reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny, ja się boję tego USG... Nie wiem dlaczego, ale panicznie się boję...:dry: Też się tak bałyście/boicie?
Może nie panicznie, ale ja się denerwowałam..średnio dziś spałam, w drodze do gabinetu to mnie brzuch z nerwów bolał.. Można sobie tłumaczyć, że nerwy nic nie dadzą itp.. ale rozum sobie, serce sobie :/

O to jesteśmy 3:)

multi ja w pierwszej ciąży dopiero na wizycie dowiedziałam się,że to jakieś ważne nadania a teraz jakoś "0" stresu

katola to Twój bobas największy z tych lipcowych:D

Dwoją drogą,który termin porodu uważacie za najbardziej wiarygodny wg OM czy USG?
U mnie tylko termin z USG jest wiarygodny, więc nie mam dylematu.. Mam cykle nawet po 50 - 60 dni, termin z OM wychodzi mi na połowę czerwca, więc bez sensu. Zależy jakie macie cykle.. jak modelowe 28 dni, to to się powinno w miarę pokrywać, a jeśli dłuższe to OM staje się coraz mniej dokładne.

reklama
U mnie tylko termin z USG jest wiarygodny, więc nie mam dylematu.. Mam cykle nawet po 50 - 60 dni, termin z OM wychodzi mi na połowę czerwca, więc bez sensu. Zależy jakie macie cykle.. jak modelowe 28 dni, to to się powinno w miarę pokrywać, a jeśli dłuższe to OM staje się coraz mniej dokładne.

I u mnie tak skakaly raz 34 raz 50 wiec ufam dacie z usg.
Ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi :D
Zjadlam ciasteczka maslane zagryzlam zielonymi oliwkami I zmykam spac
Kolorowych mamuski :*

I u mnie tak skakaly raz 34 raz 50 wiec ufam dacie z usg.
Ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi :D
Zjadlam ciasteczka maslane zagryzlam zielonymi oliwkami I zmykam spac
Kolorowych mamuski :*

Ale mieszanka wybuchowa,ja bym wisiała nad wc heh

U mnie między terminami tylko 4 dni różnicy a pierwdza córka tydz po terminie

W zasadzie to żaden ja nie biorę na serio ;) podobno chyba co 4 kobieta rodzi we terminie podanym przez lekarza... jest nas juz z listy 44 sztuki wiec 11 teoretycznie urodzi w terminie he he ;)

Dwoją drogą,który termin porodu uważacie za najbardziej wiarygodny wg OM czy USG?

U mnie 100% USG, zaszłam w ciążę dokładnie 30dnia po miesiączce, święcie przekonana że regularne od roku cykle 30dniowe nadal są regularne:confused2: Duży stres przesunął cykl o 2 tygodnie, daty ostatniej miesiączki mi nie wpisali w kartę ciąży żebym nie miała problemów, wpisali tylko datę porodu z usg. Ile ja się nawyzywałam i naklęłam na poczatku, to byście nie uwierzyły że teraz się cieszę z dziecka:zawstydzona/y: Nie mogło to kurna miesiąc poczekać aż do pracy pójdę?? Zostałam się na lodzie bez żadnych świadczeń:-(

Hej, dziewczyny. Gratuluję udanych wizyt. Ja w czwartek mam swoje usg i trochę już się denerwuję, czy wszystko będzie dobrze.

A propos terminu porodu OM a USG, to w poprzedniej ciąży wiedziałam dokładnie kiedy miałam owulację i kiedy zmajstrowaliśmy bobasa i był to idealnie 28 dniowy cykl, a jednak USG wciąż pokazywało termin porodu o tydzień wcześniej niż OM. Urodziłam 10 dni przed terminem z OM. Tak więc raczej USG trzeba brać pod uwagę i to też głównie to z I trymestru, bo potem pomiary już się bardzo różnią u różnych dzieci i nie ma to wpływu na termin porodu. :tak:

u mnie znowu nie fajna noc.. znowu biodra wiezadla bolaly i nie moglam ulezec ani na jednym boku ani na drugim.. na plecach wogole;/ ja nie wiem jak tak dalej pojdzie to bede spac na krzesle;/

ja mam termin wg usg ponieważ napewno nie zaszłam w ciąże wg Om bo jak byłam na pierwszej wizycie nic nie było widać pęcherzyka w 6tc. Więc też uważam tylko Usg choć i tak urodzi się jak bedzie gotowe:)

hej witam sie i ja.
Gratuluję udanych wizyt :-)
Wczoraj bolała mnie głowa więc nie chciało mi się pisać.
Po wizycie w skrócie wszystko ok tylko ryzyko wystąpienia trisomii mi strasznie wzrosło, z wieku wychodziło 1:732, a z badania przeziernosci 1:103, kurczę trochę sie wystraszyłam! co mam o tym mysleć? nie chcę szukać w googlach bo sie tylko wystraszę i tyle.
NT wychodzi 2.8
reszta pięknie dzidziuś 2 dni starszy - termin 24 lipiec
CRL 60,8 lekarz powiedział że długie nogi ma ;-)
ale co to nie chciał powiedzieć bo stwierdził, że to za wcześnie i często są przekłamania.

reklama
hej witam sie i ja.
Gratuluję udanych wizyt :-)
Wczoraj bolała mnie głowa więc nie chciało mi się pisać.
Po wizycie w skrócie wszystko ok tylko ryzyko wystąpienia trisomii mi strasznie wzrosło, z wieku wychodziło 1:732, a z badania przeziernosci 1:103, kurczę trochę sie wystraszyłam! co mam o tym mysleć? nie chcę szukać w googlach bo sie tylko wystraszę i tyle.
NT wychodzi 2.8
reszta pięknie dzidziuś 2 dni starszy - termin 24 lipiec
CRL 60,8 lekarz powiedział że długie nogi ma ;-)
ale co to nie chciał powiedzieć bo stwierdził, że to za wcześnie i często są przekłamania.

Na pewno nie panikuj,jeżeli lekarz nie wysłał Cie na inne badania to jest wszystko ok Czasami wyniki są baaaaardzo złe,wskazujące na najgorsze a dzieciaczki sie zdrowe rodzą

Do góry