reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Gurek to super :)
A od którego tc robi się ktg co wizytę? Nie pamiętam :D
My też cały dzień na dworku. Mala odbieram z przedszkola zje obiad i idziemy na dwór :) uwielbiam takie pogody :D
Super imię :)

reklama
ja zasięgałam opinii dużo dziewczyn i stwierdziłam, że kupię krem z filtrem mineralnym Ziajka - Sloneczna emulsja dla dzieci SPF 30. Cena około 20zł za 125ml

Gurek ładne imię, pamiętam jak pisalas że chyba nie uda wam sie wybrać żadnego imienia i będzie drugi Wojtek, a jednak się udało;-)

angi-wawa ja pierwszego lata (czyli zaraz po porodzie) nie używałam żadnych kosmetyków p/słonecznych dla małego. Zakrywałam wózek tetrą itp. żeby chronić go przed słońcem. Rok temu kupiłam z Lirene - ten, który Sroka poleca.

Patka dzięki, że pytasz. U nas bez większych zmian. Dzisiaj przeżyłam glukozę. Za tydzień wisyta, a potem już mam wizyty co 2 tyg. Syn ma w końcu imię-będzie Łukasz.
Rzadziej zaglądam, bo na placu zabaw siedzimy.

No moja szybko łapała w cieniu nawet promyczki ją sięgały ;) a że my od rana do wieczora na dworze to musiałam smarować albo przykrywać tetrą takie w sumie też lato się nam trafiło nie najgorsze ;) spróbuje z tym kremem. Dzięki :)

Łukasz super imię :) bardzo dobry wybór ;)

Patka nie mam pojęcia od kiedy KTG, bo ja miałam dopiero przy porodzie.

zulugulka nie udało nam się wybrać. Było losowanie, bo w naszych dyskusjach nic a nic nie posuwaliśmy się do przodu. Na szczęście Syn wylosował po myśli mamusi.

Chyba kilka z Was ma mężów Łukaszów :)

Też muszę się wziąć za wyprawkę na poważnie. Ciuszki mam. Trochę sytarych, trochę z ciuch budy, trochę spadków. Za to dla mnie higieniczne rzeczy muszę pozamawiać.

Ostatnia edycja:
Wreszcie doczytałam:) i to tylko dlatego, że spać nie mogę...
Byliśmy kilka dni w Berlinie, było ekstra, ale oczywiście dzieci się rozchorowały. Młody się budzi i mnie budzi i zasnąć potem nie mogę. A wczoraj to pobił wszelkie rekordy, bo wstał o 4:50! On sypia mniej niż jego starszy brat.

Dołujecie mnie tymi wyprawkami, ja jeszcze nic nie ruszone, ale jeszcze mam 3 miesiące. Nie pamiętam, kiedy się za to zabrałam przy drugim synku.

Poza tym u mnie wszystko dobrze, jakoś nieźle się czuję. W Berlinie to byliśmy tak aktywni, że jestem w szoku, że się nie rozpadłam;) Zgaga trochę męczy, wczoraj pomogła mi garść migdałów. W poniedziałek miałam krzywą cukrową i jutro na wizycie wyniki. I byłam wreszcie u dentysty, zrobiła mi szyjkę i jeszcze muszę się umówić na trzy ubytki przy plombach, na szczęście widocznej próchnicy nie ma, mam nadzieję, że w środku też nie.

Dobra spróbuję zasnąć, może teraz się uda...

wracając jeszcze do ochrony przed słońcem, to taka tetra przed promieniowaniem nie chroni. Jednak na lipiec, sierpień to krem wskazany.

Witajcie..
Ja od rana w kiepskim humorze, wczoraj wieczorem babcia mi zmarła..
W sobotę pogrzeb i chce iść pod kościół pożegnać ja.
Dzisiaj mały kopie jak szalony, nie oszczędza mamy.. A dopiero dwa dni był spokojniejszy.

Michasia super ze juz jest po wszystkim i niebylo tak źle.

reklama
Do góry