reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Milosc - a no tak przepraszam, pomylilo mi się, kto o których hormonach pisał. Bardzo Ci współczuję tych dodatkowych stresów.

Blacksilk - musisz kod suwaczka wstawić w stopce w edycji profilu i wklejasz ten bbcode

Ja w moich obu pierwszych ciążach miałam 0 mdłości, tylko spać mi się chciało. A teraz mam jakieś dziwne jedzeniowe jazdy - głód na maksa, niedobrze mi od intensywnych zapachów i z głodu właśnie, zachcianki mam ciągle, i raz np. aż upiekłam sobie ciasto czekoladowe, zjadłam dużo, rodzina też, ale zostawiłam sobie kawałek na później i przez dwa dni patrzyłam na niego z niesmakiem, aż oddałam mężowi, hehehe. I w danej chwili to tylko ta jedna konkretna rzecz do jedzenia mi pasuje, a potem już zupełnie inna.

A apropo tych wizyt to chodzi o to, żeby jakiś ziomek lekarz, który nie pracuje z nfz Ci nie wypisał skierowań na takie i siakie badania, więcej niż te niezbędne, bo to są dodatkowe koszty, a dobrze wiemy, że nfz ledwo sobie radzi.

Ostatnia edycja:
reklama
miq no właśnie dla mnie to jest news. Nie interesowałam się zbytnio w pierwszej ciąży nfz w zasadzie chodzący ze mnie okaz zdrowia i na nfz byłam ostatnio chyba w podstawówce na szczepieniach i tak o... dentysta no i dermatolog jak była potrzeba wołałam prywatnie bo szybciej no i nie z wielkiej łaski. Niby taka praktyka no ale składki płacić trzeba... ehh masakra, dokładnie taki klimat. :(

A propo z listy wychodzi że jest nas 27 :) no 26 bo miałam usunąć wendzie która przeszła do czerwcówek :) Już wiadomo skąd nam tyle postów rośnie he he :-):-):-)

EwciaZ dziękuję. Chyba działa :-)
Odnośnie jeszcze dolegliwości ciążowych to moje są dość dziwne. Co noc mam coraz bardziej śmieszne i absurdalne sny. Do tej pory nigdy nie pamiętałam co mi się śniło, a teraz wszystko jak w co dopiero obejrzanym filmie :-)

Ostatnia edycja:
EwciaZ dziękuję. Chyba działa :-)
Odnośnie jeszcze dolegliwości ciążowych to moje są dość dziwne. Co noc mam coraz bardziej śmieszne i absurdalne sny. Do tej pory nigdy nie pamiętałam co mi się śniło, a teraz wszystko jak w co dopiero obejrzanym filmie :-)

Jak Ci się udało to wytłumaczyła byś mi jak eee przedszkolakowi :) też chciałam stópkę no ale coś nie idzie :)

sądzę że normalne:) każdy organizm jest inny, ja przy pierwszej ciązy czułam się świetnie tylko zmęczona czasem byłam.. więc nie ma co martwić się na zapas:) ja teraz jakieś 3 tygodnie miałam ciągle mdłości, czułam zmeczenie a teraz mi wszystko przechodzi.. też troche się obawiam bo wizytę ma dopiero w czwartek ale pociesza mnie fakt że brzusio mi już widać:)

reklama
25% kobiet nie ma w ciąży mdłości i powinnyśmy się z tego cieszyć. Jutro Mikołaj :-) Z racji tego, że nie mamy jeszcze dzieci, odwiedzamy dzieci przyjaciół z przesyłką od świętego :-)

Do góry