reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Lucy warto wiedzieć że lek nie tylko wchłania się wtedy gdy go połkniesz tylko również w inne sposoby - lek na powierzchni śluzówki jamy ustnej to wręcz idealne miejsce na bardzo dużą wchłanialność. Choć ten lek o którym piszesz ma magiczne "brak danych" w kwestii ciąży to serdecznie radzę ci z niego więcej nie korzystać. Paradoksalnie często mniej się wchłonie gdy się coś połknie niż trzyma na śluzówkach ( klasyczny przykład wódki w akademiku - trzymamy łyk pod językiem potrafi lepiej "nawalić" niż wypitych kilka bań).
Domowych sposobów nie znam kompletnie niestety.

reklama
aal - no właśnie przeczytałam cały internet, nigdzie nie pisze, że mogłoby to zaszkodzić jakkolwiek... dlatego ośmieliłam się użyć ;) Ale i tak zapytam się gin we środę, czym mam to potraktować. To nie jest byle jaka aphta...nie mogę jeść i pić praktycznie, tak mi spuchło gardło.

Ogólnie to może na samym początku ciąży nie jest to tak istotne ale koleżanka w pracy biurowej pracowała do 5 miesiąca i musiała w końcu iść na l4 bo miala podejrzenie zakrzepicy od dlugiego siedzenia w jednej pozycji. Piszę to na zaś dziewczyny...ale poradzila jedno żeby lepiej iść na zwolnienie po 8 tygodniu bo też myślała co sie może stać w takiej pracy ale jednak wszystko sie powiększa i uciska.
Moja lekarka jak dowiedziala sie ze pracuje w biurze od razu wyslala mnie na l4

Masz racje ze na temat ciazy nie ma danych co do tego produktu ale jak przeczytalam w opisie substancji dzialania niepożądane ze opisywano przypadki zgonu po leczniczym zastosowaniu boru u noworodkow i malych dzieci to uznalam ze chyba lepiej na sluzowke w okresie rozwoju plodu nie kłaść sobie tego :D ale to tylko moje domniemania może przesadzone :p
btw to jest afta, jak chcesz tam wsadzac łacińskie ph to po łacinie afta to aphtosis :)

Ja akurat mam taką pracę, że jak chcę to jestem, a jak źle się czuję to dzwonię i mówię, że będę później albo wcale... Ale zamierzam mocno się rozpieszczać.

Ewunia - ja Ty wytrzymalas 3 tyg bez testu? :)

Mama2raz - :( Trzymam mocno kciuki... A w szpitalu powtarzali juz badanie?

Lucy - nie rob aphtinem... bo to kwas borny/boraks, toksyczny (u dzieci tez sie go odradza uzywac zarowno w kremie jak i na afty). Mi w ciazy z synkiem tez czesto afty i opryszczka wychodzily. Ja z aftami nigdy nic nie robie. Jedz wiecej naturalnych nieslodzonych jogurtow, kefirow...

Ale jak zabieg bez badania????

f2w3rjjgnek3k5rq.png

reklama
Cyntia85

Często mi się okres spóźnial, a cały czas się czułam jakbym miała go dostać. Poza tym bałam się kolejnego rozczarowania przy kolejnym teście wiec stwierdziłam ze wole nie wiedzieć. Teraz myślę że to może i lepień bo od wczoraj wiem ze jestem w ciąży i bardzo się boje. W czw wizyta u lekarza... musi być dobrze !

Do góry