reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

dziewczyny, skoro mowa o tygodniach ciąży, mam chyba ciut głupie pytanie ;)....jak to się liczy?w sensie np. 18tyg i 2 dni, to jeszcze 18-ty czy już 19-ty tc?

To 18 tc liczą się pełne tygodnie 18t5d to też nadal 18 tc,w przypadku ciąży nie zaokrągla się do przodu

Oj u mnie ta maść też musi być pod ręką,używałam też dla córki na odpażenia

reklama
To 18 tc liczą się pełne tygodnie 18t5d to też nadal 18 tc,w przypadku ciąży nie zaokrągla się do przodu

Oj u mnie ta maść też musi być pod ręką,używałam też dla córki na odpażenia

To nie chodzi o zaokraglanie. Po prostu skonczone 18 i pare dni to jestes w trakcie 19 tego tygodnia ciazy

A ja właśnie częściej spotykam wersję Klaudii i sama ją stosuję, nawet od lekarza tak słyszałam, więc jak kto chce :) chociaż lekarz najczęściej mówi dokładnie skończony tydzień i dzień, więc rzadko mówi o samym tygodniu :p
Np. Jak ja mam 18t2d, to skończyłam 18sty tydzień a jestem w 19stym, tak samo jak mam urodziny, skończę 23 lata i zacznę 24ty rok życia :)

Tak samo pisze ze liczymy tygodnie od pierwszego dnia OM. Czyli w pierwszym tygodniu bylybysmy dwa razy. Raz od rozpoczecia i drugi raz po skonczeniu tygodnia. Ale kazdy liczy jak chce :) ja wole tak :) i tak mi liczy apka na smartfonie :)

hej a tak z innej beczki, siedzialam w internecie i dowiedzialam sie ze od marba tego roku wprowadzaja jakies zmiany w nadawaniu imion, tu macie kopie tego co znalazlam "Od 1 marca 2015 roku możliwe będzie nadawanie dzieciom imion obcego pochodzenia. Rodzice nadal będą mogli nadać dziecku maksymalnie dwa imiona, nie będą one mogły być zdrobniałe, uwłaczające ani ośmieszające. Kierownik USC nadal będzie decydował, czy wybrane imię spełnia powyższe wymagania." czyli spokojnie moj benek bedzie mogl byc Benjaminem :D

hej a tak z innej beczki, siedzialam w internecie i dowiedzialam sie ze od marba tego roku wprowadzaja jakies zmiany w nadawaniu imion, tu macie kopie tego co znalazlam "Od 1 marca 2015 roku możliwe będzie nadawanie dzieciom imion obcego pochodzenia. Rodzice nadal będą mogli nadać dziecku maksymalnie dwa imiona, nie będą one mogły być zdrobniałe, uwłaczające ani ośmieszające. Kierownik USC nadal będzie decydował, czy wybrane imię spełnia powyższe wymagania." czyli spokojnie moj benek bedzie mogl byc Benjaminem :D

Ooo to super ! Ciekawe czy urzednicy tez juz o tym wiedza :)

reklama
Do góry