reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ada, współczuję. :-(Mogę Cię jedynie pocieszyć, że organizm szybko wraca do siebie po poronieniu, a ponoć ciąże po poronieniu statystycznie częściej kończą się happy endem.

Pani.olga, gratuluję dobrych wieści. Nie ma to jak odetchnąć z ulgą. :-) Ja może odetchnę dopiero 15 stycznia, bo mi przełożyli usg z 8.01. :wściekła/y: To już będzie 13t2d i teoretycznie moglibyśmy podejrzeć płeć, ale ja w tej ciąży chcę mieć niespodziankę. Mąż na początku się buntował, ale chyba jednak na to pójdzie (bo boi się, że gdyby lekarka powiedziała tylko jemu, to mi się niechcący wygada ;-)).

Kurcze, brzuszek już mi zaczyna wystawać. Już się nawet pożegnałam z jednymi dżinsami, a i z moimi ulubionymi lada dzień będę musiała się rozstać...

reklama
hej!
przepraszam, że się długo nie odzywałam ale pochłonęły mnie przygotowania do świąt. u mnie wszystko w porządku. w piątek miałam USG genetyczne, malutek ma 6 cm i jest mega ruchliwy - nie pamiętam żeby pierworodna tak szalała na którymś z USG. czekam jeszcze na wyniki testu PAPP-a ale te pewnie będą dopiero po świętach. co do dolegliwości to u mnie nadal żadnych nie ma, czuję się świetnie i gdyby nie lekko zaokrąglający się brzuszek to mogłabym czasami zapomnieć o ciąży

jutro chcemy się pochwalić rodzince i już się nie mogę doczekać ich reakcji a po nowym roku powiem w pracy:-)

juz jestem...ale mialam dzis dzien...
Maly malo ruchliwy trzeba go bylo obudzic bo sobie spał i tak wielkości o dzien starszy niż planowo wiec ok dl 54 mm, serducho bije 161ud/min.
wad zadnych nie widac a krew pobrana i wyniki za 2-3 tyg bo swieta

Martyska - tak na dole brzucha kilka mi wyszło, ale na szczęście nisko, to się schować da pod bielizną :p ale na biuście też juz mam malutkie ale już zbladły :)

U mnie też przed wigilią dużo roboty, nie wiadomo w co ręce włożyć, a najchętniej to bym poszła spać :) ale zaraz się biorę za sałatkę jarzynową, bo tak za mną chodzi już z 3 tygodnie :))

hey dziewczyny po pierwsze gratuluje udanych wizyt:-) ja też po wizycie najważniejsze to z maluszkiem wszystko ok rośnie sobie ale okazał się tydzień młodszy crl 47mm czyli według usg 11 tydzień i 3 dzień chyba spał albo odpoczywał z rączką założoną za główkę jak na wczasach ;-) co do tej bilirubiny to powiedział że tak się zdarza i się nie przejmować .............żadnych badań nie zleciła nawet zapytałam czy nie trzeba ............

i powiedziała że dziś miała zrobić to genetyczne ale że niby jeszcze dzidziuś za mały i nie pomierzy wszystkiego i kazała przyjść za 2 tygodnie tylko że zapisała mnie na 13 stycznia a to przecież za 3 tygodnie i będzie juz 14tc właśnie próbuje się do niej dodzwonić że chyba się pomyliła bo będzie za późno na genetyczne ???

A co do tętna to PODOBNO jak jest takie wysokie to na chłopca:-pMoja dzidzia ma 177 i jedna znawczyni mi to przepowiedziała:laugh2:
Nie martwcie się tymi objawami już za chwilkę 2-gi trymestr i to normalne dojdą inne!!!Będzie na co ponarzekać:rofl2:

U was też tak nie świątecznie,Ja najchętniej bym cały ten okres przespała,a mam możliwość bo mąż a 5 dni wolnego.W dodatku Zocha znowu chora:-(

Kiepski znachor z tej znawczyni ;) w mojej pierwszej ciąży młodej pikało pod 190 ;) więc co ma być to będzie he he ;)
Ja dopiero skończyłam prasować przed mną zakupy, odkurzanie, łazienka, kurze, mycie podług a i oczywiście kochana ryba grecka :D nie po to dzisiaj mokłam w końcu na bazarku w oczekiwaniu na szanownego dorsza :/

hey dziewczyny po pierwsze gratuluje udanych wizyt:-) ja też po wizycie najważniejsze to z maluszkiem wszystko ok rośnie sobie ale okazał się tydzień młodszy crl 47mm czyli według usg 11 tydzień i 3 dzień chyba spał albo odpoczywał z rączką założoną za główkę jak na wczasach ;-) co do tej bilirubiny to powiedział że tak się zdarza i się nie przejmować .............żadnych badań nie zleciła nawet zapytałam czy nie trzeba ............

i powiedziała że dziś miała zrobić to genetyczne ale że niby jeszcze dzidziuś za mały i nie pomierzy wszystkiego i kazała przyjść za 2 tygodnie tylko że zapisała mnie na 13 stycznia a to przecież za 3 tygodnie i będzie juz 14tc właśnie próbuje się do niej dodzwonić że chyba się pomyliła bo będzie za późno na genetyczne ???

Przyciśnij ją o zmianę terminu, powyżej 13t6dc dziecko jest za duże na te usg genetyczne i wynik podobno nie jest miarodajny :/

Szukam chętnej która po ściera kurze, po odkurza i zmyje podłogę :D po drodze niech zrobi proszę też zakupy ;) he he Któraś chętna? :-D:-D:-D

Postaram się Was nadrobić jak wrócę do domku po Świętach. Póki co:
blog_cj_3166722_3328103_tr_mik10.jpg:-D:-D:-D

Załączniki

• blog_cj_3166722_3328103_tr_mik10.jpg
    blog_cj_3166722_3328103_tr_mik10.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Ada strasznie mi przykro :* :(

U mnie troszeczke lepiej dzis bylam pierwszy dzien w pracy po ponad miesiecznej przerwie nie bylo latwo ale dalam rade :)
I tez dzis mialam pierwsze spotkanie z polozna. Zalozyla mi karte ciazy sprawdzila siusiu krew pobrala zmiezyla cisnienie dala witaminki I kilka ksiazeczek do poczytania. Zaproponowala mi sprawdzenie czy bije serduszko bo juz powinno byc slychac przez powloki brzuszne. Ucieszylam sie strasznie. Szukala 10 min I cisza ni ma.. ja lzy w oczach a ona mowi ze prace zaczynam za 2h to mamy jeszcze czas by poszukac tak mi wygnitla ten brzuch I znalazla Bije serduszko najpiekniejszy dzwiek na swiecie!! Wylam ze szczescia przez dobre pol godz nie moglam sie ogarnac heh znow rycze :)
Kochane zycze Wam wspanialych swiat :* prezenty to my mamy w brzuszkach :)

Angi jak skonczy u mnie to posle go do Ciebie ;)
Gratuluje Wam udanych wizyt :*

Załączniki

• 1419357393042.jpg
    1419357393042.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 46
Do góry