reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja właśnie nie wiem kiedy łóżeczko kupować. Nie chce żeby mi stało i zagracalo pokój ale też nie chce tego na sam koniec zostawiać.

Te sny są okropne po prostu. Ja po dzisiejszym się dalej nie mogę otrząsnąć. Wiem, to tylko sen ale jak sobie pomyślę jakby to było naprawdę to...

Byłam na krótkim spacerku i zakupach, ale mi dogrzało. A wody ze sobą nie miałam, bo nie chciało mi się jej dźwigać. Może wieczorem wyciągnę męża na jakąś przechadzkę jeszcze.

reklama
CO do krwi pępowinowej to ja po rozmowie ze znajomym hematologiem i ginekologiem zrezygnowałam w pierwszej ciąży. Powiedzieli mi mniej więcej to co Wy piszecie.
Thriade taki centralny bank krwi pępowinowej podobno powstał. Oddajesz tam krew za darmo. Więcej nie wiem, bo nie zdążyłam zgłębić tematu, ale była o tym audycja w radiu.

Rzadziej tu zaglądam , bo dużo na dworze jesteśmy i uczę się, bo za 3 tyg. mam egzamin.

Ja miałam dzisiaj z siostrą ratować moją sypialnie która malował mój T ale jak żeśmy zobaczyły jak to na prawde wygląda to już wole poczekać do weekendu i jej mąż przyjdzie i mi zrobi ten pokój na cacy bo to co jest teraz to jakieś nieporozumienie.. wczoraj tak się zdenerwowałam jak to wygląda, że aż się popłakałam :sorry:

Dzisiaj ogarnełam troche kuchnie zrobiłam bigos i teraz klapnęłam i odpoczywam. Na dworze jest 27 stopni i ani grama powietrza, burza wisi w powietrzu jak nic..
Moje sny to też nie porozumienie, dzisiaj śniło mi się cesarskie cięcie i najgorsze było to że tak krwawiłam, że nie mogli mi pomóc :(
Ale to jest nic, wczoraj wieczorem mała dawała mi takie kopniaki w '' cipke '' od srodka ( mam nadzieje, że wiecie o co chodzi ) aż nie mogłam zasnąć, co przysypiałam to łup i aż się zrywałam na równe nogi bo od razu miałam wrażenie jak bym miała się posikać.. :eek: to było na prawde mega dziwne..

Hej dziewczyny

Ja to chyba się dzisiaj wykończe, katar po pas, kaszel że płuca idzie wypluć. Syrop z cebuli zrobiłam ale chyba za słaby jest więc zastanawiam się nad lekarzem ehhh :( masakra to mało powiedziane czuje nawet jak mi rzęzi na oskrzelach więc po prostu lepiej być nie może ;(

Co do snów spoko mi się śniło że z jednej piersi leje mi się jak z mini węża ogrodowego, efekt tego snu zapewne prośba mojej siostry która przez pomyłkę na all zamiast zamówić dwa takie węże zamówiła w sumie 4 ;)

Hej. Majówka była cudowna! Wróciliśmy wczoraj wieczorem:) Jeszcze wracając aquapark w Pluskach zaliczyliśmy, bardzo fajne miejsce. Angi jak będziesz w Ostródzie to rozważ postój w Pluskach;)

Olga my pyszne lody własnej roboty jedliśmy na inauguracji mokotowskiego pilniku śniadaniowego. Karmelowe z solą, mniam. Ale nie pamiętam jak się oni nazywają. Gdzie byłaś w room ecape i jak Ci się podobało?

Ja koszmarów nie mam, ale mega dziwne rzeczy mi się śnią.

Też nie zachowujemy krwi pępowinowej.

Ale jest fajna i pogoda i w ogóle fajnie:)

Ale to jest nic, wczoraj wieczorem mała dawała mi takie kopniaki w '' cipke '' od srodka ( mam nadzieje, że wiecie o co chodzi ) aż nie mogłam zasnąć, co przysypiałam to łup i aż się zrywałam na równe nogi bo od razu miałam wrażenie jak bym miała się posikać.. :eek: to było na prawde mega dziwne..

miewam czasem tak samo z moim, chyba głową mnie tam trzaska, strasznie dziwne uczucie :)

co do snow to mi sie snily duchy i ze rysowałam twarz tego ducha tez strasznie pokrecony ten sen mialal.
Dzis mega zmeczona jestem chyba tym sprzataniem taka ladna pogoda byla ze 4 prania puściłam i wszystko wyschło do tego okna 4 umylam a teraz padam na twarz. Zato jutro mnie wizyta czeka ciekawe jak tam maluszek :-)

Cześć dziewczyny .
Mnie znowu te żebra tak bolą że ledwo siedzę , zaraz idę się umyć w ciepłej wodzie zrobię sobie kolację i idę wypoczywać .

hej
Ja też prawie cały dzień na podwórku - było mega z pogodą niestety jutro ma być 17 st i deszcz...
Ostatnio mnie strasznie bolą łydki, skurcze minęły ale zwiększyłam sobie dawke asparginianu do 5 tabl/dobę chyba mogę co?
Pamietam, ze w ciąży z Matim smarowałam jakimś wyciągiem z kasztanowca tylko nie wiem dokładnie jakim...?

Angi ja Matiemu nie organiczałam kontaktu z małą i potem z bratem też nie chcę, zupełnie przeciwnie, tak samo jak piszesz też sobie już "pożyczamy" różne rzeczy i pozwalam mu przeglądać/sortować itp wszystko co sie tyczy brata :-) myśle, ze będzie dobrze...
Thriade ja od jakiegoś czasu mam dziwne sny... nawet nie piszę jakie...
Kagusia ja codziennie z małym i po małego do p-la idę ale nie mam daleko jakieś 600-700 m choć czasem jak zachaczę o sklep to torba z zakupami robi się cieżka pod domem ;-)
Olga czyli przygotowana na maksa? :-) ja też kończę porządkowanie rzeczy ale bardziej pod kątem przeprowadzki ale to te moje rzeczy i dzieci a jeszcze zostają rzeczy M. :szok::eek: to będzie trudne...;-)
Gurek napisz potem kiedy egzamin kciuki będziemy trzymać ;-)
Martyska a cóż to sie stało w tej sypialni?
Wiem o co ci chodzi z kapniakami ja tak mam często jak pozycję zmienię :-D
Angi zrób sobie syrop z buraka na kaszel - mi pomógł najbardziej.
Gosiaczek &&&&&&&&&&& za jutro :-)

reklama
A w ogóle ostatnio mam wrażenie, że jednak maluch już do góry nogami, ale zobaczymy za półtora tygodnia:) Niezły sportowiec z niego w ogóle.

Ja państwowo wizyty mam co 4 tygodnie, czyli jeszcze 3 wizyty + 1 usg.

Do góry