reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny... Rano wstaje, bo Zosia mnie woła. Poprzytulałyśmy się i mówię, że się przepieram i idę na szybkie siusiu z psem. Ubieram się, już mam wychodzić i nagle zrobiło mi się tak niedobrze.... Poszłam do kibelka i najnormalniej w świecie wymiotowałam:baffled: Najgorsze jest to, że po całej nocy to za bardzo nie ma "czym"... Masakra.

Teraz jest już ok. Mam dziś wolne, więc zbieramy się zaraz na zakupy;-)

reklama
miq no właśnie dla mnie to jest news. Nie interesowałam się zbytnio w pierwszej ciąży nfz w zasadzie chodzący ze mnie okaz zdrowia i na nfz byłam ostatnio chyba w podstawówce na szczepieniach i tak o... dentysta no i dermatolog jak była potrzeba wołałam prywatnie bo szybciej no i nie z wielkiej łaski. Niby taka praktyka no ale składki płacić trzeba... ehh masakra, dokładnie taki klimat. :(

heh to tak jak jam, a jeszcze, żeby było śmieszniej mam swoja firme więc składki płace podwójnie a i tak płaciłam za te zasrane wizyta. Dla mnie jakość na badaniach prywatnych, ten "czas" dla pacjentki to było to co mi dawało spokój i poczucie bezpieczeństwa, teraz jest mi źle, mam nadzieje, że przy następnych badaniach będzie inne podejście, bo skoro ten z nfz będzie przyjmował w swoim prywatnym gabinecie to ma więcej niż 10 min przewidziane na tak ważne badania, ale potem w styczniu to już odsapnę po badaniach po badaniach prywatnych ah, nie mogę się doczekać:) teraz trzeba tylko zarobić 250 zł
więccc kobietki jak macie córki i potrzebujecie jakąś ładną opaskę na włoski to zapraszam:)

goOsiaczek normalne, normalne, ja nie miałam nic w pierwszej ciąży tylko cycki mnie swędziały, a potem miałam meeega zgagę i zjadłam tonę migdałów no i tyle aaa no i brzuch mi rósł bo tak to bym chyba nie wiedziała, że w ciąży jestem heh
aa i już w 12 tc poczułam ruchy motylka, ciekawe jak teraz będzie
aaale dzisiaj zaplanowałam sobie rybę po grecku iii qurcze nie mogę do ryby podejść:-(

kobiety a jak u Was z Mikołajem, my like cały miesiąc jak jest niegrzeczna straszymy, że mikołaj nie przyjdzie i nie będzie prezentu pod choinką, a tu nagle babcia mówi, bądz grzeczna to Ci Mikołaj coś wsadzi pod podusie... no i co głupieje to dziecko... jak tłumaczycie swoim? jest gwiazdor i mikołaj czy jak? dajecie tylko symbolicznie coś słodkiego czy prezenty?

a i ktoś pytał o wyniki toxo, to moje:
P-ciała p/Toxoplasma gondii IgM ujemny ujemny Wartość indeksu 0,23 COI
P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG < 0,13 IU/m

no, to dobrze, że nie jestem sama z tym brakiem mdłości, od razu mi lepiej. muszę przestać czytać internet, bo tam same czarne scenariusze ;)

Witam. Ja mam mdłości :( i dziwny smak w ustach,pomagają mi landrynki owocowe. Z synem wymiotowalam od rana do nocy. Miałam wczoraj wizytę. Badania wyszły dobrze. Dał skierowanie na usg między 11 a 14 t.

no, to dobrze, że nie jestem sama z tym brakiem mdłości, od razu mi lepiej. muszę przestać czytać internet, bo tam same czarne scenariusze ;)
ja jak czytałam to tylko o dobrych rzeczkach, co się zmienia w danym tygodniu, co nowego wyrosło dzieciaczkowi i takie tam heheh

kobiety a jak u Was z Mikołajem, my like cały miesiąc jak jest niegrzeczna straszymy, że mikołaj nie przyjdzie i nie będzie prezentu pod choinką, a tu nagle babcia mówi, bądz grzeczna to Ci Mikołaj coś wsadzi pod podusie... no i co głupieje to dziecko... jak tłumaczycie swoim? jest gwiazdor i mikołaj czy jak? dajecie tylko symbolicznie coś słodkiego czy prezenty?

u nas mikołaj "zostawia" dzieciom małe paczuszki słodyczy, a gwiazdor przychodzi w wigilie po uroczystej kolacji i rozdaje prezenty, dzieci muszą powiedzieć czy były grzeczne i dostają od nas jakąś zabawke ( do 50zł) plus trochę słodyczy.. też tłumacze że Gwiazdor przychodzi tylko do grzecznych dzieci i że on wszystko widzi jak dzieci się zachowują..

u nas mikołaj "zostawia" dzieciom małe paczuszki słodyczy, a gwiazdor przychodzi w wigilie po uroczystej kolacji i rozdaje prezenty, dzieci muszą powiedzieć czy były grzeczne i dostają od nas jakąś zabawke ( do 50zł) plus trochę słodyczy.. też tłumacze że Gwiazdor przychodzi tylko do grzecznych dzieci i że on wszystko widzi jak dzieci się zachowują..
Moja chyba jeszcze za mała, żeby to załapać hmm
wiecie cooo kawa przestała mi smakować iii zabiłabym za kebaba;/

Dziewczyny, zauważyłam, że spora tutaj grupa nas mieszka w W-wie. Jeśli macie abonament w Lux Medzie to zwróćcie uwagę gdzie robicie usg. Mój lekarz prowadzący sam przyznał, że sprzęt w tych placówkach nie jest dokładny i ma już swoje lata. Pierwsze usg zrobiłam prywatnie i okazało się, że pojawił się krwiak podkosmówkowy. Po tygodniu miałam zrobić usg w Lux Medzie. Pani doktor zrobiła go bardzo dokładnie, ale niestety na tym sprzęcie niczego nie zauważyła.

reklama
Kagusia ją wczoraj kupiłam sobie zestaw kebab :-) tez mialam takiego smak że szok :-) coli mikołaja to mija jjeszcze nie kuma co chodzi. Kupiłam mu drewniany pociąg i tablice magnetyczną z różnymi figurkami. Nie kupuje drogich prezentów bo on to mały niszczyciel jest:-D

Do góry