reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Witam wszystkie lipcóweczki :) Czy są mamusie z Gorzowa Wlkp.?

Ja mieszkam w okolicy.

Jeśli chodzi o dzieci Kundy to tez myślę, że pomoc przyda się w każdej chwili teraz angażują się wszyscy a za miesiąc czy dwa nie wiadomo jak będzie. Teraz pewnie są zasypiani wszystkim. Która chce może niech się dołączy do dziewczyn z fb a my zorganizujemy cos Może bliżej końca wakacji jak będą wyprawkę do szkoły kompletowac?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale jestem nieprzytomna dziś. U nas nie pada juz, ale jest zimno :( ciśnienie niskie chyba bo bym w kółko spała. W nocy dramat. W każdej pozycji mi niewygodnie. Jestem śpiąca rano, ale tak mnie boli wszystko, że nie mam ochoty leżeć dłużej.

Dzwoniłam do położnej śr, wydaje się bardzo miła. Ma zadzwonić w poniedziałek i się umówimy.

my dziś byliśmy w lodziarni, potem na zakupach (A. kupił bluzę dla siebie i spodnie dla małego), a teraz leniu****emy (;

w ogóle się niemiłosiernie wkurzyłam, bo zamówiłam tę koszulę, co wam linka wrzucałam, i babka nie zaksięgowała mojej wpłaty, więc w rezultacie dopiero dziś dostałam paczkę (a płaciłam we wtorek w zeszłym tygodniu) i jeszcze się okazało, że mi zły rozmiar wysłali... szału można dostać.

Ja poprosze dane do przelewu dla Kundy, dołączę sie do tej facebookowej zbiórki.

Wiecie, właściwie to my w sumie niewiele wiemy o Kundzie, ja bym zostawiła zbiórki i robienie paczek osobom ktore ją znały, takim które wiedzą co jest potrzebne i które będa mieć kontakt z jej mężem, żeby sie nei okazało że zostaną zarzuceni paczkami np. zbyt dużej ilości małych pampersów, albo przyborów szkolnych a tu się okaże że chłopcy dostaną wsparcie od miasta albo stypendium. Lepiej wyslac po te 20zł i niech ojciec sam zdecyduje na co przeznaczy pieniądze - może mu bardziej potrzeba na pogrzeb niż na dzieci, nie wiemy tego przecież.

O matko co za szalony dzień. Byłam z mala u pediatry i ma ospę z powiklaniami uszy gardło zawalone. Najbardziej martwi pani doktor ze mała wymiotuje i dała na wszelki wypadek skierowanie do szpitala jak dalej będzie wymiotowac. Ale jest poprawa po lekach apetyt wraca frytki musiałam jej usmażyć trochę pojadla i teraz chrupki wcina :D zobaczymy co to jutro będzie.
Za jechaliśmy jeszcze do tesco na zakupy i jak mnie na dole brzucha z obu stron zaczęło ciągnąć boleć ze nie mogłam chodzić. Mąż latał po sklepie a ja stałam. ledwo do samochodu doszłam. Jak narazie nie boli.
Tak się przestraszylam...
Chyba naprawdę trzeba zacząć torbę do szpitala pakować :)

reklama
Ja nie wiem jak ten mój dzieć leży teraz w sumie. Znowu najbardziej czuje ją na dole, teraz to bardziej są takie wypychania (jakby się przeciągała), u góry rzadziej... Nie wiem czy rękami tak macha czy się przekręciła znowu?

Z urlopem chyba wyszła kaszana i nigdzie nie pojedziemy.. może na jakieś 2 dni ledwo... no nie ma kiedy zupełnie... Teraz mąż w sumie mógł, ale z taką wszawą pogodą to się przecież nie opłaca nigdzie jeździć. Ma być ładnie, to z kolei on nie może i taka lipa :(

Do góry