reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ja dziś tylko w jednej szafie poukładałam ręczniki i pościel, no i wyszorowałam toaletę (;
jutro planuję posprzątać szczurzą klatkę, przejrzeć zawartość jednej szafki i trochę rzeczy na allegro wystawić na sprzedaż.

w ogóle u tego sprzedawcy Miluszkowo kupiłam kilka fajnych bluz, body i rampersów dla małego :)
dokańczam moją wyprawkę, w weekend jedziemy po łóżeczko... wszystko na miejscu ;D

no i zastanawiam się czy jechać na ślub brata ciotecznego, bo to ponad 150 km od warszawy i w połowie czerwca, jakieś 2 tygodnie do porodu...

reklama
Ja bym chyba odpuściła... Bo kurde jakby coś się działo na samej końcówce ciąży i przyszło by ci rodzić np. w jakimś przypadkowym, powiatowym szpitalu? Jasne nie wszystkie są złe, ale jednak wybór szpitala to ważna sprawa... Ewentualnie jeśli to jakiś super ważny ślub dla Ciebie to bym poszła jakoś dzień, dwa wcześniej do lekarza, żeby sprawdził czy coś się nie szykuje (stan szyjki itp.) i może zrobić ktg?

Hej dziewczyny

Ja to chyba się dzisiaj wykończe, katar po pas, kaszel że płuca idzie wypluć. Syrop z cebuli zrobiłam ale chyba za słaby jest więc zastanawiam się nad lekarzem ehhh :( masakra to mało powiedziane czuje nawet jak mi rzęzi na oskrzelach więc po prostu lepiej być nie może ;(

)

Angi -zrób sobie herbatke/napar z majeranku - zwykły majeranek 1 łyżka zalewasz wrzątkiem i parzysz jak herbatę/zioła pod przykryciem .
jak troche wystygnie ,bedzie taki do picia ,nie za gorący mozna osłodzić miodem ,można dodać cytryny ...sprawdzony sposób na kaszel,gluty od lat u nas .....
Świetna odglutowująca jest tez kasza jaglana ....poza tym trzeba pamietac ,ze przy infekcjach trzeba uważać na produkty ,które powodują wydzielanie flegmy - nabiał i banany.

Ja bym chyba odpuściła... Bo kurde jakby coś się działo na samej końcówce ciąży i przyszło by ci rodzić np. w jakimś przypadkowym, powiatowym szpitalu? Jasne nie wszystkie są złe, ale jednak wybór szpitala to ważna sprawa... Ewentualnie jeśli to jakiś super ważny ślub dla Ciebie to bym poszła jakoś dzień, dwa wcześniej do lekarza, żeby sprawdził czy coś się nie szykuje (stan szyjki itp.) i może zrobić ktg?

no właśnie ja jestem na nie, bo nie chcę rodzić dziecka w Żurominie czy tam innym Chamsku (tak się nazywa miejscowość, w której jest wesele).

Dobry wieczór :-) w taki dzien jak dzisiaj doceniam, że jestem na zwolnieniu lekarskim. Byłam od rana w firmie przeszkolić dziewczynę na moje zastępstwo i o 15 już nie miałam siły na nic.

Olga ja również bym odpuściła ten wyjazd na ślub. Miałam ostatnio podobny dylemat, bo trafiły się bilety do Rzymu w mega niskiej cenie, ale po pierwsze jestem na L4, a po drugie to byłby początek czerwca.

Ostatnia edycja:
EwciaZ ja na NFZ mam od teraz wizyty co 2 tyg. , a cały lipiec co tydzień. Ale może to przez bliznę po cesarce. W pierwszej ciąży jakoś od czerwca miałąm co 2 tyg. i potem lipiec co tydzień.

Kurcze, nie wiem jak to jest ale od pewnego czasu wgl nie wyswietlaly mi sie nowe wiadomosci na forum, no wiec weszlam z ciekawosci na nasz dzial i co?kurcze przerazenie, wy tu caly czas piszecie a ja o tym nie wiedzialam a odswiezalam nie raz, przerazenie mnie dotknelo jak zobaczylam ile stracilam

Angi -zrób sobie herbatke/napar z majeranku - zwykły majeranek 1 łyżka zalewasz wrzątkiem i parzysz jak herbatę/zioła pod przykryciem .
jak troche wystygnie ,bedzie taki do picia ,nie za gorący mozna osłodzić miodem ,można dodać cytryny ...sprawdzony sposób na kaszel,gluty od lat u nas .....
Świetna odglutowująca jest tez kasza jaglana ....poza tym trzeba pamietac ,ze przy infekcjach trzeba uważać na produkty ,które powodują wydzielanie flegmy - nabiał i banany.

Słyszałam właśnie o tym majeranku, że ponoć bardzo dobry jest na przeziębienia.

reklama
Klara może głupie pytanie ale zwykły majeranek taki kuchenny?

Kati jak tego buraka przyżądzić ?

IDE jutro do gina od tych rzutów kaszlowycvh mały zaczął uciuskac mnie po prawej stronie ehh i tak miałam iść w poniedzialek

Domowe próby syrop który chyba zasłodziłam i teraz na noc czosnek miód i mleko Czy cieple mleko nie zabiło mi czosnku ? ;(

Olga tez dala bym spokój, jakiś drobiazgowo może wysłała jak to ktoś bliski i tyle.

Do góry