reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ewczis gratuluję poznania płci dziecka:tak:szybkiego wyleczenia pęcherza!!&&
Dziewczyny Ja też się obudziłam o 4 i był problem z zaśnięciem...uroki ciąży
Martyska nie przejmuj sie nie znikną ale zbledną na tyle że będą prawie nie widoczne znam takich pań wiele sama jestem jedną z nich.Predyspozycja skóry i smarowanie nawet mało daje.Mnie mówili że nie będę mieć Bo moja Mama nie ma phy,a to że ja nie jestem moją mamą i mam dotarło jak sie pojawiły:-p
Właśnie posilamy się super zdrowym sniadankiem(tosty) i pewnie będziemy zmykać pozałatwiać parę spraw na "mieście",jutro do lab rano z Zochem..będzie ciekawie,po południu pewnie odbiór wyników i pełna gotowość do wizyty zostanie osiągnięta.

reklama
Ninex dziekuje a co do pecherza calo noc chodzilam pilam wode z cytryna i herbate az moje siku zrobilo sie zoltawe a nie bezbarwne jak mialam i jest juz lepiej ale i tak ide do lekarza ...

Ja stosuję cetaphil emolient apteczny ale to tak wg normalnie dodatkowo z powodu ciąży na brzuch kupiłam oliwkę babydream dla ciężarnych na razie jest ok stare rozstępy bez zmian nowych brak ale to jeszcze dużo czasu:-p

Witam ze sniadankiem, mi roztepy nie znikly ale praktycznie wogole ich nie widac tak jak blizn trzeba sie wpatrywac wiec luz

aa i jeszcze dobre jest używanie naturalnego kolagenu, drogi kosmetyk bo ja zapłaciłam 120 zł ale jest wart swojej kasy mi zaczęły z nikać te które jeszcze koloru nie zmieniły po porodzie na pewno znowu będę używać :)

A ja choc nie znam to mam przeczucie ze bedzie dziewczynka. Pozatym czytalam ze po tetnie plodu mozna okreslic. Ze niby powyzej 140 to dziewczynka... te co wiecie juz: sprawdza sie u Was???

U mnie jest 158 i dwa razy potwierdzone że synuś :p

Czytam Was i czytam a nigdy jakoś nie mam weny odpisać :zawstydzona/y:

Rozstępy pojawiły się u mnie pod koniec ciąży
Szczerze mówiąc jakoś mi nie przeszkadzają
Bardziej chyba brzuszek mi przeszkadzał którego nie mogłam zgubić i wrócić to stanu przed ciążą

Teraz mam już 5 latka w domu więc nie mam czasu na błogie leżenie tak jak w 1 ciąży i może dzięki temu będę w dobie formie hehe

Ostatnia edycja:
hej czytalam ostatnio ze nasze dzieci slysza juz niektore dzwieki i widza swiatlo przez brzuch i ze niby na nie reaguja, postanowilam to sprawdzic wczoraj przed polnoc, tak wraca narzeczony z pracy, maluch juz chyba sie uspokoil bo nie czulam zadnych wiekszych ruchow, zawsze harcuje miedy 20 a 23 :) przylozylam latarke do brzucha i nawet nie minelo pol minuty jak mi w ta latarke tak kopnal ze nawet narzeczony sie zdziwil hehe byscie widzialy jego mine :) po paru minutach jak przestalam meczyc dzidzie tym swiatelkiem to moj tylko do mnie ze jeszcze dziecko sie nie urodzilo a ja juz mu spac nie daje, ale tyle co mnie przez te 10 minut nakopal i naszturchal to bylam tylko zadowolona bo go czulam tak mocno jak jeszcze nigdy wczesniej :D

reklama
Ja od pierwszych tygodni stosuje Palmersa na zmianę z oliwką z rossmana.
Ostatnio kupiłam jeszcze oliwkę z Musteli - bardzo fajnie się wchłania, ale jest mniej tłusta niż rossmanowska.
Zobaczymy jakie będą efekty tego wcierania :)

Do góry