reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

u mnie to zawsze był Mikołaj na Boże Narodzenie, a na Mikołajki to rodzice zostawiali coś pod poduszką. a w ogóle to bardzo długo Mikołajek się u nas w domu nie obchodziło.

ja mam pakiet w Medicoverze i lekarz sam mnie zapisał na USG w Wilanowie, bo sam powiedział, że tam jest najlepszy sprzęt.

reklama
Cześć kochane ;)
Niestety nie ma u mnie w szpitalu wolnych terminów na badania prenatalne i trzeba sobie je zrobić prywatnie .
Wczoraj długo szukałam na internecie dobrego lekarza i znalazłam w centrum Zabrza i wstępnie umówiłam się na 15.12. na godz 18:40 , i koszt tego badania to 250 zł ... sporo ...Też mam po swoim obumarciu ciąży podobnie jak wy czarne scenariusze jeśli chodzi o tą ciążę.. bo nie miałam wcale wymiotów.. tylko czasami mdłości mnie dopadały z wieczora.. a teraz kompletnie nic.. Wczoraj od południa bardzo bolała mnie lewa nerka.. i brzuch.. martwię się tym.. do tego zauważyłam że piersi jakby stały się mniej bolesne.. :( :(

Cześć kochane ;)
Niestety nie ma u mnie w szpitalu wolnych terminów na badania prenatalne i trzeba sobie je zrobić prywatnie .
Wczoraj długo szukałam na internecie dobrego lekarza i znalazłam w centrum Zabrza i wstępnie umówiłam się na 15.12. na godz 18:40 , i koszt tego badania to 250 zł ... sporo ...Też mam po swoim obumarciu ciąży podobnie jak wy czarne scenariusze jeśli chodzi o tą ciążę.. bo nie miałam wcale wymiotów.. tylko czasami mdłości mnie dopadały z wieczora.. a teraz kompletnie nic.. Wczoraj od południa bardzo bolała mnie lewa nerka.. i brzuch.. martwię się tym.. do tego zauważyłam że piersi jakby stały się mniej bolesne.. :( :(

podobno trzeba przestać myśleć o najczarniejszych scenariuszach, kobiety w ciąży mają tendencję do przypisywania sobie i swojemu dziecku wszystkich najgorszych chorób i możliwości ;)

Cześć kochane ;)
Ja tez tyle płace prywatnie, ale nie szkoda mi ani złotówki z tej wizyty, gdybym chodziła systematycznie co 4 tyg prywatnie to wtedy płaciłabym 150 zł

Ach przeczytałam wszystko co naskrobałyście i już połowy nie pamiętam..ciążowa skleroza! Córcia dzisiaj już trochę lepiej ,ale jak na złość pogoda piękna a my wyjść na razie nie możemy,odsypiała dziś wczorajszy dzień i spała do 10:szok: chora więc jej pozwalam spać ile chce.
Angi wiem wiem,owoce i warzywa myję więc się nie boję trzeba być ostrożnym i tyle.Moja szwagierka zaraziła się jako dziecko w piaskownicy,przetarła brudną z piasku ręką oko i teraz na to oko słabo widzi,ot życie.
agger właśnie miałam też o tym napisać!Bardzo dużo tu dziewczyn z warszawy,ładny tam będzie wysyp dzieci 2015;-)
Ewelak to jak wychodzisz z psem to córka grzecznie w domu zostaje? sama? współczuje napadu wymiotów..niezła niespodzianka

Któraś pisała że cieszy się z brzuszka,podziwiam dla mnie to za szybko i nie potrafię docenić.A już zwłaszcza tego że w część spodni wejdę ale się nie zapnę i trzeba zaopatrzyć się w ciążowe w pierwszym trymestrze :crazy:
Ja nie straszę dziecka mikołajem wg jakoś jeszcze ta cala idea do niej nie przemawia i sie nie spieszę ,u nas prezenty wręcza się tylko na mikołaja.

Witajcie dziewczyny, mam pytanie do Was czy któraś z was miała może opryszczkę na ustach albo nosie i jeżeli tak to co z tym zrobiłyście. Wiem, że opryszczka byłaby groźna jeżeli pierwszy raz by wystąpiła w ciąży, ja na szczęście już wcześniej przy osłabionym organizmie mi wyskakiwała tylko teraz nie wiem co zrobić czy są np. jakieś maści bezpieczne dla kobiet w ciąży.

nie zapnę i trzeba zaopatrzyć się w ciążowe w pierwszym trymestrze

ja jestem sukienkowa, w spodniach w ogóle nie chodzę, większość moich kiecek nada się i na ciążę :) no i cieszę się, że na zimę nie muszę nowego płaszcza kupować, bo brzuszka nie ma i się mieszczę w stary :D

Ja nie straszę dziecka mikołajem wg jakoś jeszcze ta cala idea do niej nie przemawia i sie nie spieszę ,u nas prezenty wręcza się tylko na mikołaja.

ja w ogóle jestem przeciwna metodzie straszenia, nie wydaje mi się odpowiednie chowanie dziecka w strachu.

reklama
Hej dziewczyny

My mówimy mojej Oliwce że jak będzie nie grzeczna to Mikołaj nie przyjdzie :) Chrzestna mojego Ł. całkiem fajny link mi podesłała z List od św. Mikołaja czy jakoś tak ;) fajny motyw no ale dla dzieci tak 4+ opisuje tam Mikołaj z imienia dziecko, że je zna i że jeśli było grzeczne to dostanie prezent. Otwiera książkę w której to ma listę grzecznych dzieci i tam jest wklejone dziecka zdjęcie i inne tam bajery

Na Mikołajki słodycze chodź i tak chyba jej zrobie wyjątek w pepko dostałam trefla puzzle takie duże od 2+ za 19.90 - najlepsze że na stronie trefl czy na all jest drożej niż w pepko :/ wiem bo już raz kupiłam jej peppe puzzle które uwielbiała :)

Znowu nas dzisiaj nie będzie więc chyba zapisze sobie gdzieś na kartce na której stronie pisałam he he wieczorem znowu nie będę mogła się dokopać ;)

No co do wysypu w wawie - cóż każda będzie kombinować skierowanie od lekarza by do swojego szpitala dostać przyjęcie ;)

Do góry