reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja tam mojej wole cos lepszego kupić niż masę zbędnych rzeczy Jeśli widzę ze nie szanuje lub niszczy celowo rzucając to zabieram i kladę na szafę po probach wymuszenia płaczem siadam i tłumacze ze nie wolno walić zabawką o podłogę. Bardzo, bardzo rzadko się juz to zdarza, wiec dostaje co raz lepsze. U nas nie ma tez większych kłopotów z dzieleniem się chyba ze juz jest zmęczona np jak są znajomi z dzieckiem juz dłuższy czas u nas. Nigdy nie biła dzieci, martwilam się trochę jak brata tam próbował ją ale się dogadali ;) szogunią na maksa. Tez uważam ze straszenie typu przyjdą i cie zabiora jest wstretne. Czytalam kiedyś bloga pewnej mamy, która była na zakupach chyba na bazarku no i wiadomo żadna atrakcja dla dziecka wiec dokazywało. W sytuacje wtrącił się moher że jak będzie tak się zachowywać to przyjdą i zabiorą od mamy. Postawa matki moim zdaniem była jak najbardziej odpowiednia wyjela tel i zapytala czy ma zadzwonic po policję? Że nie życzy sobie zastraszania jej dziecka i co ona sobie wyobraza. Pisała że później musiała tłumaczyć dziecku ze nigdy by nie pozwoliłaby ktoś zabrał.

Akurat to rozumiem, to samo ze smoczkiem. Ma mc monio be, ma rok...jeszcze monio? Be... Ma jeszcze więcej no patologia ze ho ho bo monio i obce baby wyjmujace smoczek mnie osobiście to drazniło.

reklama
AAA jeśli chodzi o dzieciaki to my w najbliższej rodzinie się wymieniany czyli ja z siostra póki, co bo sis Ł. jeszcze młoda dziewczyna :) my miedzy sobą nie dajemy w to miejsce kupujemy cos lepszego dla dzieci ale to tez z pewnych swoich względów :)

Kagusia33 tez się z Tobą zgodze, inaczej jest teraz niż kiedyś.

Ojj, te prezenty to właśnie okropny temat jak dla mnie.. Bo jak wiele z was pisało, każdy kupuje prezenty za ile go stać i chce.. a ja jestem nauczona skromności.. a u T w rodzinie ludzie szaleją i potrafią wydać dla wnuków czy swoich dzieci po 500 czy 600zł żeby tylko się cieszył ( a potem płącz co mu kupić skoro WSZYSTKO juz ma ;/ ) .. i tak każdy, dla mnie to obłęd do tego stopnia, że od razu się denerwuje jak myślę o świętach z nimi.. a ja nie chciałabym przezywać tego z moim dzieckiem.. gdzie oni nie będą mogli tego zrozumieć.. :angry::angry:

Btw, dzisiaj byłam na zakupach i zaszłam po dwa nowe staniki.. i ich rozmiar trochę mnie zadziwił ;o :szok:

mnie w ogóle drażnią obcy ludzie dotykający brzucha/dziecka, komentujący jak jest ubrane, jak się zachowuje, co robi itd.
ludzie mają jakąś niezdrowa skłonność wpieprzać się w cudze sprawy /:

Cześć kobitki, jak wieczór mija ?
Ja siedze w pracy, nudze się i wymyślam co bym zjadła dobrego :D
A od początku tego tygodnia, że strasznie dziwnie zaczynam się czuć od godziny 17 do puki nie zasne.. wczoraj już myślałam, że to z głodu ale niestety wróciłam zjadłam kolacyjke a tu bach jeszcze gorzej ;/ czy to możliwe, że mam poranne mdłości wieczorem ? :szok:

W ogóle dzień kiepski.. moja szwagierka była dzisiaj na usg i niestety fasolka się nie rozwija - przez 3tyg urósł tylko tyle jak by minęły 2 dni.. i lekarka powiedziała, że w ciągu tygodnia organizm sam się oczysci.. a jeśli nie to za tydz dostanie skierowanie do szpitala..
Eh i tak teraz rozmyślam.. skoro u mnie było wszystko dobrze urosło maleństwo, serducho wali mu 170 na min to czy juz wszystko bedzie dobrze.. czy jeszcze trzeba się martwić.

:no::no:

Nie martw się, moje poranne mdłości zaczynają po południu lub wieczorem. Jak tylko poczuję, ze jest mi nie dobrze to lecę do kuchni po banana. Polecam :-)

hej dziewczyny, masakr anie bylo mnie 1,5tora dnia i takie zaleglosci.
pani.olga al emasz super szefa:)

dziewczyny ja poprzednia ciaze i ciut przed ciaza chodzilam prywatnie. Na początku darmowy z pracy Luxmed, pozniej jak juz wrocilam do do domu, to moj lekarz niestety nie akcpetowal tych kart i wszystko prywatnie. Teraz wymyslilam sobie, ze 2 pierwsze wizyty na kase chorych, czyli te badania za 200 zł na kase chorych, a pozniej to juz prywatnie. Także 10tego grudnia wizyta na kasę chorych, oby bylo wszystko ok i serduszko bilo i kolejna wizyta-badania preantalne prywatnie. Doktor ma jedno z lepszych sprzetow w wojewodztwie to tez istotne.
z tym testem pappa, robiłam w 1 cizy i teraz też chyba zrobię. U mojego doktora 2 lata temu test kosztował 200zł, mam nadzieje,ze cena jest taka sama , lub mniejsza:) a moze dotkor powie, ze nie trzeba robic, bo nie ma watpliwosci aby bylo cos nie tak.
martyska to moze byc normalne ze masz mdlosci popoludniu i wieczorem. ja w poprzedniej ciazy mialam rano do godzin popoldniowych ,teraz wszystko zaczyna sie popoludniem.
bardzo mi przykro z powodu szwagierki. A slyszala bicie serduszka wczesniej na wizycie?
Ewelak sttrasznie intryguje mnie mnie Twoja praca. Jestes tancerką czy aktorką?:)

miłosc trzymam kciuki za Twoja ciaze. Badz dobrej mysli

u mnie jak zawsze początek ciazy i potrzebny dentysta. W 1 ciazy ukruszylo sie pol zeba, teraz wielka dziura.

angi wawa zglosze sie do Ciebie po wizycie.jak bedzie wszystko ok, to wtedy bede prosila o zapisanie do listy lipcowek:)
i mamy chyba te same puzzle z peppą:)

miq moja jeszcze tez nie rozumie tematu z Mikolajem za bardzo. Ale przyjete jest u nas w rodzinie, ze 6 grudnia przychodzi Mikolaj a 24 grudnia tez Mikołaj:)

Nati moim zdaniem super pomysly na prezent. Ja w ogle jestem rpzeciwna temu szałowi zakupowo-prezentowym przed swietami. Zdecydowanie wolę wielkanoc.
miq u nas wlasnie tablet sobie zazyczyla sisotrzenica, i wiesz co, chyba go dostanie :/ swoje zdanie na ten temat juz powiedzialam...ale nikt mnie nie slucha.

az wstyd sie przyznac, ja w dkms jestem od czasu zachorowania Nergala, i ani nie poinformowalam o 1 ciazy ,a ni nie podalam zmiany nr telefonu. Tylko adres sie zgadza, wiec jak cos to mogliby sie skontaktowac.

u nas bez zmian. tylko mdlosci dokuczaja i mam smaka na kanapki:)))

EwciaZ dziękuję. Chyba działa :-)
Odnośnie jeszcze dolegliwości ciążowych to moje są dość dziwne. Co noc mam coraz bardziej śmieszne i absurdalne sny. Do tej pory nigdy nie pamiętałam co mi się śniło, a teraz wszystko jak w co dopiero obejrzanym filmie :-)

Widzę, że nie tylko mnie przydarzają się dziwne sny. Jak nie koszmary to... sex i tak w kółko :szok: Wszystkie pamiętam z najmniejszymi szczegółami.

Cześć kochane ;)
Niestety nie ma u mnie w szpitalu wolnych terminów na badania prenatalne i trzeba sobie je zrobić prywatnie .
Wczoraj długo szukałam na internecie dobrego lekarza i znalazłam w centrum Zabrza i wstępnie umówiłam się na 15.12. na godz 18:40 , i koszt tego badania to 250 zł ... sporo ...Też mam po swoim obumarciu ciąży podobnie jak wy czarne scenariusze jeśli chodzi o tą ciążę.. bo nie miałam wcale wymiotów.. tylko czasami mdłości mnie dopadały z wieczora.. a teraz kompletnie nic.. Wczoraj od południa bardzo bolała mnie lewa nerka.. i brzuch.. martwię się tym.. do tego zauważyłam że piersi jakby stały się mniej bolesne.. :( :(

Powiedz mi u jakiego lekarz w Zabrzu umówiłaś się na badanie prenatalne? Jestem z Gliwic i myślę, że za parę tygodni ja też będę szła na to badanko :-)

reklama
ja w zadnej ciązy nie mialam mdłości, wrazliwość na zapachy tak.

Ja dzis bylam z mlodym w katowicach u audiologa na badaniach i zaskoczyl nas mikolaj wszystkim dziecia dawal prezenty:-) bardzo miły gest:-)

co do ciuchow to juz ledwo sie mieszczę w spodnie

Do góry