reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

reklama
dziś 5+4 . Byłam w tle piątek. Byle pęcherzyk ciążowy . Mam dziś wizytę prywatnie na 19 ale czy są jakieś kolwiek nadzieję ....
Zobaczysz co na usg i zbadaj betę jutro lub w piątek.
Jakiekolwiek nadzieje są, szukając informacji o wolnym przyroście beta hcg trafiłam na historię osoby, która zaliczyła jednorazowy spadek bety a mimo to ciąża donoszona i dziecko zdrowe. Długo po porodzie jeszcze doradzała w tym wątku o becie na forum. Tak że nie takie historie się zdarzały. Tak też może się dziać gdy są dwa zarodki i jeden przestaje się rozwijać. Na usg byłaś w piątek, mogło jeszcze nie być widać drugiego pęcherzyka. Nie chcę Ci robić złudnych nadziei, bo ja bym się pewnie nastawiała na najgorsze (wolę się miło zaskoczyć), ale tak naprawdę trzeba czekać.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was ma różnice między dziećmi 5-6 lat? U nas będzie 5 i mnie teraz wszyscy straszą, że to za dużo, że dzieci się nie dogadają, że mogliśmy się wcześniej starać. Takie uwagi nie są mi do niczego potrzebne, ale zaczynam schizować 🥴
Taka różnica wynika z tego, że dopiero teraz córka daje nam żyć. Wcześniej to nawet nie chciałam słyszeć o kolejnym dziecku.
My staraliśmy się wcześnie, ale nie wyszło. Jeśli dobrze pójdzie to różnica będzie 6 lat i to taki ostatni dzwonek, bo cykl później gdyby się udało to było by już rocznikowo 7. Liczę się z tym, że pierwsze lata mogą być ciężkie, ale granicą się zatrze w końcu. Bardziej cieszy mnie fakt że jest szansa na to że córka będzie mogła w końcu zostać siostra i nie zostanie sama.
Jeszcze dodam, że ja miałam 3 rodzeństwa (teraz 4). Różnica 1.5roku, 1.5 i 1. Na początku podzieliliśmy się na 2 grupki. Ja i moja sis 1.5 roku młodsza oraz brat młodszy ode mnie 3 lata z siostrą młodszą 4l. Nie trwało to długo, a w gimnazjum to już wgl każdy miał swój kierunek. Po latach najlepszy kontakt z siostrą o 4 lata młodsza. No i mamy jeszcze siostrę już z dużą różnicą wieku bo aż 24 lata, mamy fajny kontakt ale to już jest całkiem inny 😉

Ostatnia edycja:
Do góry