P
pysia_23
Gość
SALCESON
Składniki:
4-6 jajek w zależności od ich wielkości
szklanka cukru
2 szklanki mąki tortowej
2-3 łyżeczki ciemnego kakao
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej zamiast proszku do pieczenia
szklanka oleju + łyżka wody przegotowanej zimnej
ok 6-8 jabłek pokrojonych w drobną kosteczkę
Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrem na puch mikserem.
W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę i cynamon i małymi porcjami dodajemy do jajek ubitych z cukrem.Gdy składniki dobrze się połączą wlewamy po trochu olej i łyżkę wody.
Mieszamy, aż składniki się połączą.
Do masy dodajemy jabłka mieszamy delikatnie łyżka i wykładamy na blachę.
Pieczemy ok 45 min w temp 180 st.
Gdy upieczone ciasto trochę przestygnie wyjmujemy z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.
Czekamy do całkowitego wystygnięcia lub wszamamy lekko ciepłe.
SMACZNEGO
Składniki:
4-6 jajek w zależności od ich wielkości
szklanka cukru
2 szklanki mąki tortowej
2-3 łyżeczki ciemnego kakao
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej zamiast proszku do pieczenia
szklanka oleju + łyżka wody przegotowanej zimnej
ok 6-8 jabłek pokrojonych w drobną kosteczkę
Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrem na puch mikserem.
W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę i cynamon i małymi porcjami dodajemy do jajek ubitych z cukrem.Gdy składniki dobrze się połączą wlewamy po trochu olej i łyżkę wody.
Mieszamy, aż składniki się połączą.
Do masy dodajemy jabłka mieszamy delikatnie łyżka i wykładamy na blachę.
Pieczemy ok 45 min w temp 180 st.
Gdy upieczone ciasto trochę przestygnie wyjmujemy z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.
Czekamy do całkowitego wystygnięcia lub wszamamy lekko ciepłe.
SMACZNEGO