u nas możliwość wyboru firmy w której się by chciało pracować to duży luksus...

Ja jeszcze nie, ale niektóre dziewczyny mają podaną prawdopodobną płeć dzidzi: Kosmi - dziewczynka a Idzia - chłopczyk, narazie mamy 1:1

dokladnie :)
ciekawe jak bedzie wygladac wynik ostateczny - troche kwietnoweczek nas tu jest :)

reklama
dori ma powiedziane ze dziewczynka ja jeszcze nie wiem według teori z kreseczka na brzuszku to chłopczyk :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry