reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny... Rano wstaje, bo Zosia mnie woła. Poprzytulałyśmy się i mówię, że się przepieram i idę na szybkie siusiu z psem. Ubieram się, już mam wychodzić i nagle zrobiło mi się tak niedobrze.... Poszłam do kibelka i najnormalniej w świecie wymiotowałam:baffled: Najgorsze jest to, że po całej nocy to za bardzo nie ma "czym"... Masakra.

Teraz jest już ok. Mam dziś wolne, więc zbieramy się zaraz na zakupy;-)

reklama
miq no właśnie dla mnie to jest news. Nie interesowałam się zbytnio w pierwszej ciąży nfz w zasadzie chodzący ze mnie okaz zdrowia i na nfz byłam ostatnio chyba w podstawówce na szczepieniach i tak o... dentysta no i dermatolog jak była potrzeba wołałam prywatnie bo szybciej no i nie z wielkiej łaski. Niby taka praktyka no ale składki płacić trzeba... ehh masakra, dokładnie taki klimat. :(

heh to tak jak jam, a jeszcze, żeby było śmieszniej mam swoja firme więc składki płace podwójnie a i tak płaciłam za te zasrane wizyta. Dla mnie jakość na badaniach prywatnych, ten "czas" dla pacjentki to było to co mi dawało spokój i poczucie bezpieczeństwa, teraz jest mi źle, mam nadzieje, że przy następnych badaniach będzie inne podejście, bo skoro ten z nfz będzie przyjmował w swoim prywatnym gabinecie to ma więcej niż 10 min przewidziane na tak ważne badania, ale potem w styczniu to już odsapnę po badaniach po badaniach prywatnych ah, nie mogę się doczekać:) teraz trzeba tylko zarobić 250 zł
więccc kobietki jak macie córki i potrzebujecie jakąś ładną opaskę na włoski to zapraszam:)

goOsiaczek normalne, normalne, ja nie miałam nic w pierwszej ciąży tylko cycki mnie swędziały, a potem miałam meeega zgagę i zjadłam tonę migdałów no i tyle aaa no i brzuch mi rósł bo tak to bym chyba nie wiedziała, że w ciąży jestem heh
aa i już w 12 tc poczułam ruchy motylka, ciekawe jak teraz będzie
aaale dzisiaj zaplanowałam sobie rybę po grecku iii qurcze nie mogę do ryby podejść:-(

kobiety a jak u Was z Mikołajem, my like cały miesiąc jak jest niegrzeczna straszymy, że mikołaj nie przyjdzie i nie będzie prezentu pod choinką, a tu nagle babcia mówi, bądz grzeczna to Ci Mikołaj coś wsadzi pod podusie... no i co głupieje to dziecko... jak tłumaczycie swoim? jest gwiazdor i mikołaj czy jak? dajecie tylko symbolicznie coś słodkiego czy prezenty?

a i ktoś pytał o wyniki toxo, to moje:
P-ciała p/Toxoplasma gondii IgM ujemny ujemny Wartość indeksu 0,23 COI
P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG < 0,13 IU/m

no, to dobrze, że nie jestem sama z tym brakiem mdłości, od razu mi lepiej. muszę przestać czytać internet, bo tam same czarne scenariusze ;)

Witam. Ja mam mdłości :( i dziwny smak w ustach,pomagają mi landrynki owocowe. Z synem wymiotowalam od rana do nocy. Miałam wczoraj wizytę. Badania wyszły dobrze. Dał skierowanie na usg między 11 a 14 t.

no, to dobrze, że nie jestem sama z tym brakiem mdłości, od razu mi lepiej. muszę przestać czytać internet, bo tam same czarne scenariusze ;)
ja jak czytałam to tylko o dobrych rzeczkach, co się zmienia w danym tygodniu, co nowego wyrosło dzieciaczkowi i takie tam heheh

kobiety a jak u Was z Mikołajem, my like cały miesiąc jak jest niegrzeczna straszymy, że mikołaj nie przyjdzie i nie będzie prezentu pod choinką, a tu nagle babcia mówi, bądz grzeczna to Ci Mikołaj coś wsadzi pod podusie... no i co głupieje to dziecko... jak tłumaczycie swoim? jest gwiazdor i mikołaj czy jak? dajecie tylko symbolicznie coś słodkiego czy prezenty?

u nas mikołaj "zostawia" dzieciom małe paczuszki słodyczy, a gwiazdor przychodzi w wigilie po uroczystej kolacji i rozdaje prezenty, dzieci muszą powiedzieć czy były grzeczne i dostają od nas jakąś zabawke ( do 50zł) plus trochę słodyczy.. też tłumacze że Gwiazdor przychodzi tylko do grzecznych dzieci i że on wszystko widzi jak dzieci się zachowują..

u nas mikołaj "zostawia" dzieciom małe paczuszki słodyczy, a gwiazdor przychodzi w wigilie po uroczystej kolacji i rozdaje prezenty, dzieci muszą powiedzieć czy były grzeczne i dostają od nas jakąś zabawke ( do 50zł) plus trochę słodyczy.. też tłumacze że Gwiazdor przychodzi tylko do grzecznych dzieci i że on wszystko widzi jak dzieci się zachowują..
Moja chyba jeszcze za mała, żeby to załapać hmm
wiecie cooo kawa przestała mi smakować iii zabiłabym za kebaba;/

Dziewczyny, zauważyłam, że spora tutaj grupa nas mieszka w W-wie. Jeśli macie abonament w Lux Medzie to zwróćcie uwagę gdzie robicie usg. Mój lekarz prowadzący sam przyznał, że sprzęt w tych placówkach nie jest dokładny i ma już swoje lata. Pierwsze usg zrobiłam prywatnie i okazało się, że pojawił się krwiak podkosmówkowy. Po tygodniu miałam zrobić usg w Lux Medzie. Pani doktor zrobiła go bardzo dokładnie, ale niestety na tym sprzęcie niczego nie zauważyła.

reklama
Kagusia ją wczoraj kupiłam sobie zestaw kebab :-) tez mialam takiego smak że szok :-) coli mikołaja to mija jjeszcze nie kuma co chodzi. Kupiłam mu drewniany pociąg i tablice magnetyczną z różnymi figurkami. Nie kupuje drogich prezentów bo on to mały niszczyciel jest:-D

Do góry