reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Dziewczyny, ja też mam mniej objawów :) ale raczej sobie tłumaczę że niedługo będzie 2 trymestr i to normalne :) chociaż brzuch nie urósł mi zbytnio to pojawiły się pierwsze rozstępy :szok::no::no: muszę zakupić jakieś smarowidełko bo jak tak dalej pójdzie to będzie nieciekawie :p

Ehh i tak do póki nie będziemy czuć ruchów będzie też nerw :/ ehhh pewnie za kolejne 7-9 tc ja poczuje pierwsze ruchy buuu

Już nie mogę doczekać się poniedziałku a jednocześnie czuje że będzie stres

Jak tam nastroje przed świąteczne :) Jutro Wigilia :D Kiedy dajecie prezenty ??

Mamy juto na 12:30 Wigilie u teściów potem na 14:30 do mojej mamy a wieczorem wyjeżdżamy do babci Ł i wracamy w II dzień świąt gdzie wpada do nas chrzestny młodej z żoną i nie wiem czy dać jej jutro rano czy poczekać na prezent od nas do drugiego dnia świąt. Mam mały dylemacik ;)

U mnie nastawienie okropne.. przeraża mnie ilość rzeczy które mam do zrobienia a chciałabym się ze wszystkim wyrobić.. cienko to widzę. Ja wigilię U teściów mam na 17 a do mamy na 19 ale nie wiem czy pójdę bo jest mały spór i nawet nie dostałam zaproszenia.. kurcze no tak mi ten jutrzejszy dzień pracujący nie po nosie ze sobie nawet nie wyobrażacie. Ja mojemu T jeden prezent dam juz rano a drugi wieczorem po całym zamieszaniu jak usiadziemy przy choince :)

Ada strasznie mi przykro:-(
Martyska super że sobie wiele spraw wyjaśniliście,zgoda świąteczna:-D i oby iść do przodu:tak:
Pani.Olga fajnie ci że już po wizycie prenatalnej,teraz lawinowo będą się sypać mam nadzieję tylko dobre wieści!!A co do tętna to PODOBNO jak jest takie wysokie to na chłopca:-pMoja dzidzia ma 177 i jedna znawczyni mi to przepowiedziała:laugh2:
Nie martwcie się tymi objawami już za chwilkę 2-gi trymestr i to normalne dojdą inne!!!Będzie na co ponarzekać:rofl2:

U was też tak nie świątecznie,Ja najchętniej bym cały ten okres przespała,a mam możliwość bo mąż a 5 dni wolnego.W dodatku Zocha znowu chora:-(

Ada bardzo mi przykro, trzymaj się cieplutko.

Olga fajnie że już po wizycie i wszystko w porządku, ja idę 02.01 i mam nadzieję że będzie dobrze.

A tak w ogóle ile u was kosztuje badanie prenatalne, bo w Legnicy wydaje mi się dość drogie 250 zł bez płyty.

Miłego dnia życzę.

reklama
Ps. Wizyta juz w poniedzialek- mam nadzieje, ze wszystko będzie w porządku bo jakoś dziwnie się ostatnio czuje i na dodatek jak by dolegliwości ciążowe ustały ?
u mnie to samo;/ aż się boję, ale przecież tydz temu wszytko było ok na usg ahh tlumacze sobie że to juz 10 tc to paskudne objawy odchodzą...

właśnie wracam z USG, Gumiś ma 65 mm, serducho bije 174/min, przezierność karku 1,7 (czyli na 90% wykluczony zespół downa), wiercił się strasznie (:)
pozytywne wieści podnoszą na duchu

ola1212 jak chodze od początku ciąży to tak jak każda wizyta 150 zł, w tym płyta, jak bym chciała iść ot tak to 250 zł ale też z płytą

a tak poza tym to mam meeega lenia, a chciałabym 2 ciasta upiec

Do góry