reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

u mnie to zawsze był Mikołaj na Boże Narodzenie, a na Mikołajki to rodzice zostawiali coś pod poduszką. a w ogóle to bardzo długo Mikołajek się u nas w domu nie obchodziło.

ja mam pakiet w Medicoverze i lekarz sam mnie zapisał na USG w Wilanowie, bo sam powiedział, że tam jest najlepszy sprzęt.

reklama
Cześć kochane ;)
Niestety nie ma u mnie w szpitalu wolnych terminów na badania prenatalne i trzeba sobie je zrobić prywatnie .
Wczoraj długo szukałam na internecie dobrego lekarza i znalazłam w centrum Zabrza i wstępnie umówiłam się na 15.12. na godz 18:40 , i koszt tego badania to 250 zł ... sporo ...Też mam po swoim obumarciu ciąży podobnie jak wy czarne scenariusze jeśli chodzi o tą ciążę.. bo nie miałam wcale wymiotów.. tylko czasami mdłości mnie dopadały z wieczora.. a teraz kompletnie nic.. Wczoraj od południa bardzo bolała mnie lewa nerka.. i brzuch.. martwię się tym.. do tego zauważyłam że piersi jakby stały się mniej bolesne.. :( :(

Cześć kochane ;)
Niestety nie ma u mnie w szpitalu wolnych terminów na badania prenatalne i trzeba sobie je zrobić prywatnie .
Wczoraj długo szukałam na internecie dobrego lekarza i znalazłam w centrum Zabrza i wstępnie umówiłam się na 15.12. na godz 18:40 , i koszt tego badania to 250 zł ... sporo ...Też mam po swoim obumarciu ciąży podobnie jak wy czarne scenariusze jeśli chodzi o tą ciążę.. bo nie miałam wcale wymiotów.. tylko czasami mdłości mnie dopadały z wieczora.. a teraz kompletnie nic.. Wczoraj od południa bardzo bolała mnie lewa nerka.. i brzuch.. martwię się tym.. do tego zauważyłam że piersi jakby stały się mniej bolesne.. :( :(

podobno trzeba przestać myśleć o najczarniejszych scenariuszach, kobiety w ciąży mają tendencję do przypisywania sobie i swojemu dziecku wszystkich najgorszych chorób i możliwości ;)

Cześć kochane ;)
Ja tez tyle płace prywatnie, ale nie szkoda mi ani złotówki z tej wizyty, gdybym chodziła systematycznie co 4 tyg prywatnie to wtedy płaciłabym 150 zł

Ach przeczytałam wszystko co naskrobałyście i już połowy nie pamiętam..ciążowa skleroza! Córcia dzisiaj już trochę lepiej ,ale jak na złość pogoda piękna a my wyjść na razie nie możemy,odsypiała dziś wczorajszy dzień i spała do 10:szok: chora więc jej pozwalam spać ile chce.
Angi wiem wiem,owoce i warzywa myję więc się nie boję trzeba być ostrożnym i tyle.Moja szwagierka zaraziła się jako dziecko w piaskownicy,przetarła brudną z piasku ręką oko i teraz na to oko słabo widzi,ot życie.
agger właśnie miałam też o tym napisać!Bardzo dużo tu dziewczyn z warszawy,ładny tam będzie wysyp dzieci 2015;-)
Ewelak to jak wychodzisz z psem to córka grzecznie w domu zostaje? sama? współczuje napadu wymiotów..niezła niespodzianka

Któraś pisała że cieszy się z brzuszka,podziwiam dla mnie to za szybko i nie potrafię docenić.A już zwłaszcza tego że w część spodni wejdę ale się nie zapnę i trzeba zaopatrzyć się w ciążowe w pierwszym trymestrze :crazy:
Ja nie straszę dziecka mikołajem wg jakoś jeszcze ta cala idea do niej nie przemawia i sie nie spieszę ,u nas prezenty wręcza się tylko na mikołaja.

Witajcie dziewczyny, mam pytanie do Was czy któraś z was miała może opryszczkę na ustach albo nosie i jeżeli tak to co z tym zrobiłyście. Wiem, że opryszczka byłaby groźna jeżeli pierwszy raz by wystąpiła w ciąży, ja na szczęście już wcześniej przy osłabionym organizmie mi wyskakiwała tylko teraz nie wiem co zrobić czy są np. jakieś maści bezpieczne dla kobiet w ciąży.

nie zapnę i trzeba zaopatrzyć się w ciążowe w pierwszym trymestrze

ja jestem sukienkowa, w spodniach w ogóle nie chodzę, większość moich kiecek nada się i na ciążę :) no i cieszę się, że na zimę nie muszę nowego płaszcza kupować, bo brzuszka nie ma i się mieszczę w stary :D

Ja nie straszę dziecka mikołajem wg jakoś jeszcze ta cala idea do niej nie przemawia i sie nie spieszę ,u nas prezenty wręcza się tylko na mikołaja.

ja w ogóle jestem przeciwna metodzie straszenia, nie wydaje mi się odpowiednie chowanie dziecka w strachu.

reklama
Hej dziewczyny

My mówimy mojej Oliwce że jak będzie nie grzeczna to Mikołaj nie przyjdzie :) Chrzestna mojego Ł. całkiem fajny link mi podesłała z List od św. Mikołaja czy jakoś tak ;) fajny motyw no ale dla dzieci tak 4+ opisuje tam Mikołaj z imienia dziecko, że je zna i że jeśli było grzeczne to dostanie prezent. Otwiera książkę w której to ma listę grzecznych dzieci i tam jest wklejone dziecka zdjęcie i inne tam bajery

Na Mikołajki słodycze chodź i tak chyba jej zrobie wyjątek w pepko dostałam trefla puzzle takie duże od 2+ za 19.90 - najlepsze że na stronie trefl czy na all jest drożej niż w pepko :/ wiem bo już raz kupiłam jej peppe puzzle które uwielbiała :)

Znowu nas dzisiaj nie będzie więc chyba zapisze sobie gdzieś na kartce na której stronie pisałam he he wieczorem znowu nie będę mogła się dokopać ;)

No co do wysypu w wawie - cóż każda będzie kombinować skierowanie od lekarza by do swojego szpitala dostać przyjęcie ;)

Do góry