reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ech, jakoś siły nie mam, chyba wymęczył mnie ten weekend. Jutro rano lecę na badania, a wizyta za tydzień. Mi lekarz też zalecił odstawić kwas foliowy, a jeżeli chcę łykać witaminy to te z omega 3 w składzie.

Ewczis - szybkiego zwalczenia infekcji życzę!

Napiszę jeszcze tylko, że w Room Escape było suuuuper, świetna zabawa! I Olga tam nie był potrzebny w ogóle język polski, same cyfry i obrazki:)) Za miesiąc wybieramy się zaliczyć następny pokój:))))

reklama
mi na zapalenie tak doraznie zawsze pomagaja cieple dlugie kapiele, nie jest to co prawda wskazane ale pomaga na troche no i urofuragina dostepna bez recepty ale nie wiem czy mozna ja brac w ciazy

Ja też mam już mój ulubiony olejek migdałowy z L'Occitane. Używałam w obu ciążach i mam jeden mały rozstęp. Trochę nie wierzę, czy to smarowanie ma jakiś wpływ, czy raczej predyspozycje w tym genetyczne.

Ewcia :szok: współczuje mam nadzieję że szybko przejdzie.

Urafuraginum ja dostałam w pierwszej ciąży ale od lekarza na 10 dni. Bardzo żółte siusie po nim były ;)

Ewczis współczuję dolegliwości. Jeśli Cię mocno przyciśnie, to polecam No-Spę, żeby złagodzić skurcze pęcherza. No i tak jak dziewczyny piszą, pij dużo płynów i zakwaszaj mocz.

enter, rozumiem Twoje obawy co do ruchów. U mnie też ciągle skąpe. Może jeszcze zbyt wcześnie. Albo jesteśmy takie zabiegane, że je przegapiamy. ;-)

aneczko, przykra sprawa z szefem. Nie wyobrażam sobie, żeby mieć przymus pracowania bez względu na okoliczności. Przecież na tyle rzeczy nie mamy wpływu!

Obecnie mam w planach pracować do lipca. Sądząc po pierwszej ciąży, to powinno być dobrze (wtedy byłam studentką i zaliczyłam szczęśliwie wszystkie zajęcia, a nawet na tydzień przed porodem zdawałam wielki egzamin z interny :-D). Moja praca ciężka nie jest, no i ciągle jestem otoczona lekarzami, więc czuję się w niej bezpiecznie. ;-)

No i u mnie kolejna bezsenna noc. Wierce się z boku na bok, raz mi gorąco raz zimno i jeszcze na dodatek robie się głodna.!! Dziewczyny powiem wiem, że codziennie występują u mnie co raz większe obawy co do wyglądu.. nie chodzi o wagę bo ja zawsze można zzucic ale tak się boje o rozstępy i ta skórę ze sobie nawet nie wyobrażacie. Wiem ze wygląd to nie wszystko i najważniejsze jest zdrowie dziecka ale nie daje mi to spokoju. Na dodatek wczoraj zobaczyłam na nodze dość spora ilość tych cholernych pasków a przytyłam dopiero 3 kg.. masakra. Siedzę i chce mi się plakac na samą myśl co będzie potem bo wiem ze z psychika może być ciężko. :((
Dzisiaj w planach detysta i wypełnienie po leczeniu kanalowym, a jutro misze się wybrać na krew bo piątek coraz bliżej a ja co raz bardziej zwlekam :D
Eh, przezucam się na drugi bok i bede obserwować druga ścianę wraz z wsluchiwaniem się jak T chrapie wrr :[ mam nad sobą okno dachowe, szkoda ze niema gwiazd to może jak bym je liczyła to szybciej bym zasnęła :D

reklama
Jeszcze gdyby w sypialni był telewizor, a ja sama walczyłam z T, że sypialnia jest od spania i kategorycznie ma go tam nie być.. tak to chociaż bym jakis film obejzala to i oczy by się może zmęczyły a tak to leżę jak głupek i patrze w sciane :o a na to żeby wyjść z pod kołdry i iść do zimnego pokoju gdzie jest tv, oj ciężka sprawa i po drugie lodówka za blisko :D

Do góry