martyska1223
Fanka BB :)
U nas to samo z śniadaniem wręcz denerwuje ja leżenie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas to samo, jak jest na rękach w pozycji na fasolkę to próbuje siadać.Dziewczyny czy Wasze szkraby też tak usilnie próbują siadać? Hania podnosi główkę, którą ma już mocno usztywnioną, a jeśli tylko nie leży na płasko to próbuje podnosić całą górę do siadu. Wiem, że jeszcze muszę ograniczać jej takie ruchy.
Ja bym poszła do innego lekarza. Dziecko ma przybierać dużo więcej miesięcznie i nie słyszałam żeby te normy były zależne od wyjściowej wagi.Dziewczyny może któraś spotkała sie z czymś takim i coś doradzi. Otóż mój maluch od jakiegoś czasu wymiotuje/ulewa taka wodnista treścią. I dzieje sie tak niezależnie od tego ile czasu upłynęło od karmienia, 5 min czy godzina oraz od tego jak długo ciągnął pierś. Jest tylko na piersi. Od miesiąca tez niewiele przybrał na wadze, tylko 300 g przez miesiąc. Wczoraj skończył 3 miesiące. Pediatra mówiła, ze ok póki cokolwiek przybiera, zasugerowała sie duża waga przy urodzeniu 4200 g wiec ogólny bilans jeszcze jest ok. Teraz wazy 6300. Ale kurcze martwię sie, ze coś jest nie tak. Te wymioty woda i 300g przez miesiąc.... Coś nie ufam tej doktorce. Może któraś z was coś podpowie co to może być
Hehe powinnaś juz mnie znać na tyle, żeby wiedzieć, że ja "lubię" się martwićU mnie młoda spi od ponad miesiąca po 8h, wydaje mi się to powodem do szczescia a nie do nie pokoju
Thriade ciesz się
Dziewczyny może któraś spotkała sie z czymś takim i coś doradzi. Otóż mój maluch od jakiegoś czasu wymiotuje/ulewa taka wodnista treścią. I dzieje sie tak niezależnie od tego ile czasu upłynęło od karmienia, 5 min czy godzina oraz od tego jak długo ciągnął pierś. Jest tylko na piersi. Od miesiąca tez niewiele przybrał na wadze, tylko 300 g przez miesiąc. Wczoraj skończył 3 miesiące. Pediatra mówiła, ze ok póki cokolwiek przybiera, zasugerowała sie duża waga przy urodzeniu 4200 g wiec ogólny bilans jeszcze jest ok. Teraz wazy 6300. Ale kurcze martwię sie, ze coś jest nie tak. Te wymioty woda i 300g przez miesiąc.... Coś nie ufam tej doktorce. Może któraś z was coś podpowie co to może być