Co do tygodni ciąży, to uważam, że system stosowany przez lekarzy "pacjentka w 16 tygodniu", gdy np. jest 16t5d, jest nielogiczny. Powinni mówić "pacjentka skończyła 16 tygodni ciąży". To tak jak z dziećmi - noworodek jest w 1 miesiącu swojego życia a nie zerowym, podobnie jak niemowlę jest w 1 roku życia a nie w zerowym. Ja np. teraz mówię, że jestem w 18 tygodniu.
A na infekcje bakteryjne/grzybicze pochwy niezmiennie polecam Lactovaginal. Podleczyć się z 5-6 dni z rzędu na noc, a potem raz w tygodniu profilaktycznie zakładać kapsułkę na noc. Nic na mnie tak dobrze nie działa, a i jest to sposób polecany przez ginekologów (ostatnio miałam przyjemność być na sympozjum ginekologicznym).
A na infekcje bakteryjne/grzybicze pochwy niezmiennie polecam Lactovaginal. Podleczyć się z 5-6 dni z rzędu na noc, a potem raz w tygodniu profilaktycznie zakładać kapsułkę na noc. Nic na mnie tak dobrze nie działa, a i jest to sposób polecany przez ginekologów (ostatnio miałam przyjemność być na sympozjum ginekologicznym).