reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Dziewczyny tylko się cieszyć, że nie macie „objawów”. Przecież to nic fajnego jak boli, kręci, wymiotujemy, nie możemy spać lub śpimy na stojąco, śmierdzi nam wszystko, mamy zaparcia, biegunkę, sikamy co 5 min i wkurzamy się o wszystko 🙈
to akurat prawda , ale ja mam zle wspomnienia bo w lutym miałam ciążę obumarla i wtedy też tylko bolały mnie cycochy i były twarde. Więc wolałbym chyba ju wisieć nad kiblem 😆

reklama
A co do objawów, to u mnie w każdej ciąży pojawiały się w innych tygodniach. Raz prawie od razu po dacie miesiączki, raz dopiero około 8/9 tygodnia, a teraz jest mi okropnie zimno i to praktycznie jedyny objaw. Do tego kiedy już się pojawiły objawy, to bywały dni, gdzie wydawało się, że wszystkie objawy mijały i znowu stres czy wszystko w porządku...także to naprawdę bywa różnie:)

Dziewczyny byłam dzisiaj u gina i jak na 5+ 2 jest ok. Było widać pęcherzyk w macicy i ciałko żółtkowe,echa zarodka jeszcze nie było ale to normalne na tym etapie ( nawet na to nie liczyłam), poszłam w sumie tylko po skiero na progesteron ale mi go nie dała :/ podobno z moja historia nie ma co badać tylko od razu dopochwowo dostałam utrogestan. Znalazła też małego krwiaczka i mam mięśniaka.

Dzisiaj pobraliśmy już krew na te wszystkie podstawowe badania plus betę ( bo też mi dała), wieczorem będą wyniki ( poza hiv, kiła i toxo).
Bety nie będę powtarzać za dwa dni bo nie mam jak rano do laboratorium się udać - myślę, że to i tak już nie ma sensu i nic nie zmieni ta wiedza…

Także chyba umawiam się za chwilę do mojego gina :) ciekawe na kiedy mi wyznaczy termin ale pewnie nie wcześniej niż za 2 tyg.

Dziewczyny byłam dzisiaj u gina i jak na 5+ 2 jest ok. Było widać pęcherzyk w macicy i ciałko żółtkowe,echa zarodka jeszcze nie było ale to normalne na tym etapie ( nawet na to nie liczyłam), poszłam w sumie tylko po skiero na progesteron ale mi go nie dała :/ podobno z moja historia nie ma co badać tylko od razu dopochwowo dostałam utrogestan. Znalazła też małego krwiaczka i mam mięśniaka.

Dzisiaj pobraliśmy już krew na te wszystkie podstawowe badania plus betę ( bo też mi dała), wieczorem będą wyniki ( poza hiv, kiła i toxo).
Bety nie będę powtarzać za dwa dni bo nie mam jak rano do laboratorium się udać - myślę, że to i tak już nie ma sensu i nic nie zmieni ta wiedza…

Także chyba umawiam się za chwilę do mojego gina :) ciekawe na kiedy mi wyznaczy termin ale pewnie nie wcześniej niż za 2 tyg.
Bardzo dobry widok jak na 5+2 :)
Dziwne że nie chciała ci dać progesteronu, możliwe że masz np wysoki to po co stosować.
Ja też dzisiaj byłam na pobraniu tych wszystkich badań bo miałam zrobić betę progesteron i tsh a że powiedziałam że mam daleko do medicover (godzina drogi) to mi dała skierowanie na wszystko

Bardzo dobry widok jak na 5+2 :)
Dziwne że nie chciała ci dać progesteronu, możliwe że masz np wysoki to po co stosować.
Ja też dzisiaj byłam na pobraniu tych wszystkich badań bo miałam zrobić betę progesteron i tsh a że powiedziałam że mam daleko do medicover (godzina drogi) to mi dała skierowanie na wszystko
strasznie niefajna była ta ginekolog, taka młoda siksa. Mega niedelikatna - ja do facetów zawsze się umawiam ale tutaj taka wizyta last minute była. W ogóle w medicover te usg to są tak beznadziejne 😱 te sprzęty już są stare, że ledwo widać.

Napisałam do mojego gina i mnie wpisał na 25.11. Takie wizyty mi uświadamiają, że jest wart każdej złotówki, boli bardzo te 350 zł za wizytę ale wiem, że będę zaopiekowana od a do z ♥️

Dziewczyny zrobimy później sobie prywatny ten wątek ??? Jak już sierpnioweczki powstaną…?

reklama
Ja jestem chętna na wątek prywatny. Miejmy nadzieję, że jeszcze dużo dziewczyn do nas dołączy 🙂
Ja w czwartek mam wizytę. Będzie 5+5. A we wtorek idę oddać krew do badań. Zrobię też przyrost bety i pójdę jeszcze raz w czwartek.

Do góry