reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Padam na nos... Shila daje nam popalic, jest kochana ale roboty full przy niej. Kregoslup mi siada... Wczoraj w srodku nocy Lukasz musial jechac po tabletki dla mnie...

Monia,bardzo mi przykro,mam nadzieję,że jest już lepiej...

Dziewczyny,używacie aplikacji ciazowych na telefonie??? Ja wiele już ściągnęłam,ale jakoś w każdej mi czegoś brak.....

moj maly chyba lubi mnie kopac w pecherz bo co chwila latalabym do wc.

Enter ja nie urzywam bo wg mnie lubie internrtu na tel bo malo co widze juz wole tablet

hej dziewczyny!
ja kilka dni nie czułam się najlepiej, ciągle coś mnie bolało.. a dzisiaj jak ręką odjął :) to pewnie po wczorajszej wizycie u kosmetyczki hehe:)
o wczoraj również czuję silniejsze kopniaczki mojego maluszka.. :)
monia współczuje mam nadzieję że już lepiej

Mnie od 2dni pobolewa wieczorem brzuch. Ruchy czuje,ale nadal bardzo delikatne.

Kagusia, to pewnie po tej kosmetyczce:thumbup::thumbup::thumbup:

akurat porównywanie do wieku nie ma sensu, bo jak dziecko ma 2. urodziny, to po nich mówisz, że ma 2 lata, a nie że jest w 3. roku życia. a do tygodni ciąży stosujesz tu odwrotną logikę zupełnie.
i tu ma 100% racji u takiego maluszka w brzuszku każdy dzień to wielka zmiana, codziennie rośnie, zaczynają rozwijać się kolejne organy, zaokrąglając do przodu powodujemy, że dzieciątko może nie być rozwinięte w takim stopniu jak tydzień ciąży, a gdy podamy już ten pełny to nie jest to krzywdzące dla dziecka, Im bliżej końca tym ważniejsze aby dokładniejsze podawanie tygodnia ciąży np gdyby doszło do wcześniejszego porodu i trzeba by było podać sterydy na płucka itd.

ah wczoraj mężuś zabrał Nas (3) na kebaba, taka przedwczesna kolacja walentynkowa hehe Wiecie co przed ciążą z pierwszą córcią byłam w tym miejscu wielokrotnie i nigdy nie było tam dzieci, a przynajmniej ich nie zauważałam a wczoraj aż 3 i całkiem przypadkiem druga znajoma w ciąży:) Jak to się mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia heh Swoją drogą po całej tej aferze pieluszkowej sama obserwowałam reakcje innych ludzi, którzy byli bez dzieci, bo przecież wcale nie musiało im się to podobać...

I wczoraj mężu dał mi znowu do myślenia, już imię dla córci wybrane, w brzuszku mieszka Emilka atu mówi do mnie wiesz Emma też może być :szok: mi potwornie to imię podobało się jeszcze przed ciążą, a już oszalałam na jego punkcie po reklamie "aa to jest Emma" heh ale on zawsze reagowała nieee, skąd ta zmiana. Pytałam mojej małej mądrali i tak bosko wymawia Emma, że płakać się chce, ciekawe co dziadki by powiedzieli, "cóż za wymysł"

Pieczecie pączki?

Cześć dziewczynki, chyba i mnie moje dziecie postanowilo doświadczyć i w koncu się mocniej ruszyć. Tak mi sie przynajmniej wydaje :)
Zrobiła mi sie za to opryszczka. I tak wyjątkowo boli skubana że nie wiem jak to ogarnąć. Chyba po prostu przetrwać :/ Swoją drogą niby l4, chora nie jestem, mrozu nie ma, nadmiernych upałów też.... nie wiem skad sie wzieła :/
Z tygodniami ciązy ja też zaokrąglam w góre ale jakie to ma znaczenie... Gin w karcie wpisuje zawsze dwa tyg i łamie je przez siebie.
Monia, trzymaj sie i odpocznij. Oby psina Cie oszczedziła, pamietam jak mój potrafił mnie wypompować a w ciązy przecież nie byłam...

Miq,nie,ja tylko je wcinam,mezus przed pracą zostawił mi świeżutkie w kuchni:D:D:D
Moja córcia ma na drugie imię Emma,po prababci....

Avalka,opryszczka to wirus,wyskakuje przy osłabieniu organizmu....

reklama
Miq,nie,ja tylko je wcinam,mezus przed pracą zostawił mi świeżutkie w kuchni:D:D:D
Moja córcia ma na drugie imię Emma,po prababci....

Avalka,opryszczka to wirus,wyskakuje przy osłabieniu organizmu....

Mi sie nie chce robić, zresztą mam zakaz od męża "0" gorącego oleju, ale mamcia zaprosiła Nas na pączki a do niej mamy ok 40-50 km:sorry:
a prababcia z Polski, u Nas były takie imiona? Używacie go?

Do góry