reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Ja mam wizytę 14.01, ciąża na lekach, więc już nic więcej nie mogę zrobić, tylko czekać. Odnośnie witamin to biorę jeszcze to, co mi zostało z przygotowań. Codziennie folian, cytrynian magnezu z b6 (metyl), D, E400, q10, co drugi dzień cholina z inositolem, Dha i L-karnityna 🙂
Jakie leki bierzesz?

reklama
Jak tam dziewczyny? u mnie 5+3 na razie czuje tylko piersi i czasem coś pociągnie w dole brzucha ale tak jakby rzadziej niż wcześniej. Zimno mi i mogłabym spać cały czas :p wizytę mam dopiero 16 stycznia, to czekanie jest najgorsze. Czy robicie jeszcze betę dla sprawdzenia albo testy. Zrobiłam 2 razy i jest wzrost więcej nie robiłam więcej . Mam nadzieję że do wizyty jakoś ten czas zleci szybko bo chciałabym zobaczyć ☺️
jakie witaminy bierzecie? ja biorę ale na razie osobno kwas foliowy i omega bo takie mi zostały ale mam zamiar kupić coś z dobrym składem
Mnie coś dzisiaj zaczęło mdlić 🙈 wypada mi 5+4, wizyta chyba 10 stycznia, muszę sprawdzić.
W 2022 „najlepsze” ponoć suple to pueria, ja teraz biorę cos innego bo nie dostałam w aptece, ale jak je zjem do końca to chyba wracam do tej puerii😁

Ja też jestem tu nowa mam 42 lata i od 10 lat staramy się o dziecko w międzyczasie zmieniliśmy klinikę i w zeszłym roku w czerwcu udało się zobaczyć dwie kreski szok i radość która trwała 8 tygodni bo serduszko przestało bić poronienie zatrzymane , łyżeczkowanie, po drodze pojawiła się torbiel .A teraz zaczynamy nowy rozdział 2.01.2025 pierwsza beta wynik 43 i powtórka z 4.01 ,139 więc oby tak dalej tego wam i sobie życzę.😘
Super, trzymam kciuki, żeby pięknie rosła! 🍀 Kiedy kolejny przyrost?

Jak tam dziewczyny? u mnie 5+3 na razie czuje tylko piersi i czasem coś pociągnie w dole brzucha ale tak jakby rzadziej niż wcześniej. Zimno mi i mogłabym spać cały czas :p wizytę mam dopiero 16 stycznia, to czekanie jest najgorsze. Czy robicie jeszcze betę dla sprawdzenia albo testy. Zrobiłam 2 razy i jest wzrost więcej nie robiłam więcej . Mam nadzieję że do wizyty jakoś ten czas zleci szybko bo chciałabym zobaczyć ☺️
jakie witaminy bierzecie? ja biorę ale na razie osobno kwas foliowy i omega bo takie mi zostały ale mam zamiar kupić coś z dobrym składem
U mnie 5+0 🙂 bardzo dobre jakościowo są suplementy aliness - prenacare complete. Jednak nie zawierają jodu. Dla mnie na plus, bo mam Hashimoto i jod będę suplementować osobno z dawką dobraną przez endokrynolog.

Co do testów, to mam jeszcze zapas i sikam sobie żeby pooglądać kreski 🙈 ale ja przez trzy lata nie widziałam ani razu drugiej kreski, to muszę się napatrzeć 😂 dziś już testowa była o wiele ciemniejsza niż kontrolna.

Ostatnia edycja:
A mnie stres dopada. Jutro mam wizytę. I przez niskiego proga i przez to, że boje się że to jednak nie ciąża, a nowotwór i stąd obecność bety. Od dwóch lat mam malutkiego guza na jajniku. Stwierdzone, że na 99 procent to potworniak. Nie zdecydowalismy się z lekarzem na usunięcie, bo nie rośnie, a operacja odebrałaby mi część szans na zostanie mamą. Fixuje. Chociaż nie wiem czy przy guzie byłby przyrost 150 procent przy guzie. Bardzo, bardzo się boje.

reklama
Do góry